weekoverzicht

Wat een gekke week hebben wij achter de rug. Ik besloot om eens een weekoverzicht te maken van de uitstapjes en dingen die wij deze week hebben gedaan. Van stralend heet weer tot kou en regen alles werd deze week mogelijk. Ach we leven in Nederland zeg ik altijd maar.

Na een heerlijk weekend bij mijn schoonouders waar dochterlief elke dag heerlijk in het zwembad heeft liggen poedelen gingen wij zondagavond weer terug naar huis. Alle drie heerlijk uitgerust en bijgekleurd en klaar voor een nieuwe week!

zwembadpoedelen

Weekoverzicht

 Slimme meter van Stedin

Op maandag kregen wij een slimme meter van Stedin. Op deze manier hoeven wij de meterstanden niet meer door te geven, iets wat wij altijd vergeten te doen en na 3 herinneringen dan eindelijk echt doen. Op deze manier hoeft dat niet meer. Ideaal! Al zijn er ook sommige mensen die dit absoluut niet willen omdat het energiebedrijf op deze manier alles van je energieverbruik kan komen te weten.

Auto naar garage

Mijn auto maakte lawaai bij het starten. Iets met een V-snaar dus deze brachten wij even naar de garage. Dochterlief vindt dat altijd erg interessant dat er ook een autodokter bestaat! 

weekoverzicht 

Daarna met de trein naar huis. Wat een pret! 

Gesprek met Principle Vastgoed

9 jaar geleden kocht ik mijn eerste woning. Niet wetende dat ik slechts een paar maanden later de man van mijn leven zou ontmoeten en binnen no time bij hem in Delft samenwoonde. De huizenmarkt stond op dat moment aan de top en stortte al gauw in helaas voor mij. Ik heb er de afgelopen 5 jaar een huurder in gehad en nu de huizenmarkt eindelijk weer aan trekt en mijn restschuld nog veel te hoog is gaan wij de woning nu gemeubileerd aan expats verhuren. Op deze manier kunnen wij elke paar jaar bekijken wat de woningmarkt doet en besluiten de woning te verkopen. Want verhuren aan een huurder die na 1 jaar alle rechten krijgt vind ik toch wat te riskant nu.

Tent in de woonkamer

Deze week had ik een rustige werkweek want veel gastkindjes waren op vakantie. Op dinsdag had ik daardoor maar 1 gastkindje en dochterlief wilde graag een hut in de woonkamer.

tent binnen tent binnen

 

Met de grondbox en wat plaids en knijpers/klemmen was dit snel geregeld. Gelukkig was het al snel lekker weer en werd het binnen al gauw te warm.

Bibliotheek

bibliotheek

Ik besloot om eerst met de meiden naar de bibliotheek te gaan op de fiets. De meiden gingen heerlijk spelen en ik zocht wat nieuwe boeken uit. Tussendoor werd er uiteraard nog even lekker gesmikkeld van een tosti om dit uitstapje helemaal compleet te maken.

Ik huurde de volgende boeken:

bibliotheekbibliotheek hello kitty zoekboekbibliotheek jasper en jip gonnie en vriendjesbibliotheekbibliotheek bumbabibliotheek

Tent in de tuin

De volgende dag kwam het buurmeisje spelen. Het was heerlijk weer en ik zette de Frozen tent die ik bij de Lidl had gekocht op. De meiden sleepten kussens en dekens naar buiten en ook de knuffels werden gehaald. Al liggend las ik wat boekjes voor en daarna gingen zij zelf de zoekboeken nog even lezen. Ondertussen sliep een gastkindje heerlijk lang boven in bed. Wat een bof!

frozen tent lidl frozen tent lidl frozen tent lidl

Meubels sjouwen

Op donderdag mocht ik heerlijk uitslapen en daarna bracht ik dochterlief bij oma om te logeren. Hierna snel naar huis om wat op te ruimen, schoon te maken en op zolder te kijken wat ik allemaal nog had liggen om in de woning neer te kunnen zetten die wij helemaal gaan meubileren.

buiten spelen

De volgende dag kwamen mijn schoonouders om te helpen meubels op te halen bij 2 adressen die ik voor een leuk bedrag heb opgehaald via Marktplaats. Voor maar 1 euro heb ik namelijk een opslagruimte van 22m2 gehuurd bij de Shurgard in Delft. Daar kan ik de komende weken alles mooi stallen tot ik de spullen naar de woning breng en ga inrichten. Er komt nog best een hoop bij kijken om een woning volledig in te richten!

Bezuidenhoutfestival

Gisteren gingen wij naar het festival in Bezuidenhout Den Haag. Op de Theresiastraat zijn allemaal kraampjes van winkels , andere bedrijven zoals Oriflame en ook wat rommelmarkt kramen. Er zijn luchtkussens en speeltoestellen. Je kan op de foto met uilen en er is een foodtruckfestival.

weekoverzicht uilen weekoverzicht uilen

Vandaag kun je er ook nog naar toe! Het is heel gezellig!

weekoverzicht bezuidenhoutfestival

En vandaag? Vandaag doen wij het rustig aan en gaan we nog even naar mijn moeder toe gezellig.

Morgen gaan wij denk ik weer naar de Campina boerderijdag of misschien wel even naar de Neuzelbeurs. Heerlijk zo’n extra dag weekend!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.