Waarom is het zo stil op MamaScrapelle?

Vaste volgers van mijn blog hebben wel gemerkt dat het de afgelopen weken erg rustig is op mijn blog mamascrapelle. Nee ik ben niet gestopt met bloggen, nee ik ben jullie niet vergeten, ja de winactie van Zandsculpturen van Rien Poortvliet loopt gewoon door. Nee het ligt niet aan jullie 😉 

Klussen Klussen Klussen

De afgelopen weken ben ik elke vrije minuut bezig geweest met klussen.

In 2008 kocht ik mijn eerste woning om een paar maanden later de man van mijn liefde tegen het lijf te lopen. Pats boem verliefd en een paar maanden later woonden wij al samen in Delft. Een vriendinnetje logeerde een tijdje in mijn huis en de woning stond een jaar te koop. Helaas de woningmarkt stortte helemaal in, ik zocht een huurder en die heeft er 5 jaar en 1 maand ingezeten. Maar na 5 jaar totaal geen onderhoud en schoonmaak ( ik zal je de details besparen), moest er behoorlijk wat opgeknapt worden aan de woning. Helaas pindakaas!!

Klussen in de woning

Ik kan nu even geen before foto’s vinden, maar die zal ik binnenkort nog eens plaatsen als alles klaar is! Wij hebben al heel wat klussen uitgevoerd waaronder:

Badkamer, Toilet en Keuken

 

badkamertoiletkeuken

Naast de badkamer helemaal reinigen heb ik deze ook een nieuw likje verf gegeven. Mooi fris kleurtje al vind ik zelf!

Het toilet heeft een nieuwe wc-bril, een nieuwe lamp, het plafond afgeschilderd ( ja echt de huurder had deze maar voor de helft geschilderd..) en natuurlijk weer helemaal fris en fruitig.

De keuken was echt helemaal op! Keukendeuren zagen er niet meer uit, de kookplaat was onherstelbaar RANZIG, geen andere woorden voor en het werkblad was gewoon op!

Over een paar weken komt het nieuwe werkblad van de Ikea en gaan we de achterwand mozaïek tegelen.

Slaapkamers

kleine slaapkamergrote slaapkamer

Bij de slaapkamers hangen nieuwe lampen, zijn plinten gelegd, is 5 jaar stof verwijderd en verder viel het in deze ruimtes gelukkig wel mee 😉 Wel moeten wij de kozijnen nog schuren en lakken, maar dat kan ook nog volgend jaar. ( ja je leest het goed. begin klusmoe te worden! )

Woonkamer en eetkamer

woonkamer eetkamer

De blauwe muur heb ik opnieuw geschilderd, achter het  grote schilderij van de Ikea zitten hele grote gaten, die je nu niet meer ziet 😉 Ook hier is jaren stof verwijderd, zijn elektriciteitskabels weer gelegd zoals ik ze oorspronkelijk had gelegd, zijn plinten vervangen en hebben wij de Expedit kast van de Ikea gepimpt door er een achterwand van laminaat op te bevestigen om contrast te krijgen op de witte muur erachter. Ook hebben wij lak van de ramen gekrabd en nieuwe lampen opgehangen.

De banken kreeg ik trouwens gratis via een weggeefhoek en bij de Ikea kocht ik alleen nieuwe hoezen! Ideaal.

Gang en Gangkast

gang gangkast

De gang heb ik opnieuw gewit en is de kapstok beter opgehangen. In de gangkast had ik jaren terug allemaal restjes behang opgehangen. Oorspronkelijk is de gangkast namelijk veel kleiner en zit er een uitsparing voor een inbouwkast van de slaapkamer. Die hebben wij eruit gesloopt en heeft mijn vader een gipsenwand ingezet zodat de gangkast mooi groot werd en de slaapkamer een fatsoenlijke muur kreeg. Op het plafond zaten wij met brokken beton waar wij tegenaan keken. Mijn schoonvader heeft er een nieuw plafond ingemaakt en met manlief samen de kast opnieuw behangen.

Galerij, Balkon, Kelder

kelder  galerij

Naast het feit dat mijn zwager en een vriendin een middag zoet zijn geweest met spinnenwebben en nesten van de galerijplafond te verwijderen en de schoonmaakster 4 uur nodig had om alle ramen te zemen en schoon te kregen was er ook nog  veel bladderend verf op de galerij. Dit is wel onderdeel van het Meerjarig Onderhouds Plan van de VVE, maar staat komend jaar niet op de planning. Dus met de schuurmachine en staalborstel in de weer om daarna aan de lak te gaan. Op een dag dat het flink waaide en nu nog wat pijn in mijn rug daardoor. Maar goed het resultaat is er alles weer wit.

Balkon moet nog aangepakt worden en de kelder staat nu een grote witte kast in en blijft verder lekker zo leeg mogelijk.

Dus zoals jullie zien.. ben ik flink zoet geweest en helaas nog niet klaar. Maar wel bijna!

Er ligt een stapel boeken die ik nog moet reviewen waar ik hopelijk dit weekend mee aan de slag kan. Want dan doen wij even lekker niks! Er komen een paar leuke samenwerkingen aan en wij hebben nog genoeg beleeft om over te schrijven dus no worries er komt nog genoeg aan!

Voor nu zijn jullie weer even gerust gesteld dat ik niet ben gestopt met bloggen en zijn jullie weer op de hoogte!

Lieve groetjes,

Ellen

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.