Waar is de kleine zeilboot?

Lisa en Manuel gaan op vakantie. Met de veerboot varen ze naar een eiland. Samen met veel andere toeristen en zelfs een filmploeg! Het is gezellig druk in de vissershaven en in de vrachthaven. Ook valt er op het strand en in het zeeaquarium veel te ontdekken. En overal in de drukte is dus de kleine zeilboot verstopt. Zoek je mee?

Waar is de kleine zeilboot op de veerboot?

waar is de kleine zeilboot

“Vandaag is het eindelijk zover. Lisa en Manuel gaan op vakantie naar een eiland!” las ik voor aan mijn 3-jarige zoontje. Maar wie zijn Lisa en Manuel eigenlijk? En waar kunnen we ze vinden? Daarmee begint de grote zoektocht al. Op de veerboot zien we namelijk heel veel andere toeristen. “Ik denk dat dat ze zijn.” Ik wijs ondertussen naar een jongetje met een groen shirt dat hand in hand met een meisje met een paars shirt de trap op gaat. “Maar waar is de kleine zeilboot? Want die is op elke bladzijde verstopt!” Mijn zoontje ziet er één op het water. “Ja, dat is inderdaad een kleine zeilboot. Maar er is nóg een kleine zeilboot verstopt. Kijk maar eens goed.”

Na uren turen…

En waar is de kleine zeilboot op de volgende bladzijde? We kijken naar een drukke haven. “Waar zijn ze nu?” Mijn zoontje zoekt Lisa en Manuel. En daar zien we ze nog net wegvaren op een volle rondvaartboot. Jeetje, wat een drukte in de haven zeg. De beste stuurlui staan aan wal, maar ook rennende mensen. Grote zee containers en iets in het water wat er helemaal niet hoort. De politie houdt alles gelukkig goed in de gaten, dus geen zorgen!

Waar is de kleine zeilboot op het strand?

waar is de kleine zeilboot

Niet alleen in de haven, maar ook verderop in het boek bij het wadlopen en op de kade in het havenstadje valt veel te ontdekken. Het strand is onze favoriet en we zoeken daar extra lang naar de vele details en verborgen grapjes die keer op keer een ontdekkingstocht zijn. Nadat we een met Lisa en Manuel een bezoekje brengen aan het zeeaquarium sluiten we de dag af op een ander plekje in de haven bij een ondergaande zon. Waar is de kleine zeilboot? Dan zeggen we die nog even welterusten en gaan we lekker dromen over zon, zee en strand. En… Sail 2020.

Sail 2020

Op het moment van het schrijven van deze blog, is het nog onzeker of Sail 2020 plaats zal vinden. Dit i.v.m. het coronavirus. Halverwege mei wordt bekend gemaakt of Amsterdam van 12 t/m 16 augustus 2020 voor de 10e keer het decor zal zijn voor internationale Tall Ships, het varend erfgoed en marineschepen. Maar anders moet je het zeker onthouden voor een ander jaar. Want dit grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland is een aanrader voor jong en oud. Een soort bewegend zoekboek is het, waarnaar je uren kan blijven turen!

Zoek je mee?

Specificaties ‘De kleine zeilboot’:

waar is de kleine zeilboot

Auteur en illustrator: Joachim Krause | Vertaling: Emmy van Egmond Uitgever: Uitgeverij Holland | 9789025114596 | februari 2020 | 16 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Latest posts by Delicia (see all)
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.