Vroem vroem Panda!

Panda wil een dagje naar zee. Rij je met hem mee? Een uitklapboek vol voertuigen en vrolijke vriendjes! Vroem vroem Panda! Een boek van bijna 1,5 meter. Een recensie door gastblogger Delicia.

Vroem vroem Panda!

Vroem, vroem, Panda!

Een tijdje geleden kreeg mijn zoontje een panda-knuffelbeer cadeau. Degene die het gaf wist niet dat wij in een Fiat Panda rijden, maar dat werd meteen het nieuwe huis van de knuffel. Hij zit geklemd aan de bijrijdersstoel en kijkt op deze manier naar de achterbank. Mijn zoontje zit achter de bijrijdersstoel en zit af en toe gezellig met “Patta” (zo spreekt hij panda uit) te kletsen.

Toen ik dit boekje, vroem vroem panda zag, sloeg mijn fantasie op hol. Het leek wel of Patta het was en dat hij geen zin meer had om úren of soms wel dagenlang in de auto moest gaan zitten wachten totdat hij rondgereden werd.

Op avontuur!

Vroem, vroem, Panda!

Ik liet de voorkant van het boekje aan mijn zoontje zien: “Kijk eens wie dat is!” zei ik tegen hem. “De panda gaat nu zélf autorijden!”

En waar gaat hij heen? We stappen in en rijden met hem mee. Bij het blauwe verkeersbord met de witte pijl slaan we de bladzijde om.

“Panda wil een dagje naar zee,” lees ik hardop. Nadat we een leeuw op een fiets inhalen, verlengen we de route ruim door de lááánge opgevouwen bladzijde neer te leggen. Muizen op eenwielers, de bus van de familie Flamingo en allerlei hulpdiensten die ingeschakeld moeten worden. Ik zag spontaan allemaal beren op de weg. Wat een avontuur! “Zit je gordel goed vast?” vraag ik aan mijn zoontje die de geluiden van de sirenes nadoet.

láááánge bladzijde

Vroem, vroem, Panda!

Op de achterkant van de láááánge bladzijde lijkt er een einde te komen aan de weg. Er wordt een leuke oplossing bedacht hoe alle dieren verder kunnen gaan. Verschillende voertuigen in de lucht komen aan bod en via een boot heeft Panda uiteindelijk zijn bestemming bereikt.

Het boekje zelf, krijgt bij ons ook een leuke bestemming. Hij gaat niet in de boekenkast, maar reist voortaan gezellig mee in de auto, dan hebben we altijd iets leuks te lezen voor onderweg of… op het strand.

Specificaties

Uitgeverij:    Leopold

Auteur:          Studio Circus

ISBN:              9789025875473

Prijs:               Vroem  vroem Panda!  is voor €9,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       14 pagina’s

Datum:          Verschenen in juni 2018

Facebook Comments

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 2 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij Mama Scrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.
Delicia