Voorstellen

Altijd leuk om wat meer over jezelf te vertellen.

A – Afvallen Helaas ga ik al jaren de strijd aan tegen de kilo’s. Iets wat door mijn intoleranties voor lactose en sacharose niet heel makkelijk is. Ik eet in elk geval gezond en dat vind ik het belangrijkst

B – Bezig Bijtje Altijd ben ik bezig. Stil zitten vind ik vaak een ramp tenzij ik en tv kan kijken en een spelletje op mijn telefoon. En aan tafel lang natafelen is een hele grote uitdaging voor mij.

C – Creatief Creativiteit hoort bij mij. De wildste raarste originele ideeën ontspringen in mijn hoofd. Vaak vragen vrienden/familie/kennissen mij dan ook om hulp als ze ergens hulp bij nodig hebben. Ook heb ik een enorme kast vol met creatieve materialen voornamelijk voor scrapbooking.

D – Dolfijn Ik heb 1 tatoeage op mijn rechterenkel van een dolfijn. Ik ben geboren in Harderwijk en ben vaak in het Dolfinarium geweest. Dolfijnen zijn mooie zoogdieren die sociaal en zorgzaam zijn. Iets wat ik ook ben. Een dolfijn hoort dus echt bij mij.

E – Eigenwijs Misschien ligt het aan mijn horoscoop Kreeft, in elk geval hoort het bij mij ik ben soms lekker eigenwijs wat soms handig maar ook onhandig kan zijn.

F – Féline Onze lieve ook (eigen)wijze dochter. Kan me geen leven meer zonder haar voorstellen.

G – Gastouder Ik ben een werkende thuisblijfmama en ik vind het geweldig leuk om te doen. Mijn beste baan ever!

H – Huis Ik had net 5 maanden de sleutel van mijn huis toen ik mijn man leerde kennen. 4 maanden later woonden we al samen in zijn huis. Gelukkig heb ik een fijne huurder voor mijn woning want de huizenmarkt stortte vlak erna volledig in.

I – Italiaans Veruit mijn lievelingseten. Overigens al het mediterraans eten vind ik heerlijk. Grieks en Spaans maak je mij ook erg blij mee.

J – Juni Juli twee hele bijzondere maanden. Juni onze trouwdag en Juli zijn mijn man en ik jarig. Extra leuk: We wisten 3 jaar geleden op mijn verjaardag dat we zwanger waren!

K – Koken Een passie. Ik kook bijna elke dag. En als we bij mijn schoonouders zijn wordt er altijd vriendelijk gevraagd of ik weer een enorme pan kip wok en macaroni voor 25 personen kan maken om in porties in te kunnen vriezen.

L – Lezen Iets wat ik de laatste tijd helaas te weinig doe, afgezien van Facebook en Twitter dan. Maar geef mij een dik , liefst fantasy boek, dan lees ik hem als het kan in 1 ruk uit. Alles en iedereen gaat aan me voorbij en ik geniet! Behalve als het boek uit is en er geen vervolg is.. dan baal ik flink

M – Moeder Het beste wat me ooit is overkomen. Moeder zijn. Kinderen zijn geweldig, hoe ze alles ontdekken en ontwikkelen en omdat van zo dichtbij te mogen meemaken vind ik mooi.

N – Nagellak Ja ik heb een nagellak tik. Ik heb zo’n 60 potjes ( een paar jaar terug nog een hele zwik weggegeven anders waren het er nog meer). En elk jaar komen daar toch wel een paar kleurtjes bij. Alleen jammer dat je het na een paar dagen weer moet afhalen, daar heb ik dan vaak geen zin in.

O – Oma Heel bijzonder vind ik dat mijn lieve oma nog steeds aanwezig mag zijn. 4 generaties dat kunnen helaas niet veel mensen meer zeggen.

P – Pyjama Het liefste zou ik elke dag lekker in mijn pyjama lopen. Een voordeel met mijn werk is dat ik vaak een joggingachtige broek aan heb omdat ik veel met de kinderen op de grond zit/ kruip/ stoei en knuffel. Makkelijk zittende kleding is daarbij een must. Bof ik even!

Q – Queen Ja de letter Q is een lastige. Maar omdat onze dochter zichzelf een prinses noemt en papa de koning is, ben ik automatisch een koningin. Toch?!

R – Roy mijn lieve man. Net zo eigenwijs als ik en een hardwerkende man met zijn eigen bedrijf. Staat net als ik voor iedereen klaar en maakt graag tijd vrij om dochterlief aandacht te geven.

S – Salsa Jarenlang heb ik op salsa gezeten bij Salsaventura. Samen met mijn broertje zijn we tot de masterklas gekomen zelfs. Bachata, Merenque, Salsa i love the music. Zodra ik nog wat extra kilo’tjes kwijt ben wil ik weer lekker gaan dansen.

T – Twente Manlief is geboren in Borne en wil dolgraag later als we groot zijn terug naar Twente. Voorlopig heeft hij hier nog zijn business dus dat zal nog wel even duren. Een van mijn grootste eisen is dan wel dat we een ruime logeerkamer hebben voor vrienden en familie om gezellig weekendjes langs te komen.

U – Uil Een uil? Ik zie je denken. We zijn flink wat weken bezig geweest om dochterlief het verschil tussen een uil en duif bij te brengen. De Roekoe en de oehoe lijken erg op elkaar. Zodra ze het geluid nu overdag hoort zegt ze: “een duif mama de uil slaapt sshhtt”

V – Vriendinnen Niet iedereen kan me dit navertellen, maar mijn oudste vriendinnetje heb ik al sinds ik 1 ben. Mijn andere beste vriendinnen ken ik sinds groep 2, groep 7, en tijdens mijn SPH opleiding. Toch best bijzonder he!

W – Wordfeud Tussen de bedrijven door, ’s morgens als ik wakker wordt en ’s avonds voor ik ga slapen speel ik graag wordfeud.

X – Xylofoon. Weer zo’n moeilijke letter. In mijn werk zetten ze bij de X altijd de xylofoon neer, dus dat vond ik een handige uitweg! De kinderen vinden het altijd erg leuk als ze muziek mogen maken. En dat gebeurt minstens een keer in de week.

Y – Ijs. Ja graag heerlijk met dit weer.. Maar met mijn lactose en sacharose intolerantie is het meestal kiezen uit een van de twee of als ik kan maak ik ze zelf met een fruitshake in ijsjeshouders.

Z – Zorgzaam Een eigenschap die op mijn lijf is geschreven. Niet voor niks heb ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en heb ik van mijn beroep het werken met kinderen gemaakt. Maar ook voor vrienden/ familie/ buren en zelfs vreemden sta ik graag te hulp als het in mijn macht ligt.

 

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

  1. Hoi, ik lees dat je Thuisblijfmoeder bent. Zou je tijd en zin hebben mee te doen aan een interview voor de rubriek Thuisblijfmoeders op http://www.hetmoederfront.com?

    In deze rubriek vertellen vrouwen over hun keuze om fulltime te moederen. Als je wilt meedoen mail ik je graag de vragen.

    vriendelijke groet,
    Nicole Orriëns (Redactie Het Moederfront)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.