Voorleesboeken voor Pasen

Voorleesboeken voor Pasen

Met Pasen bijna voor de deur wordt er in huis al weer volop voorgelezen uit onderstaande voorleesboeken voor Pasen. Ik probeer altijd voorleesboeken uit te zoeken bij een thema. Dit is goed voor de woordenschat en zo leren ze wat bij elkaar hoort. Daarnaast heeft bijna elk verhaal wel weer wat nieuws te leren en kunnen ze veel zien.

Wie legt het mooiste ei

Voorleesboeken Pasen Wie legt het mooiste ei

Een verhaal met een moraal noem ik dit boek. Dochterlief kreeg het als kraambezoek cadeau 3 jaar geleden in een speciale editie met trekpop. Die er eerlijk gezegd nog steeds in zit om een keer te maken.

Het verhaal gaat over een groene kip Florrie die zichzelf beter vindt dan alle andere kippen. Dit zegt ze vaak ook hardop waardoor de andere kippen haar niet lief vinden. Haan Harry vindt alle kipjes even lief en komt met een slimme oplossing om rust in zijn kippenhok te krijgen. Hij verzint een heuze ei-leg-wedstrijd. Wie het mooiste ei legt, is de beste kip!

Florrie denkt natuurlijk direct dat ze dit wel zal winnen, echter zijn alle eieren hetzelfde. Alle kippen kiezen een ei om uit te broeden en als alle kuikentjes zijn geboren zegt kip Florrie eindelijk iets verstandigs.. Ei-ei-eigenlijk zijn we allemaal gelijk!

Vanaf dat moment is het gezellig in het kippenhok.

20160312_132625_resized

Uitgeverij: De vier windstreken

Wie legt het mooiste ei kost bij Bol  €10,95

 

Liselotje en het paasfeest

voorleesboek pasen Liselotje en het paasfeest

Nog zo’n leuk en vrolijk voorleesboek voor Pasen van het bekende duo Marianne Busser en Ron Schröder met prachtige illustraties van Dagmar Stam.

In dichtvorm van 4 regels lezen we de avonturen van Liselotje. Samen met haar vader de koning gaan ze eieren halen bij de boer. Als de koning gaat proberen om te jongleren met 2 eitjes gaat dat mis en helpt de boer zijn kleren weer schoon te maken.

Als alle eitjes eenmaal weer thuis zijn en gekookt gaat ze samen met papa de eitjes kleuren terwijl de koningin een boek voorleest. De volgende dag mag Liselotje zelf de paashaas zijn en de koning is bedroefd dat hij niet ook een mooi hazenpak heeft. Snel gaat hij aan de slag om er zelf een paashaaspak te maken en zo gaan ze samen hand in hand met de grote mand de eitjes neer leggen.

liselotje en het paasfeest

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Liselotje en het paasfeest is ook als Ebook beschikbaar bij Bol voor €3,99

Vrolijk Pasen Paultje

Voorleesboeken Pasen Vrolijk Pasen Paultje

Dit mooie prentenboek is een favoriet verhaal bij de kindjes als ik het voorlees. De paashaas is in het bos en heeft een mand vol beschilderde eieren bij zich om voor de kinderen te verstoppen. De mensen vieren namelijk Pasen! Samen met zijn broertjes en zusjes gaat konijn Paultje op zoek naar de Paashaas, maar ze kunnen hem nergens vinden. Paultje wil ook graag beschilderde eieren met Pasen en komt met een geniale ontdekking. Samen met Klaasje zijn knuffel gaat hij voor Paashaas spelen. Hij werkt de hele dag door om in het geheim verrassingen te maken voor zijn broertjes en zusjes en midden in de nacht sluipt hij naar buiten om ze te verstoppen.

De broertjes en zusjes zijn dolblij met hun cadeautjes maar nu het Paultje zelf niks.. gelukkig heeft de paashaas ook voor hem wat verstopt en zo gaat de familie helemaal blij op pad om te gaan picknicken op een vrolijke paasdag op de bosweide.

Voorleesboeken Pasen Vrolijk Pasen Paultje

Uitgeverij: De vier windstreken

Vrolijk Pasen Paultje kun je ook als voorleesboek zien op YouTube.

 

Konijn’s avontuur in de lente

Voorleesboek Pasen Konijn's avontuur in de lente

Dit leuke prentenboek is eigenlijk niet een echt voorleesboek voor Pasen, maar ik vind hem zo leuk om te vertellen dat ik hem er nu al bij pak. Met name omdat er veel over bloesem en veranderingen in de natuur wordt gesproken waar wij als we in het park lopen nu al veel van kunnen zien.

Het verhaal gaat over Konijn die geniet van de veranderingen van de lente, maar opeens beseft dat hij verdwaald is. Hij hoort overal vreemde nieuwe geluiden en alles is zo groen. De wijze uil helpt hem te concentreren en goed te luisteren of hij wat bekends hoort. Zodoende vindt hij gelukkig zijn broertjes en zusjes weer terug.

Achter in het boek staan er nog wat leuke lente activiteiten zoals eieren schilderen en maskers maken.

Voorleesboek Pasen Konijn's avontuur in de lente

Uitgeverij: Rebo productions

Konijn’s avontuur in de lente kost €5,99 bij Bol.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.