Voorleesboeken Kerst deel 1

Kerst is wat mij betreft echt de mooiste tijd van het jaar. Heel cliché natuurlijk maar ik vind de sfeer echt helemaal geweldig. Sfeervolle lichtjes, kaarsjes die branden, openhaarden die de woonkamer warm stoken, plaidjes op de bank en ga zo maar door. Ook de kinderen probeer ik gezelligheid mee te brengen en het voorlezen aan tafel is verplaatst naar voorlezen op de grond of op de bank. Gezellig met kussens en plaidjes als ze dit willen. Ik heb zoveel voorleesboeken voor de kerst dat ik vandaag een paar boeken bespreek en na het weekend weer een paar. De kinderen zijn er in elk geval erg blij mee!

Actieve Voorleesboeken Kerst

Peuters houden van actief voorlezen. Ze worden graag betrokken bij het boek en dit is ook goed voor hun vaak nog korte concentratieboog. Ik heb voor jullie 6 voorleesboeken die jullie kinderen echt geweldig zullen vinden! Ook kleuters weten hier zeker nog wel raad mee!

Ho,Ho,Ho Daar is de kerstman

HO, Ho, HO daar is de kerstman HO, Ho, HO daar is de kerstman

Dit leuke handzame boekje staat vol nieuwe woordjes om te leren. Ideaal voor al die 2 jarige kindjes die lekker aan het kletsen zijn en bij alles wat ze nog niet kennen vragen: “wat is dat?” De kinderen vinden het leuk dat ze hun vingertjes door het boek kunnen steken en het is 1  van de favorieten hier om zelf te mogen lezen. Zelf vind ik het ook erg leuk dat Rudolph met het rode neusje erin staat. Mijn favoriete rendier 😉

Uitgeverij Deltas

Daar is de kerstman is voor €12,50 onder andere bij Bol verkrijgbaar.

Geluidenboek Jingle Bells

Jingle Bells voorleesboek Jingle Bells voorleesboek

Sja moet ik hier nu over uitleggen waarom het een succes is? Vorig jaar had ik het boek gekocht en toen hij bij de kerstspullen naar beneden kwam herkende dochterlief hem direct! Dat geheugen bij die jonge kinderen daar mankeert niks mee hoor. Afijn het boek maakt dus geluidjes. Kerstgeluidjes, lachende geluidjes en een kort liedje. De plaatjes zijn in vrolijke kleuren en mooie tekeningen gemaakt en het is vechten wie het boek mag vasthouden of op de knoppen mag drukken. En ja soms ook frusterend als ze nog niet hard genoeg kunnen drukken. Ook goed voor de fijne motoriek dus!

Uitgeverij Persklaar

Geluidboek Jingle Bells is voor €7,99 bij Bol verkrijgbaar

Schuifboek De Kerstman op kerstavond

de kerstman op kerstavond de kerstman op kerstavond

Voor de wat oudere peuters een erg leuk actief voorleesboek voor de kerst. Duwen, Draaien, Trekken en omslaan het kan allemaal in dit boek dat het verhaal vertelt over de Kerstman die druk is met pakjes en koekjes. Er staan vormen in, je kunt tellen, kleuren en ook tegengestelden komen in dit leuke kerstboek voor. Dochterlief haar tweede favoriet!

Wie zit er verstopt?

Wie zit er verstopt Wie zit er verstopt

Dit verhaal vertelt op een leuke manier het echte kerstverhaal van Jozef en Maria en de geboorte van Kindje Jezus. Wij leenden hem bij de bibliotheek omdat ik het belangrijk vindt dat de kinderen spelenderwijs wat meekrijgen van het kerstverhaal. Niet om ze het geloof in Jezus op te dringen of iets, maar puur voor de uitleg wat er is gebeurd en waarom het kerstfeest wordt gevierd. De kinderen zijn nog jong en vinden het achter de flapjes kijken vele malen leuker! Zo zie je in de tweede foto dochterlief haar handje die mama even helpt tijdens het maken van de foto. Lief he!

Uitgeverij Ark Media

Ik kon het boek niet zo snel in een webwinkel vinden, maar ik zie wel wat advertenties van marktplaats en misschien kun je deze ook zelf huren via de bibliotheek.

Dribbels eerste kerstfeest

Dribbels eerste kerstfeest Dribbels eerste kerstfeest

Ja ook Dribbel heeft zijn eerste kerstfeest gevierd. Uiteraard ging dat weer met de nodige ondeugendheden die dit kleine hondje altijd meemaakt. Een leuk flappenboek met korte teksten zoals wij gewend zijn van de boeken van Dribbel. Vooral Dreumesen vinden dit een leuk voorleesboek voor de kerst. Wij leenden dit boek bij de bibliotheek.

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum B.V.

Dribbels eerste kerstfeest is voor €5,00 bij Bol verkrijgbaar

Kerstavond met Olaf

Kerstavond met Olaf Kerstavond met Olaf

Ja en dit is dan toch echt dochterlief haar absolute favoriet. De tweede foto heb ik wel 4 keer opnieuw moeten maken omdat steeds haar handje er voor zat omdat ze het boek weer terug wilde om te lezen. Nadat ik  zelf 3 keer de film Frozen voor haar had opgezet heeft ze er nadien nog zelf 4 keer om gevraagd. Ook weet ze prima dat mama op haar telefoon op YouTube de korte filmmuziekjes kan afspelen en dan zingt ze graag mee. Dus toen ik dit boek zag liggen in de winkel twijfelde ik geen moment en nam hem direct mee. Het leuke is dat er bij dit boek een cd bij zit waarop Carlo Boszhard ( de stem van Olaf de sneeuwpop in de film Frozen) te horen is die dit leuke verhaal voorleest.

Uitgeverij Rubinstein

Kerstavond met Olaf is voor €16,45 bij Bol verkrijgbaar

 

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.