Voorbereiding voor school met prentenboeken

Een paar weken terug schreef ik al een uitgebreide blog over nieuwe boeken over naar school . Dit waren boeken die ik van de uitgeverijen had gehad, maar ik had zelf ook al een paar boeken liggen. Onze voorbereiding voor school startte dan ook met veel voorlezen.

Voorbereiding voor school

Omdat dochterlief niet naar een peuterspeelzaal is geweest vonden wij het belangrijk om haar wel zo goed mogelijk voor te bereiden op school. Nu zitten wij thuis niet echt in de kring, maar wel met fruit altijd rondom de tafel en boekjes voorlezen. En juist van boeken kun je veel leren over school! De voorbereiding voor school was gestart met onderstaande boeken.

Nijntje op school

Nijntje in de klas

Nijntje gaat naar school en heeft haar rode jurkje aan.De school ziet er gezellig uit. De juf staat al bij de deur en heeft een mooie hanger. Ze maken eerst een werkje met krulletjes zo leren ze schrijven. Daarna gingen ze tellen met paddenstoelen en ze leerden ook nog een leuk lied. Met de blokken maakten ze een stad.

voorbereiding voor school

Na het buitenspelen was het tijd om te tekenen. Nijntje maakte een blauwe zon een boom en een lijn. Er zaten prachtige tekeningen bij. Nu mochten ze op de grond zitten en las de juf nog een verhaal voor en toen was het tijd om naar huis te gaan.

Een leuke voorbereiding voor school met de grote kindervriend Nijntje! Spelen en leren dat is precies wat de kleuterklas is!

Specificaties

Auteur:          Dick Bruna

Uitgeverij:    Mercis Publishing B.V.

ISBN:              9789073991897

Prijs:              Nijntje op school is voor €6,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      28 pagina’s

Datum:          Verschenen in januari 1996

En nu naar de basisschool

en nu naar de basisschool

Jaap is vier en hoeft niet meer naar de peuterspeelzaal. Hij gaat naar groep 1 en mag iets meenemen om aan de juf te laten zien. Jaap wil eigenlijk zijn poes mee maar dat mag niet. Jaap krijgt op school zijn eigen kapstok met zijn naam erop. Mama gaat nu naar huis.

De kinderen leggen hun fruitdoos en beker in een krat en gaan in de kring. De andere kindjes hebben wat bij zich, maar Jaap niet. Jaap durft niet te zeggen waarom en stopt zijn duim in zijn mond. Uiteindelijk zegt hij dat hij een poes heeft en de kinderen stellen wat vragen en laten hun speelgoed zien. Daarna kunnen ze lekker buiten spelen. Als je valt is de juffrouw er gelukkig om je te troosten.

boeken over school

Nu is het tijd om de fruitdoos en de beker te pakken. De kindjes hebben allemaal wat anders van aardbeien, appel, mandarijntjes en een koek. Na het fruit gaan ze weer wat doen. Timmeren, met de blokken, kleuren, speelhoek, poppenhuis er is van alles te doen. Na het opruimen maken ze muziek. De tamboerijn, de trommel een fluit het is heel gezellig.

De ochtend is voorbij en de kindjes gaan naar huis voor een boterham. In de middag komen ze weer terug en dan brengt Jaap zijn poes mee. De kindjes mogen hem aaien en dan gaat de poes wel weer met zijn mama mee naar huis. Jaap blijft lekker wel!

Ook dochterlief legt haar eten en drinken in een krat bij de deur. Dat was voor haar ook gelijk een herkenning op haar eerste wendag! Ook leuk dat de verschillende hoeken een beetje benoemd worden.

Specificaties

Auteur:          D Verroen

Illustrator:    Dagmar Stam

Uitgeverij:    Querido

ISBN:              9789490714048

Pagina’s:      23 pagina’s

Anna in de klas

anna in de klas

Anna staat vooraan en mag als eerste met juf Sara naar binnen. De kindjes trekken zelf hun jas uit en hangen het op hun haakje bij hun eigen plaatje. Juf Sara zit al klaar in de vertelhoek. De kindjes pakken een kussen en de kindjes mogen wat vertellen. Zo vertelt Noa dat ze bij oma is gaan logeren, Anna zegt niks vandaag.

Dan leest juf Sara voor uit een boek over een konijntje. Dat konijntje gaat ook voor het eerst naar school en moet huilen als zijn mama weggaat. Anna hoeft niet te huilen zij vindt het leuk in de klas. Na het verhaal gaat Anna schilderen, ze krijgt een schort aan.

boeken over school

Tijd voor wat eten en drinken en daarna mogen ze weer spelen. Anna wil in de poppenhoek samen met Fien. Ze maken ruzie om een pop. ohw ohw straks gaat de pop nog kapot. Dan is het tijd om op te ruimen en lekker naar huis te gaan. Anna wil alleen niet naar huis, ze wil blijven in de klas om te spelen. Ze gaat zich verstoppen!

Gelukkig vindt mama haar, morgen mag ze weer naar school, dan wordt het vast weer een fijne dag!

Een leuk prentenboek voor alle peuters die nieuwsgierig zijn naar school.

Specificaties

Auteur:          Kathleen Amant

Uitgeverij:    Clavis

ISBN:              9789044809091

Prijs:              Anna in de klas is voor €12,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2008

Welke voorbereiding voor school heb jij gedaan met je kindje?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.