Voorbereiding Nationale voorleesdagen sst de tijger slaapt!

Ben jij al druk met de voorbereiding Nationale voorleesdagen? Ik vind het boek wat heeft gewonnen dus echt helemaal geweldig! Sst de tijger slaapt is het prentenboek van 2018 geworden. 

Voorbereiding Nationale voorleesdagen 2018

Over het boek Sst de Tijger slaapt komt vanavond een aparte blog. Daar werd deze blog anders te lang voor. Zelf ben ik druk bezig met de voorbereiding van de Nationale voorleesdagen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat er nu een paar mensen heel verschrikt denken.. Uh Nationale voorleesdagen? Help wat moet ik doen? Dus ik wil je graag wat tips geven waar je vast een heel eind mee komt! Ik wel in elk geval 🙂

Naar de bibliotheek, boekhandel of Bol

Allereerst wil je natuurlijk het geweldige prentenboek ssst de tijger slaapt aanschaffen. Vind je de mini editie nog bij de boekhandel dan komt deze inclusief een code voor de speciale app te installeren. En….

Kom oog in oog te staan met de tijger in Burgers’ Zoo in Arnhem. De mini-editie van Ssst! De tijger slaapt is namelijk op zaterdag 3 februari jouw toegangsbewijs voor dit koninklijke natuurpark in Arnhem*! Hiermee worden De Nationale Voorleesdagen feestelijk afgesloten, omgeven door allerlei voorleesactiviteiten in Burgers’ Zoo.

Kun je hem niet meer vinden, dan kun je het grote exemplaar incl. tijgervingerpopje bestellen op Bol voor 15,99

Ben je in de bibliotheek dan haal je natuurlijk nog wat meer kinderboeken met tijgers of feest in de hoofdrol!

Thema decoratie materiaal aanschaffen

Zelf haal ik altijd wel wat spullen die bij een thema passen in huis. Denk bijvoorbeeld aan wat leuke knuffels van een tijger, schildpad, vos, kikker, muis of ooievaar! Ik vroeg dit ook aan vraagouders van mij en ik heb inmiddels een mand vol!

Via een weggeefhoek kreeg ik een hele grote tijger! Even door de wasmachine, enge mond dichtnaaien en voila we kunnen er slaap spelletjes mee spelen.

Bij de Ikea kun je plaids kopen van tijgerprint en wie weet struin jij nog wel in een kringloopwinkel op nog meer leuk materiaal.

En vergeet de slingers en de ballonnen niet en knutsel een taart met 3 rode kaarsen.

Zelf heb ik een tijdje geleden hele leuke feest slingers besteld bij slingershop. Hier kun je je eigen slingers helemaal naar eigen wens ontwerpen. Je eigen kleurtjes, je eigen tekst en je eigen plaatjes.

Hoera er is een kindje jarig in allemaal vrolijke kleuren bestelde ik en ook voor dochterlief haar verjaardag een mooie met roze kleuren en kroontjes. .  Ideaal omdat er altijd wel een kindje jarig is.

Deze slinger bestel je bijvoorbeeld voor €17,20 incl. verzendkosten.

Thema knutselmateriaal

Naast taarten, ballonnen, tijgers en de andere dieren knutselen en spelletjes zijn er nog veel meer leuke dingen om te bedenken. Ben jij nu niet zo creatief aangelegd en kun je wel wat hulp gebruiken kijk dan ook eens bij de volgende creatieve aanbieders:

Bij Peuteractiviteitenweb kun je voor €0,75 cent een mini thema kopen met 8 kleine woordkaartjes die tevens als puzzelstukjes dienen voor de kaft van het boek.

voorbereiding nationale voorleesdagen

Bij Kleuteruniversiteit kun je een kleuterproject ssst de tijger slaapt kopen voor €9,95 en een peuterproject ssst de tijger slaapt voor €7,95 kopen. Het peuterproject bevat 16 activiteiten en suggesties voor spel in de hoeken bij het boek Ssst! De tijger slaapt, van Britta Teckentrup en heeft 67 pagina’s. Het kleuterpakket heeft maar liefst 102 pagina’s en staat bol van activiteiten en suggesties inclusief een liedje in MP3 formaat.

voorbereiding nationale voorleesdagen voorbereiding nationale voorleesdagen

Bij Katrotje kun je ook een gaaf mini thema aanschaffen voor maar €3 euro. Dit bestand van maar liefst 43 pagina’s bevat: een dominospel, 2 matrixen ( gekleurde ballonnen tellen en figuren uit het verhaal met verschillende ballonnen), kwartet, memorie ( kleur, schaduw, kleurplaat) en een kleurboek. Vandaag was ik al druk bezig met printen, knippen, lamineren en knippen. Onder luid gejuich van de kindjes.

Let wel op dat dit niet de originele printen zijn van het prentenboek ssst de tijger slaapt! Het is volledig in Katrotjes eigen huisstijl ontworpen!

Knutselwerkjes voorbereiden

Pinterest staat al weer vol met ideeën. Zelf heb ik pas.. ahum.. 137 pins. Deze heb ik wel onderverdeeld in een paar secties. Zoals schmink, de afzonderlijke dieren, boeken van tijgers, en feest. Daarnaast kun je natuurlijk ook heel goed thema circus, thema dierentuin of thema jungle koppelen. Hier ben ik zelf verder nog lang niet uitgepint in elk geval.

Ik hoop dat je met al bovenstaande tips al een flink stuk aan de slag kan met de voorbereiding voor de nationale voorleesdagen!

Wij gaan als co thema voor de dierentuin, maar ik hou de focus wel zoveel mogelijk op de 6 dieren uit het boek en ballonnen/ kleuren.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.