Het grote vliegtuig zoekboek

Het is al weer bijna midden in de zomervakantie en misschien heeft je kind ondertussen wel voor de eerste keer gevlogen op vakantie. Of misschien ga je nog weg dat kan ook natuurlijk. Of misschien ga je wel helemaal niet vliegen! Een leuke tip is dan wel om naar een van de luchthavens te gaan om naar vliegtuigen te gaan kijken want bij veel kinderdagverblijven en gastouders is er nu het thema vakantie/ zon zee strand. En heb je hier nu allemaal geen zin in dan is er nog een hele grote laatste tip. Het grote vliegtuig zoekboek! Gastblogger Delicia scheef de review en niet zonder reden…

Vliegtuig zoekboek

Het grote vliegtuig zoekboek

Groter dan een A4-formaat is het boek dat voor mij ligt. Ik laat het aan mijn zoontje zien en hij ziet als eerste de “ba” waarmee hij de bus bedoelt. Hmmm, met mijn voorliefde voor parachutespringen – ik heb zelf om precies te zijn 1001 sprongen in mijn logboekje afgetekend staan – had ik gehoopt dat hij het vliegtuig als eerste zou zien.

Maar tot mijn grote plezier staan er in dit boek genoeg vliegtuigen en zelfs vliegende mannetjes in de lucht, dus als ik het maar vaak genoeg met hem ga lezen, roept hij op een dag vanzelf een keer “dieta” (zijn vertaling voor een vliegtuig). Het boek bestaat eigenlijk uit verschillende platen waarop er heel veel te zien is.

het grote vliegtuig zoekboek

Op de eerste plaat staan 27 kleine onderdelen, de zogenaamde zoektips, uit de vier volgende platen. Ik zie het als een soort memoryspel. Je onthoudt een onderdeel van de eerste plaat en die zoek je op in één van de vier andere. En daar kun je lange tijd zoet mee zijn!

Totdat mijn zoontje de leeftijd heeft om er een spelletje van te maken, vermaakt hij zich prima met de vele dingen te benoemen die hij ziet. Sinds kort kan hij gelukkig ook dingen daarbij aanwijzen, dat helpt mij om zijn taal te leren verstaan.

En wil je in het thema vliegen blijven, ga dan ook zeker even naar de bioscoopfilm Pluisje durf te vliegen.

Specificaties

Auteur:          Stephan Lomp

Uitgeverij:    De Eenhoorn

ISBN:              9789462913110

Prijs:              Vliegtuig zoekboek is voor €9,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      10 pagina’s

Datum:          Verschenen in maart 2018

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.