Verslag van de Huishoudbeurs – een blog met tips!

Gisteren ging ik samen met mijn buurvrouw voor de derde keer op rij naar de huishoudbeurs in Amsterdam. We waren er van begin tot eind op de eerste beursdag en misschien heb je wel op Instagram mijn stories gevolgd. Ik wil je natuurlijk graag meenemen in dit verslag van de huishoudbeurs.

Tip 1: Wees op tijd

Tussendoor geef ik je graag wat tips in dit verslag van de huishoudbeurs! De eerste tip is, wees op tijd. Ben je op tijd dan heb je nog genoeg parkeerplek onder de ingangspunten van de huishoudbeurs. P1, P2 en P4 liggen dicht bij de beurshallen. Tram, metro en Station RAI liggen op wandelafstand.

Tip 2: Kom met de auto

Ben je niet van plan om veel te kopen kun je uiteraard met de trein komen, maar het is heel fijn als je je auto bij je hebt. Je kunt je jas er laten liggen, op de beursvloer is het best warm, je kunt tussendoor je trolley of koffer legen. Wij hebben daar in elk geval blij gebruik van gemaakt vandaag waardoor de laatste 3 uur relaxed waren voor ons. We hoefden niet al het gekochte mee te slepen door de laatste hallen heen.

Kom je toch met de trein, of staat je auto verder geparkeerd, dan kun je ook gebruik maken van kluisjes of van de Trolley en tassen Bewaarservice.

Kluisjes vind je in hal 1, vlak bij de ingang naar hal 5 waar het coloursfestival is. In hal 7, de foodhal links en in hal 10. De bewaarservice bevindt zich bij de overgang van hal 13 naar hal 12.

Hal 1 Home Sweet Home

goede tijden slechte tijden verslag van de huishoudbeurs

Laten we beginnen met het verslag van de Huishoudbeurs. Wij begonnen bij Hal 1 Home Sweet Home. Aangezien ik niks met Goede Tijden Slechte Tijden heb, liepen we die stand direct voorbij en stopten bij de Books & Coffee.

boeken gekocht op de huishoudbeurs verslag van de huishoudbeurs

Hier kun je boeken vinden van ondere andere Boekerij, uitgeverij de Fontein en L.S. Amsterdam. Ik had een missie en dat was een boek kopen voormezelf om bij te ontspannen deze vakantie. Anders ben ik straks alleen maar bezig met huishouden, blog en studie. De serie van de 7 zussen staat op mijn leeslijst, dus ik was direct getriggerd door het boek van Agneta’s Erfenis. Een aanrader voor fans van de 7 zussen. Ik kreeg er een gratis boek bij. Altijd leuk!

Pasar Colours Festival

We besloten om even kort af te slaan naar het Pasar Colours Festival. Dat hadden we nooit gedaan en best zonde vonden we dat. Daar liepen we gelijk tegen een stand aan met sambalsensauzen en kochten dan ook beide wat sambal voor thuis. Manlief ook blij 😉 Voor dochterlief kocht ik bij een standje een leuke poncho met veranderopdruk van een Unicorn.

Tip 3: Eten en Drinken verslag van de huishoudbeurs

Terug naar hal 1 en we besloten eerst even wat te drinken en te eten. Het was inmiddels al weer bijna 12 uur en we hadden nog een lange dag te gaan. In elke hal kun je wat eten en drinken en er zijn genoeg plekken om even te zitten. Natuurlijk kun je als je moeite doet je volproppen bij de foodhal, maar ik wilde ook wel wat gezonds eten! Dat kan gelukkig prima op de beurs. Bij sommige horeca gelegenheden kun je ook je dieetwensen doorgeven.

V&D is back!

Terwijl we zaten te eten zag ik opeens de stand van de V&D! Ik was helemaal verbaasd, ja ik beken ik had mij niet goed voorbereid van te voren anders had ik het wel geweten. Super leuk dat ze terug zijn met een online winkel! Ik mis de V&D nog altijd als warenhuis.

Patty Brard lijn bij Kruidvat

Tussendoor spotten we ook nog Patty Brard bij de Kruidvat. Ze heeft een hele panterlijn ontwikkelt en het was hier drukker dan druk! Je kon ook met haar op de foto wat heel veel mensen wel wilden!

Topdrukte bij Blond Amsterdam

Blond Amsterdam verslag van de huishoudbeurs

Ik wilde een leuke nieuwe drinkfles bij Blond Amsterdam scoren, maar daar was het echt topdrukte. Zo druk dat binnen no time de leuke beurstassen uitverkocht waren. Toen ik een paar uur later terug kwam, was het een stuk rustiger bij de stand en ook al half leeg verkocht wow! Dinsdag komen de tassen pas weer binnen heb ik begrepen, dus handig om te weten!

Lege batterijen bij Family & Fun

Lege batterijen neem je natuurlijk mee naar de beurs. Het record, toen ik ze inleverde, stond al op 59 zakjes door 1 persoon ingeleverd. Wow dat zijn 590 lege batterijen! In ruil voor het inleveren krijg je een bewaardoosje en een boodschappennotitieblokje.

In het tweede gedeelte van hal 1 bij Family & Fun vind je ook de creatieve straat om gezellig te knutselen en de Kids Funzone. Het verbaasde me hoeveel kinderen ik zag op de beursvloer vandaag. Sommige blij en relaxed, andere helemaal in paniek en aan het huilen. Ik zou er in elk geval niet voor kiezen om ze mee te slepen in die drukte. Sja een soort van verborgen tip in dit verslag van de huishoudbeurs zullen we maar zeggen.
Je kunt hier ook ergens een gratis tijdschrift halen. En ik haalde bij YogiTea 4 smaken thee voor 10 euro.

Hal 7 Food & Drinks – verslag van de huishoudbeurs

En toen waren we opeens bij half 7 Food & Drinks! Hal 6 is heel klein met een stand van de HEMA. Hier kochten we ook de beurstassen van de Huishoudbeurs en de Negenmaandenbeurs.

verslag van de huishoudbeurs

Hal 7 was druk! Veel aandacht voor Vegan en Biologisch! Bij Unox krijg je een gratis goodiebag als je je aanmeld voor de nieuwsbrief. Doe dit al in de rij en laat de bevestiging zien dan gaat het wat sneller!


Bij Remia aten we lekker een patatje en kregen er 2 grote flessen fritessaus bij. Ik kocht wat te snoepen voor dochterlief en voor onszelf met producten die we veel gebruiken. Bij SoFine mag je aan het rad draaien en won ik een tang!

Verslag van de huishoudbeurs

We zijn nu op de helft van het verslag van de huishoudbeurs. We hadden inmiddels 4 hallen gehad en de trolleys en handen waren vol. Tijd om wat spullen naar de auto te brengen. Buiten deed storm Ellen haar best om ons omver te waaien. ( so cool dat ze de storm naar mij hebben vernoemd haha)

Hal 2: The hangout – verslag van de huishoudbeurs

In hal 2 was het echt enorm rustig zoals je kon zien in mijn Instagram Stories. Hier haalde ik mijn gewonnen prijs op van de Huishoudbeursapp. Een gratis fotoshoot! Altijd leuk. Hier is verder een kleine popup street te vinden en de stand van Holland Casino. Sja die mannen moeten toch ergens gedropt worden terwijl jij vrolijk shopt!

Hal 13: Happy & Healthy

mymuesli verslag van de huishoudbeurs

Met de roltrap gingen we verder naar hal 13. Happy & Healthy. Hier liep ik direct tegen de stand van MyMuesli aan. Ik had al vaak reclames van hun voorbij zien komen en vond het leuk om de muesli in het echt te proeven. En lekker want ik kocht direct een bus! Je krijgt dan een kleine bus erbij.

Veel masserende mensen hier en gezondheidchecks en goede doelen als Pink Ribbon en Sanquin, vind je in deze hal. En iets met een Booty band.. dit moet je maar met je eigen ogen zien 😉

Op naar de laatste twee hallen. 10 en 12!

Hal 10: Shop till you drop – verslag van de huishoudbeurs

Wij besloten eerst naar hal 10 te gaan. Hier vind je de typische huishouddoekjes, elektrische tandenborstels, hoofdkussens en verzorgingsproducten. We gingen hier redelijk snel doorheen tot ik staande werd gehouden door een engels sprekende dame.

Schuldgevoel

MamaScrapelle Ellen Snuverink verslag van de huishoudbeurs

Ik had zulk prachtig haar ze wilde mij graag wat laten zien. Ik was nieuwsgierig en voor ik het wist werd mijn haar gestyled en vervolgens gekruld. Mijn highlights waren stukken zichtbaarder en ze vond het maar zonde dat ik thuis die tangen niet had. Ze had een mooie aanbieding voor mij voor maar 100 euro kon ik de krultang kopen. Zo kon ik op elk feestje en trouwerij mooi zijn in maar een korte tijd. Zonder haarspray want de krullen zouden er uren in blijven zitten. Ik had toch zeker wel 100 euro over voor mijn haar. Het was zo mooi! Ik voelde mij erg in het nauw gedreven en besloot snel weg te lopen. Moest ik mij nu schuldig gaan voelen dat ik geen 100 euro over had voor een stijltang?

Toegegeven nu 6 uur later zit er nog steeds een flinke krul in mijn haar, maar de hoeveelheid rook die van mijn haar af kwam terwilj ze bezig was geven mij wat vraagtekens of het wel zo gezond is voor mijn haar.

Oriflame

oriflame aanbieding verslag van de huishoudbeurs

Vervolgens besteedde ik een groot bedrag uit bij Oriflame. Sja ik moet wel eerlijk zijn in mijn verslag van de huishoudbeurs natuurlijk. Bij Oriflame ben ik jarenlang adviseuse geweest en ik had weer wat spullen nodig. Ze werken nu veel meer online en ik ben altijd blij geweest met hun producten. Sja spullen voor dagelijks gebruik geef ik liever geld aan uit dan voor styletangen die ik 2 keer per jaar zou gaan gebruiken ofzo 😉

In deze hal kwam ik ook een duurzame oplossing voor het toilet schoonmaken tegen. Toilet tapes! Toilet Tapes zijn voorzien van een hygienische plakstrip en kunnen makkelijk over de rand van het toilet worden bevestigd.

Ik kocht direct een flinke verzameling!

En hier is ook de stand met producten van 1 euro per stuk. Altijd handig!

Tandenbleken

tandenbleken op de huishoudbeurs

Naast de vele stands waar je rugmassages kunt krijgen, of masserende kussens kunt kopen viel er nog een soort stand op. Tandenbleken. Best grappig om te zien als je voorbij loopt en mensen met zo’n gek mondding in ziet zitten met een zonnebril op. Om voor een prikkie hun tanden te bleken. Zelf zou ik daar nooit aan beginnen. Bijna 39 jaar en nog geen gaatjes gehad in mijn leven. Dan maar een iets geler gebit, maar wel een sterk gebit met goed glazuur, daar gaan we niet mee gek doen.

Wil je nou echt je tanden bleken op de huishoudbeurs, dan raad ik je aan om in hal 12 te zoeken naar de stand met het draairad. De enige stand voor tandenbleken met eigen winkels in Nederland en tevens groothandel.

Hal 12 Fashion en Beauty – verslag van de huishoudbeurs

Tijd voor het laatste hoofdstuk van dit verslag van de huishoudbeurs. Het was inmiddels al 5 uur, nog maar een uur te gaan voor de beurs zou sluiten. Nog 1 hal te bezoeken, de fashion en beauty hal. Stiekem besteedde ik bijna het meeste uit in deze hal! Vooral op de Ibizamarkt achterin hal 12.

sieraden verslag van de huishoudbeurs

Bij schelpenhangers kocht ik een ketting voor dochterlief en een enkelband voor mijzelf. Ik was al vele stands verder en had nog steeds geen leuke armband voor mezelf gevonden. Die brede polsen helpen niet mee. Ik werd er chagerijnig van. Maar daar was opeens Monique van trend-sieraden. Met armbanden op verschillende maten, en ja hoor eindelijk een leuke armband die wel past! Erg blij mee!

byron bay suncare verslag van de huishoudbeurs

Bij Byron Bay Suncare kocht ik nog twee flessen van de oude serie zonnebrandcrème voor maar 5 euro. Nog nooit eerder kocht ik al in februari zonnebrandcrème. Het rook heerlijk en ik kan nu al niet wachten op de zon. Sowieso krijg je erg veel zin in de zomer door de Ibizamarkt.

zenner haarborstels verslag van de huishoudbeurs

Bij de stand van Zenner kocht ik 2 borstels voor 5 euro. Ik had mijn oude laatst kapot geborsteld en kon geen goede vinden. Erg blij hiermee!

gellak verslag van de huishoudbeurs

En ik haalde nog wat gelnagellak spullen en een nieuwe UV lamp. De lamp van AliXpress deed het niet meer goed en wilde weer wat nieuwe kleurtjes uit proberen.

Einde verslag van de huishoudbeurs

Precies 18.02 waren we klaar met hal 12. Tijd om naar huis te gaan en dit enorme verslag van de huishoudbeurs te eindigen!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.