Verlanglijst peuter Sint en Kerst

Als je geen Ja/Nee sticker op je voordeur hebt is het je vast niet ontgaan. De dikke speelgoedcatalogus van Intertoys en Bart Smit is weer in huis. Sinterklaas is bijna in het land en daarna komt de Kerstman de kindjes nog eens extra verwennen. December feestmaand voor jong en oud. Een maand om kilo’s aan te komen van al het snoepgoed en lekkere eten. De maand om anderen te verwennen en zelf verwend te worden. Aandacht, liefde en kadootjes. Duur en goedkoop het maakt allemaal niet uit. Onze dochter was vorig jaar nog te jong om het echt allemaal te begrijpen, alhoewel ze toen de pepernoten in de winkel lagen om miraculeuze wijze wel een zak pepernoten in haar winkelkarretje ( zo’n kleintje voor kinderen) wist te verstoppen en mij bij de kassa te verrassen met een: “Dat lust je wel mama, is lekker!” uhhh..???

Verlanglijst Peuter

verlanglijst peuter verlanglijst peuter

Afijn de boeken vielen op de mat op een dag waarin ik viel kindjes had, dus snel even weggelegd en gewacht op een rustig moment. En toen gingen wij samen aan tafel zitten. De boekjes doorbladeren. Dat vond ze wel leuk! Wat is dit mama? Kijk mama die hebben wij! Baby’s mama! In eerste instantie wees ze van alles aan wat ze al kende of juist niet. Lekker samen plaatjes kijken en ondertussen keek ik goed waar ze enthousiast over was en waar minder.

Daarna stelde ik af en toe wat vragen: Wat zou je leuk vinden om mee te spelen? Wat zou je graag als cadeau willen krijgen? Wat vind je leuk? Nou toen ging ze los, wat natuurlijk te verwachten is bij een peuter die in een fase is dat alles leuk is en alles van haar is.

verlanglijst peuter

Onze peuterdochter had een duidelijke wensenlijst!

  • Alles van Woezel en Pip. Of het nou knutselspeelgoed was, babyspeelgoed, boekjes, spelletjes overal waar ze Woezel en Pip zag wilde zij het graag hebben. Samen scheurden wij en knipte ik het uit. Spelen tikkertje, ik zie ik zie, armbandjes maken en Loco Bambino belanden op haar lijstje.
  • Een grote watermat om te kleuren. Dochterlief is dol op kleuren en ik heb wel 3 tekenborden liggen om mee te kleuren. Ze zag dit meisje kleuren liggend op de grond en dat vond ze leuk. Genoteerd lieverd!
  • Duplo alles werd aangewezen die en die mama! ohw en die is ook leuk. Mag ik die mama? Er is ook zoveel leuks he. Omdat ze graag met dieren speelt en wij wat dierentuin en kinderboerderij dieren hebben werd de set voor Duplo het grote bos en bosdieren op haar lijstje gezet.

Aqua doodle

Ik was met name zeer geïnteresseerd in 2 van de dingen die op haar lijstje stonden. Het Loco Bambino en de watermat. De watermat leek mij erg leuk maar ik vroeg mij af of er meer was dan zo’n hele grote mat. Ik ging het grote web op en ging mij eens verdiepen in de watermatten. Zodoende stuitte ik op de site van Portecenter. Hier leerde ik dat er allerlei soorten aqua doodle matten te koop zijn. Van klein naar heel groot. Van 4 kleuren naar 1 kleur. Voor onderweg en gewoon voor thuis en er zijn ook losse pennen. Kijk dat ziet er professioneel uit.

Zodoende kregen wij een vroeg pakje in huis waar dochterlief even mee heeft mogen spelen (en daarna snel naar zolder is gegaan 😉 ) met een aqua doodle set.

aqua doodle

Ze vond het prachtig! Het water droogt gauw op zodat je achter elkaar door kunt tekenen. Het fijne is ook dat ze geen vilstift of potloodvlekken op haar handen of kleding krijgt ( in haar mond stoppen doet ze al heel lang niet meer gelukkig). Hier kan ze echt uren haar creatieve kunst op uitoefenen! En deze mama hoeft niet elke 5 minuten een nieuw papiertje te pakken en de tafel schoon te maken van stiftstrepen! Ook nog eens beter voor het milieu dus haha

aqua doodle20151016_171123_resized

Loco Bambino

Het bekende Mini Loco kende ik wel, dit gebruikte ik vroeger al op het kinderdagverblijf op de BSO en ergens heb ik het idee dat ik er zelf ook nog mee heb gespeeld als kind, maar dat is zo lang geleden dat ik niet op dat beeld durf te vertrouwen. ( oef ik ben niet de jongste meer). Mini Loco is in elk geval goed bekend, en daar ligt ook al wat van in de kast wat ik dit jaar op koningsdag op de rommelmarkt voor een leuk prijsje heb gekocht. Maar de versie voor kinderen van 3-5 jaar was nieuw voor mij. Ik ben dol op ontwikkelingsspeelgoed en vind het dan ook zeer leuk om dit af en toe aan te bieden aan de kinderen. Goed om te meten waar ze zitten qua concentratieboog en ontwikkeling.

Loco Bambino

Loco Bambino bestaat uit een doorzichtige basisdoos met 6 kleurrijke steentjes. Op de ene zijde staat een symbool, op de andere zijde een bolletje. Bij de doos horen leuke boekjes met opdrachten. Kinderen hebben snel door hoe het werkt en kunnen de uitkomsten controleren. Kloppen de bolletjes? Dan hebben ze alles goed!

Portecenter heeft een grote verzameling met Bambino Loco pakketten en boekjes voor kinderen van 2-6 jaar, en ook de gewone mini loco.

Loco Bambino

Dochterlief is de laatste twee weken nu aan de slag gegaan met de concentratiespelletjes en via marktplaats heb ik nog een set gekocht van kikker. Ik ben verbaasd hoe goed ze het oppakt en wat ze al kan. Zonder probleem zoekt ze de setjes die bij elkaar horen bij elkaar. Ook het principe van dichtklappen en omdraaien en de bolletjes controleren begint ze al te begrijpen. Erg leuk en hier gaan wij zeker wat uitbreiding voor halen want het is een erg leuk en leerzaam spelletje wat ze ook goed alleen kan spelen.

Deze webwinkel heeft voor kinderen nog veel meer leuks zoals strijkkralen, Pluche van Dikkie Dik en Molletje en een prachtige lijn zonnevangers.

Wat heeft jouw kind voor bijzonders op zijn verlanglijstje staan? 

Disclaimer

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.