Verboden Poppen

Het zal je maar gebeuren. Met de allerliefste bedoelingen heb je een pop gekocht voor je (klein)dochter of (klein)zoon en dan blijkt deze op de lijst van verboden poppen te staan die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft gemaakt.

Verboden Poppen

Terwijl wij vandaag naar het oosten van Nederland reden hoorde ik op de radio het vreemde nieuws dat er 17 verboden poppen zijn. 7 poppen die gevaarlijk zijn voor jonge kinderen. 10 poppen waarvan de verpakking niet klopt. 17 poppen die per direct niet meer verkocht mogen worden! En dat terwijl iedereen druk bezig is met de feestdagen inkopen. Help wat nu?!

Onderzoek NVWA 65 poppen

Dit jaar onderzocht de NVWA 65 babypoppen. De 7 onveilige poppen hebben lange koorden of lussen waarin kinderen verstrikt kunnen raken, hebben losse onderdelen waarin kinderen kunnen stikken en sommige poppen bevatten te veel weekmakers. Als kinderen dan langdurig op zo’n pop sabbelen kunnen ze hormoonverstorende stoffen binnenkrijgen. De foto’s van de poppen komen van de site van Bol.nl en Hema.nl

7 poppen met een veiligheidsrisico

De 7 verboden poppen met een ernstig veiligheidsrisico zijn:

ItsImagical – Sophie : Deze babypop of een bijgeleverd onderdeel heeft lange koorden, een kind kan hierin verstrikt raken en stikken. Met deze pop mogen kinderen niet spelen!

Karishma Doll – My lovely baby : Deze babypop ( in twee verschillende uitvoeringen) heeft teveel DEHP. Dit is een weekmaker die de hormonen van een kind verstoren. Ook heeft deze babypop onderdelen die los kunnen komen en in de keel van het kind passen. Ook heeft de pop lange koorden. Met deze pop mogen kinderen niet spelen!

Merkloos: Een merkloze pop met teveel DEHP. Met deze pop mogen kinderen niet spelen!

Princess Coralie –  Theo Klein: Deze babypop heeft onderdelen die los kunnen komen bij het spelen en in de keel van het kind passen. Kinderen mogen niet met deze pop spelen!

Small Foot – Emilia: Deze babypop heeft onderdelen die los kunnen komen bij het spelen en in de keel van het kind passen. Kinderen mogen niet met deze pop spelen!

verboden poppen

Small Foot – Natalie: Deze babypop heeft teveel DEHP Ook heeft deze babypop onderdelen die los kunnen komen en in de keel van het kind passen. Kinderen mogen niet met deze pop spelen!

Poppen zonder veiligheidsrisco

Om de 7 verboden poppen nieuws goed te maken ging ik voor jouw op zoek naar 7 poppen die geen veiligheidsrisico hebben. Deze babypoppen kun je dus veilig kopen voor je kleine kind om mee te spelen en aan te sabbelen!

De volgende 7 poppen hebben geen veiligheidsrisico!

Cicciobello kruipende babypop 45 cm.

ciccobellio

Klap jij in je handen dan gaat deze babypop kruipen op zijn handen en voeten. Ook kan hij stappen, terwijl hij ondertussen lieve kreetjes maakt. Eindeloos veilig speelplezier dus. De baby heeft een lengte van 45 centimeter en wordt geleverd inclusief batterijen.

Voor €59,99 te koop bij Bol via mijn affiliatelink 

Hema pratende pop

hema

Een pratende babypop die kan lachen maar ook woorden zegt als ‘hallo’, ‘mama’ of ‘papa’. De baby heeft een lengte van 40 cm en wordt geleverd inclusief LR33 batterijen ( voor demonstratiegebruik)

Voor €10.00 te koop bij Hema 

John Toys Baby Rose

baby rose

Baby Rose praat, dus zo kan ze aangeven wat ze nodig heeft. Lekker knuffelen kan altijd, want de pop voelt lekker zacht aan. Slabbertje en fles zijn inbegrepen in de doos. De baby heeft een lengte van 40 cm en wordt geleverd inclusief  drie AG13 batterijen.

Voor €22,03  te koop bij Bol via mijn affiliatelink 

Melissa en Doug Jenna

jenna

Jenna is een lieve babypop die op haar duimpje kan zuigen. Ze heeft blauwe oogjes die dicht gaan als ze gaat liggen. Vanaf 18 maanden! De baby heeft een lengte van 31 cm.

Voor €34.95  te koop bij Bol via mijn affiliatelink 

Miniland Educational

miniland

De miniland poppen staan voor mij als gastouder nog op mijn wensenlijst. Dit zijn prachtige poppen die volledig anatomisch correct zijn en gemaakt uit kunststof. De poppen hebben een aangename vanillegeur en zijn volledig waterdicht.

Dit Afrikaanse meisje is voor  €30,50  te koop bij Bol via mijn affiliatelink 

Simba new born baby

Geef de pop het flesje of de fopspeen, zet haar op het potje en doe haar haar kleertjes aan. Wat heel bijzonder is, is dat de pop echt kan drinken. En… Echt kan plassen! De baby heeft een lengte van 30 cm.

Voor €30,49  te koop bij Bol via mijn affiliatelink 

VTech praat met mij baby

praat met mij

Deze interactieve VTech pop is anders dan andere speelgoed poppen! Ze praat en reageert namelijk op je stem. Hoe meer je kind met de VTech Little Love pop praat, des te meer woorden en zinnen leert ze zodat ze deze zelf kan herhalen. En daarmee staat deze pop ook op mijn favorieten lijstje voor de kindjes! De babypop is 32,6 cm en wordt geleverd inclusief 2 AA batterijen.

Kenmerken:
– De pop leert praten in 3 fasen
– Lees voor uit de 3 bijgesloten boekjes en je baby zal stapje voor stapje leren lezen
– Hoe meer je kleintje praat met de baby, hoe meer woorden en zinnen ze samen zullen leren en herhalen
– De pop wordt geleverd met 3 boekjes, outfit, fopspeen en een drinkflesje
– Meer dan 80 schattige babyzinnen en realistische geluiden, zoals drinken en giechelen
– Samen spelen is samen leren!
– 8 melodietjes en 4 gezongen liedjes

Voor €23,79 ( nu in de aanbieding)  te koop bij Bol via mijn affiliatelink 

 

Ik hoop dat je aan de hand van deze 7 veilige poppen leuke alternatieven hebt gevonden die veilig zijn voor je kinderen!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

3 Responses

  1. Goed overzicht! Je gaat er toch vanuit dat de poppen al getest zijn voor ze in de winkel belanden. Wij hebben hier de pop van Hema, dus ik hoef me gelukkig geen zorgen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.