VeggieChallenge Proveg, op 1 maart gestart tijdens de Veggie beurs!

Op 1 maart was de kick-off van de VeggieChallenge van Proveg tijdens de Veggie Beurs. Deze vond plaats in Utrecht in de werkspoorkathedraal. Prachtige locatie voor dit evenement. Er waren veel stands met interessante artikelen. Uiteraard kon er ook heerlijk gegeten worden in de foodcourt. En vergeet vooral de presentaties niet van onder andere Patrik Baboumian van Game changers. Wil je meer weten over de Veggie beurs, hoeveel mensen er 1 maart zijn gestart met de VeggieChallenge en wat dat bespaart? Je leest het allemaal in deze blog.

Kick-off VeggieChallenge Proveg

Op 1 maart was het zover! In de afgelopen maand ben ik, samen met mijn gezin, gestart met meer plantaardig eten. Ter inspiratie via instagram foto’s geplaatst. Daarnaast heb ik de afgelopen maand blogs geschreven over vegetarisch eten. Dit om zoveel mogelijk mensen bereidt te vinden om mee te doen met de veggiechallenge van Proveg. Op 1 maart zijn er internationaal 67.421 mensen gestart. In Nederland 8.289. Per persoon betekent dit, voor een maand meer plantaardig, het besparen van 2 dieren, 36 kg co2, 36.000 liter water en 66 m2 landbouwgrond. Uitgaande van de 8.289 personen zijn dit 14.623 dieren, 180.654 kg co2, 229.218.500 liter water en 424.281 m2 landbouwgrond.

Influencers VeggieChallenge Proveg

Veggiechallenge Proveg

De kick-off van de VeggieChallenge werd gepresenteerd door Sharon de Miranda. Zij is chefkok en één van de ambassadeurs voor de Proveg Veggie-Challenge. Samen met haar gezin is zij een maand geleden al gestart met volledig vegan te eten. Er werd een goed promo-filmpje van Proveg gepresenteerd. Daarin figureerden een aantal medewerkers van Proveg. Zij vertelden waarom zij meer plantaardig eten. Daarna de cijfers.

Veggiechallenge Proveg

Toen was het tijd om een 3tal influencers op het podium te vragen: Nienke van Overveld, Jeremy Reijnders en Teske de Schepper. Allen 2 tot 4 jaar veganistisch. Tot slot mocht natuurlijk ook Patrik Baboumian niet ontbreken. De sterkste man van de wereld die veganistisch eet. Hoe sterk? Hij droeg een gevulde koelkast het podium op. Dat noem ik nou een VeggieChallenge!

Veggiechallenge Proveg

Proveg en nog veel meer Veggie

Proveg was de initiatiefnemer van de veggie-beurs en was uiteraard ruim vertegenwoordigd. Er waren veel nieuwe producten. Er was een foodcourt en er waren presentaties. Het eten vond gretig aftrek. Oude bekenden waren Sharp Sharp en de Seaweed Burger. Verrassende Veggie producten bij de stands vond ik plantaardige kaas van onder andere Max & Bien, natuurlijke deodorant van Ben&Anna en heerlijke vegan koekjes van Farm Brothers.

Presentaties waren er onder andere, uiteraard, van Patrik Baboumian. De sterkste man van de wereld en bekend van Game Changers bij Netflix.

Proveg, hoe het allemaal begon

Veerle Vrindts startte 8 jaar geleden met Proveg. Destijds ook de eerste VeggieChallenge van Proveg. Toen deden 500 mensen mee en was het alleen Nederland. Inmiddels is er een wereldwijde start van de Veggie-Challenge door Proveg International. Wereldwijd zijn er 1 maart 67.421 met de Veggie-challenge gestart. In Nederland 8.289 mensen. Zoals gezegd in eerdere blogs: Na een bezoek aan het VeganLab, georganiseerd door Proveg ben ik om. Plantaardig eten is lekker. En dan kan ik ook nog de planeet goed achterlaten voor mijn kinderen en hun generatie. Ik vond het wel mooi verwoord door Nicoll Pereacho van Proveg: “ik zou het erg vinden dat ik de wereld slechter achterlaat, dan toen ik geboren werd”.

Aanmelden Veggie-Challenge

Aanmelden voor de VeggieChallenge van Proveg kan nog. Meld je aan via mijn persoonlijke pagina bij Proveg: En natuurlijk kan je altijd starten met meer plantaardig eten. Daar heb je geen Veggie-Challenge voor nodig. Het helpt wel, want je krijgt dan een tijdje ondersteuning. In de vorm van 480 recepten, een speciale veggie challenge app en de adviezen van een diëtiste.

Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 50 jaar, moeder van een 8-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.