Varend Corso Westland

Het eerste weekend van augustus varen de 56 kleurrijke boten van Varend Corso Westland voor de 22e keer over de 80 kilometer lange route door de Zuid-Hollandse wateren. Het kleurrijke en schilderachtige gratis evenement met het thema WOW! vaart op 2, 3 en 4 augustus af om honderdduizenden toeschouwers te verbazen en te vermaken met al het moois dat de Nederlandse groente- en tuinbouw te bieden heeft. Jaarlijks bezoeken ruim een half miljoen mensen die driedaagse spektakel, met festiviteiten op het water én op de kade.

Feest voor jong en oud

varend corso westland

Wij zitten er dit weekend weer helemaal klaar voor. Het varend Corso Westland. Elk jaar weer een feestje om naar toe te gaan. Liefst met familie en vrienden langs de kade genieten van alle mooi versierde boten en de gezellig muziek. Ook kinderen doen al enkele jaren mee aan Het Varend Corso Westland waardoor groot en klein bij dit evenement betrokken wordt. Na dit feestelijke weekend kan je onze belevenissen teruglezen over het Varend Corso Westland.

Feestelijk spektakel op het water én langs de waterkant

varend corso westland

Drie dagen lang trekt het corso, begeleid door muzikanten en figuranten, door onder meer Westland, Delft, Maassluis, Den Haag en Vlaardingen. Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken.

Kindercorso (8-14 jaar)

varend corso westland

Ook dit jaar zal het Kindercorso voor het Varend Corso uit varen. De boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Tijdens het corso-weekeinde varen de kinderen zelf mee om zich helemaal onder te dompelen in het vrolijke zomerse corso-gevoel.

Meer informatie

Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.

TIPS:

  • Kom op tijd naar je gewenste locatie! Veel delen worden voor verkeer tijdelijk afgesloten.
  • Er zijn genoeg plekken op de route waar je met de fiets wel kan komen maar met de auto niet! Check de route!
  • Neem wat te eten en te drinken mee. Het corso duurt zo’n 1,5uur!

Blijf op de hoogte van Varend Corso Westland!

Facebook | Instagram | Twitter

Delen is enorm lief

Esther

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.