Varend Corso Westland nog te bewonderen op 3 en 4 augustus

WOW! Wat een corso! Wát een spektakel op de eerste dag van het Varend Corso Westland. De deelnemers beleefden een fantastische start van wat een geweldig corsoweekeinde belooft te worden. De aanwezigen bij de opening op het terrein van evenementenlocatie De Tuinderij toonden zich onder de indruk van het niveau waarmee de deelnemers voor de dag kwamen.

Opening Varend Corso Westland

Burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland opende het Varend Corso Westland vandaag voor het eerst. Hij deed dat ten overstaan van de genodigden, waaronder burgemeester Roodenburg (Midden-Delfland) en nobelprijswinnaar’ voor voedsel Simon Groot. Voorzitter Rob Baan benadrukt in zijn toespraak het belang van het investeren in schooltuintjes: “Want het lekkerste peentje komt uit “eigen tuin”.

Daarna werd de muzikale toon gezet door zangeres Manoushka Zeegelaar-Breedveld en de internationale band Nils Fischer & Timbazo.

Vanaf dat moment kon de corsostoet écht van start gaan. Het Hollandse polderweer deerde de schippers en figuranten niet. Het enthousiasme spatte er van af. En dat zal de komende dagen zeker niet minder worden, want met temperaturen tussen de 20 en 25 graden wordt het ideaal weer om naar het corso te komen kijken. De organisatie rekent dan ook, net als voorgaande jaren, op een gezellige drukte langs de oevers.

Stemmen op de mooiste boot

Ook dit jaar kan het publiek zijn stem uitbrengen voor de mooiste boot van de stoet. Op de website varendcorso.nl staat een overzicht van alle deelnemers, waar een keuze uit gemaakt kan worden. Aan het einde van het corsoweekeinde, op zondagavond, wordt de uiteindelijke publiekslieveling bekendgemaakt.

Winnaars

Wij vonden heel veel boten erg mooi maar voor ons sprong de Chinese draak van groenten er echt uit. Wat een boot en wat een kleuren. Daarnaast vonden wij de boot van junglebook erg goed en mooi gemaakt en vonden wij de waterballet boot ook fantastisch. Wie de winnaars ook zijn, voor ons heeft iedereen gewonnen want het werk aan de boten en het plezier van de deelnemers is op zich al een prijs waard!

Kindercorso (8-14 jaar)

Ook dit jaar is het Kindercorso voor het Varend Corso uit te bewonderen. De boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Tijdens het corso-weekeinde varen de kinderen zelf mee om zich helemaal onder te dompelen in het vrolijke zomerse corso-gevoel. Voor kinderen die volgend jaar ook willen meevaren met de kindercorso vindt u op de pagina van Varend Corso Westland meer informatie.

Kom ook naar Varend Corso Westland!

Wilt u dit weekend ook genieten van de prachtig opgemaakte schuiten en zeilende Westlanders? Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden van Varend Corso Westland zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.

TIPS:

  • Kom op tijd naar je gewenste locatie! Veel delen worden voor verkeer tijdelijk afgesloten.
  • Er zijn genoeg plekken op de route waar je met de fiets wel kan komen maar met de auto niet! Check de route!
  • Neem wat te eten en te drinken mee. Het corso duurt zo’n 1,5uur!

Blijf op de hoogte van Varend Corso Westland!

Facebook | Instagram | Twitter

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.