Varend Corso Pluk de Dag

Al sinds ik mijn man ken gaan we elk jaar naar het varend Corso in Delft. Zijn ouders kwamen ook bijna elk jaar en ook zijn oma’s en opa zijn zelfs een keer vanuit Drenthe en Twente gekomen om al dit prachtigs te mogen zien.

Sinds een paar jaar is de oorspronkelijke route door Delft afgesloten vanwege de verbouwing van het station Delft.

Gelukkig wonen wij op wandelafstand van ‘t Haantje waar we de vloot goed konden zien. Het is vooral erg gezellig met mooi weer omdat je dan lekker kan picknicken aan de waterkant!

voeten in watervarend corso

Dit jaar besloten wij om samen met Oupa en Omi in het Westland te gaan kijken. Het varend corso vaart namelijk 3 dagen verschillende routes en de zaterdag kwam dit jaar beter uit. Zodoende waren wij al vroeg bij Trade Parc Westland alwaar het varend corso zou beginnen.

picknick corsovarend corso

Pluk de dag

Het thema van dit jaar is Pluk de dag. Persoonlijk een van mijn lievelingsgezegdes. Carpe Diem. Delft doet met 1 boot mee.

pluk de dag delftvarend corso

Wat erg leuk is dat dit jaar iedereen zelf kan stemmen voor de publieksprijs en daarmee zelf ook in de prijzen kan vallen.

Delft 2 augustus

dansen maarvarend corso

Voor de mensen die zondag de vloot willen zien. GA! Het is echt een tip en het wordt heerlijk weer! Er is genoeg te doen aan de wal, nodig vrienden en familie uit, neem lekker een hapje en drankje mee en een picknickkleed en geniet van alle schuiten die voorbij varen.

bloemenpracht bloemenpracht bloemenpracht bloemenpracht

Om 13.45 komt de vloot aan bij het Haantje. Via de Oostpoort varen ze door naar de Hooikade. Van 14.45 tot 15.45 is er een vlootschouw bij de Hooikade. Hier zullen verschillende kraampjes staan en er is een watertaxi die gratis pendelt tussen de kades. Om 15.45 zal de Vloot weer vertrekken.

Kijk voor de laatste informatie op de site van het varend corso

tot ziens

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.