Vakantie met kinderanimatie – een overzicht

Sinds wij trotse ouders zijn geworden van dochterlief zijn we al op meerdere vakanties geweest. Zo zijn we een paar keer naar Center Parcs en een keer naar Landal geweest, Naar Salou, Kos, Portugal en de Azoren als vliegvakantie en twee keer met de boot naar Terschelling. Een aantal hiervan waren dan ook een vakantie met kinderanimatie. Daar kozen wij heel bewust voor.

Vakantie met kinderanimatie voordelen

Na een aantal jaren hebben wij ook ervaring met de voor en nadelen van een vakantie met kinderanimatie.

Een groot voordeel is dat je je eigen kinderen niet 24/7 hoeft te entertainen. Je hebt natuurlijk niet de hele speelgoedvoorraad mee op vakantie. Er is geen juf, meester, gastouder of leidster mee om je kind een paar uur te vermaken dus alle aandacht is op jouw gevestigd. Wat een heerlijkheid om je kind dan even met een gerust hart achter te laten bij het kinderanimatie team.

Lees hier de blog van vakantiepark de Leistert.

Zeker als je Nederlandse animatie hebt ( ook in buitenlandse vakanties is dit vaak mogelijk) kun je echt even je kind achter laten. Zo heb je opeens Me-time tijdens je gezinsvakantie. Misschien gek, maar voor beide partijen is dit heerlijk! Natuurlijk laat je je peuter niet direct 4 uur achter op vakantie met kinderanimatie. Maar kijk je wel naar de leeftijd van je kind en wat mogelijk is. Uiteindelijk is een vakantie juist altijd fijn om ook even goed bij elkaar te komen als gezin. In Salou toen dochterlief 4 jaar sprak het animatieteam Engels. Dochterlief verbleef er elke dag een stukje langer.

Lees hier de blog over Europa Park.

Er is vaak genoeg variatie. Van een kinderdisco, knutselen, spelletjes, schmincken, speeltuin en sport. En echt waar je hebt als ouder echt niet de hele knutselkast mee in je auto of alle spellendozen en alle hippe kinderliedjes om op te dansen. SUPER handig dus zo’n vakantie met kinderanimatie. Bij veel vakantieaanbieders wordt er ook rekening gehouden met verschillende leeftijden. Dit gebeurt ook in Nederland bij bijvoorbeeld Kampeerdorp de Zandstuve.

Dreumesweken

vakantie met kinderanimatie

Een vakantie met kinderanimatie wordt bij kampeerdorp de Zandstuve helemaal bijzonder door hun speciale dreumesweken. Heb jij nog kinderen onder de 4 jaar dan is het in de maanden mei, juni en september extra fijn om op vakantie te gaan. Het is al heerlijk weer en je zit buiten het hoogseizoen waar de kleuters en oudere kinderen de kindvriendelijke vakantieplekken kunnen domineren. Daarnaast is het natuurlijk ook voordeliger. Op de Zandstuve zijn er verschillende activiteiten voor kinderen in de dreumes- en peuterfase. Een vakantie met kinderanimatie op een zelfs educatieve manier!

Het kinderanimatie team heeft een uniek programma ontwikkeld waarmee aan een aantal kernwaarden voor het jonge kind wordt voldaan.

  • Bevordering van creativiteit en het ontdekken van de wereld om zich heen
  • Grove en fijne motoriek bevorderen
  • Cognitieve en sociale ontwikkeling
  • Voor- en vroegschoolse educatie vorm
  • Aanwakkeren van fantasie en oplossend denken
  • Een doorlopend dagritme 

Kijk zeker eens op hun eigen pagina met alle informatie over hun animatieprogramma en laat je verwonderen!

Nadelen van een vakantie met kinderanimatie

vakantie met kinderanimatie

Wij hebben 1 midweek vakantie met kinderanimatie alleen maar op Centerparcs doorgebracht. Ok niet liegen, we zijn ook naar het naastgelegen Plopsa Park Coevorden twee middagen geweest. Maar dat ligt praktisch op het vakantiepark zelf.. We hebben ons onwijs vermaakt en hebben afgezien van een ritje naar de supermarkt buiten het park niks van de omgeving gezien. Dit kan voor sommige mensen ook een nadeel zijn. Als je kinderen en jij jezelf maar goed genoeg vermaken op het park dan heb je eigenlijk niet meer nodig. Mooi weer, een sub-tropisch zwembad, diertjes, buitenspeeltuinen, een bootje huren voor op het water, een klein beetje kinderanimatie, grote binnenspeeltuin en genoeg plekjes om lekker te eten.

Een ander nadeel, met waarschijnlijk wat grotere kinderen, is dat de kinderen helemaal niet meer bij papa en/of mama willen zijn. De vakantie met kinderanimatie kan natuurlijk ook Te leuk zijn. Dan ben je soms hele ochtenden of middagen je kind kwijt. Dat kan eng zijn, onwennig voelen, gevoel van falen als ouder zijn. Het ligt heel erg aan jezelf en je kind hoe je hier mee om gaat. Maak in elk geval duidelijke afspraken!

Nog een nadeel kan zijn dat je kind het heel goed kan vinden met wat andere kinderen en de ouders van die kinderen zich ietwat aan jouw opdringen. Immers gaan de kinderen ook leuk met elkaar om toch.. dus waarom zou je dan als ouders ook niet gezellig bij elkaar komen zitten. Maar misschien heb je daar wel helemaal geen zin in. Wil je juist even de me-time of de samen met je partner tijd! Nu maar hopen dat die ouders of gewoon super gezellig zijn en je inderdaad een klik vind.. en anders hopen dat ze snappen dat je daar niet op zit te wachten!

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd of jullie juist op een vakantie met kinderanimatie gaan of juist niet? En waarom dan?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.