Vakantie in het Maaspodium

De scholen zijn weer begonnen, maar wij kijken nog terug op een heerlijke vakantie. Afgelopen zaterdag vierden we nog een beetje vakantie in het Maaspodium. Het was een waar uitje met een wel hele bijzondere voorstelling van Vadertje en Moedertje 6+ van BonteHond en nog veel meer! Nieuwsgierig geworden? lees maar snel mee!

Feest in de vakantie in het Maaspodium

Het Maas theater en dans heeft volledig begrepen waar kinderen behoefte aan hebben. Beweging en geluid!

Wij waren nog nooit eerder in het Maaspodium geweest en keken onze ogen uit naar alles wat in de foyer stond. Een grote mat op de grond waar allemaal geluiden uit kwamen als je er over heen liep, een groot creatief kunstig object (aldus manlief) waar je in kon staan en bewegen en als reactie kwam er een golf van geluid uit. En zo nog wat meer dingen die over beweging en geluid gingen.

En als je vader en moeder je graag mee willen nemen naar een theatervoorstelling waar je een uur stil moet zitten dan is het super fijn dat je voorafgaand en na afloop even lekker kan bewegen en spelen!

vakantie in het Maaspodium

In de meivakantie was er dan ook van alles te doen in het theater aan de Maas. In het paasweekend kon je mee eieren zoeken en van 28 april t/m 5 mei kon je spelen met geluid en beweging. Daarbij hadden ze ook nog heerlijke picknickmanden die je kon reserveren. Daar hebben heel wat mensen gretig gebruik van gemaakt in het paasweekend waar het natuurlijk super lekker weer was! Maar ook de andere dagen kon dit uiteraard. Vandaar het feest in de vakantie in het Maaspodium.

Voorstellingen voor kinderen in de vakantie in het Maaspodium

Een vakantie in het Maaspodium staat in het teken van de kinderen. Allerlei voorstellingen voor verschillende leeftijden en verschillende tijdstippen zodat er altijd wel iets bij zit wat bij je past. Daarnaast proberen ze ook altijd iets van een thema te organiseren die je dus in de foyer kunt doen. Zo blijft een bezoek in de vakantie in het Maaspodium altijd interessant, leerzaam, speels en gezellig!

Vadertje en Moedertje

Natuurlijk bezochten wij ook een voorstelling in de vakantie in het Maaspodium. Wij waren te gast bij de voorstelling van Vadertje en Moedertje van theatergroep BonteHond.


BonteHond wil bruggen slaan tussen onderwijs en kunst. Daarom leveren we bij onze voorstellingen educatiemateriaal én maatwerk als workshops, filosofische gesprekken of masterclasses. Alle educatie ademt onze missie en artistieke visie. Waar de juf of meester roept: ‘Houd je aan de regels!’, vraagt BonteHond: ‘Waarom zou je?’. De wereld bestaat uit meer dan vijftig grijstinten en is niet zwart-wit. Kunst ontregelt en komt daarmee dichter bij de waarheid dan je denkt. Onze educatie is dus geen les waarin ‘het’ antwoord wordt gegeven, maar eerder een artistiek product (bijvoorbeeld een mini-documentaire) of spel dat voortborduurt op de theaterervaring.  

vakantie in het Maaspodium

Het “waarom zou je?” kwam sterk naar voren in hun voorstelling over Vadertje en Moedertje. Een sprookje maar dan anders. Ja behoorlijk anders! Niks een verhaal over een meisje dat een jurk aan trekt en moeder is, een vader met een snor en hoed en pijp en dan een kind. Niks een vader die gaat werken en een moeder die thuis blijft om het huis schoon te maken en te koken. Weg met die middeleeuwse verzinsels en ouderwetse rolverdeling. Bij Vadertje en Moedertje laten ze zien dat het ook anders kan.. heel anders!

Hallo :

  • vader die hard aan zijn dochter trekt,
  • moeder die de haren keihard kamt van haar dochter.
  • kind dat je ouders commandeert. slaat en schopt.
  • hij die niet snapt dat de wereld niet te snappen is en heel hard gaat rennen en schreeuwen.
  • zij die een roze jurk wilt van je tongzoenende oma’s, maar deze niet krijgt en daar echt niet zielig over hoeft te zitten zijn.
  • jij die alleen maar muziek mag maken en zingen en op je plek moet blijven staan.

Of… kan het ook anders?! Mag je ook ruilen van rol. Mag je ook wel krijgen wat je graag zou willen. Zou je ook eens mogen zingen en muziek maken? Zou je ook eens een rol mogen spelen in het theater? Mag je misschien je roze jurk, ook al is het nog geen wolkeloze nacht?

Waarom moet het allemaal volgens een bepaalde manier? Waarom mag het niet anders? Wanneer mag jij jezelf zijn? Michiel Blankwaardt , Tessa Jonge Poerink en Manon Nieuweboer schitteren, schreeuwen, rollen over de vloer. Reinier van Harten met zijn prachtige stem en muziek kijkt toe.. of toch niet?

Luister vooral naar de pakkende muziek op Spotify te vinden onder vadertje en moedertje. Bij de voorstelling hoort ook een educatie pakket.

Workshop door BonteHond

Vadertje en moedertje Bonte Hond  vakantie in het Maaspodium

Na afloop van de voorstelling konden wij nog gratis mee doen aan een workshop onder leiding van een theaterdocent. Ja vakantie in het Maaspodium en dan doen ze graag wat extra! Op swingende wijze (met muziek van Reindier) werd er een serieuze spelles gedaan. Kinderen gingen zichzelf letterlijk sorteren en hokjes stoppen. Van groot naar klein en van jong naar oud. Groepjes vormen met andere kinderen die dezelfde huidskleur, kleding of kleur ogen hebben. Daarna kwam er een soort stoelendans met behulp van rekwisieten en er werden nog zelf scènes en avonturen gespeeld. Maar pas op! Alles kan net als in de voorstelling helemaal door elkaar gegooid worden.

Wil je de voorstelling ook zien? Dat kan nog een paar keer:

ZA11 MEI 201916:00THEATER AAN HET VRIJTHOFMAASTRICHT
ZO12 MEI 201915:00TONEELSCHUURHAARLEM
ZO19 MEI 201914:30PARKTHEATEREINDHOVEN
ZO26 MEI 201914:00THEATER AAN HET SPUIDEN HAAG

psst.. BonteHond is met hun voorstelling Vadertje en Moedertje genomineerd voor de Zapp theaterwedstrijd. Stemmen doe je hier..

Ben jij er de volgende vakantie in het Maaspodium bij om naar theatervoorstellingen te gaan met je kind(eren)? Er is een programma in de herfst-, kerst- voorjaars- en meivakantie? De programma’s worden binnenkort bekend gemaakt op www.maastd.nl

disclaimer
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.