Sinterklaas Voorleesboeken voor peuters

Vandaag begint een belangrijke week. Het is van 16 tot en met 22 november namelijk vadersweek. Vadersweek is in het leven geroepen om meer vaders bewust te maken van het belang en plezier van voorlezen. 19 november is deze week een bijzondere avond. ‘t Heerlijk Voorleesavondje vindt dan plaats. Sinterklaas is in het land, het is Vaderweek én donderdag 19 november is de Internationale Dag van de Man

Papa leest voor

Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm. (groot)Vaders worden 19 november opgeroepen om deze avond voor te lezen aan hun kinderen. Speciaal voor deze avond is er het Schoenboekje: Pootjes voor de Sint.

20151112_142853_resized

Een leuk verhaal over 2 hondjes die graag een cadeau willen van de Sint. Maar hoe gaan zij de Sint nou duidelijk maken dat ze ook graag wat zouden willen in hun schoen. En welke schoen dan? Dit boek is geschreven door kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten. Vaders krijgen het boek gratis bij aankoop van een boek. En het is in precies 15 minuten voor te lezen!

Voorleesboekjes Sinterklaas

Uiteraard is het eigenlijk de bedoeling om elke dag voor te lezen. Lekker voor het slapen gaan, of overdag. Net wanneer je tijd hebt of hoe je avondritueel eruit ziet. Wij lezen bijvoorbeeld niet altijd ‘s avonds voor maar voornamelijk overdag. Alhoewel dochterlief de laatste tijd wel vaker om een boekje lezen voor het slapen gaat vraagt. Lekker knus onder de dekens voor lezen.

Nu met Sinterklaas in het land is het helemaal leuk om aandacht te geven aan de vele Sinterklaas verhalen die er zijn.

Woezel & Pip en de staf van Sinterklaas

sinterklaas voorleesboek

Dit leuke kartonnen boek is tevens dochterlief haar eerste schoenkado geweest dit jaar. Ze is er erg blij mee!

Sinterklaas is op bezoek in de tovertuin en vraagt of Woezel en Pip even op de staf willen letten. Als dat maar goed gaat..

Te koop bij Bol.com voor 9.99 Uitgeverij Leopold

Bobbi viert Sinterklaas

sinterklaas voorleesboek

Dit boekje krijgen de kindjes deze week als gezamenlijk kado. Bobbi is hier 1 van de favorieten om uit voor te lezen. Ik heb dit boek aangeschaft als duoboek samen met kerst.

Te koop bij Bol.com voor 9,99 Uitgeverij Kluitman

Nijntje zet haar schoen

Ook Nijntje gaat haar schoentje zetten. Uiteraard maakt zij een mooie tekening voor Sinterklaas. Wij hebben hem in kartonnen vorm en de kinderen vind het leuk om zelf te lezen.

Te koop bij Bol.com voor 11,45 Uitgeverij Mercis Publishing B.V.

sinterklaas voorleesboek

Dikkie Dik en Sinterklaas

Dit boek is net als Bobbi een duoboek met kerst. Dikke Dik is hier ook favoriet bij de kindjes en ze vinden de avonturen altijd erg grappig.

Uitgeverij Gottmer

Sinterwoezel en Pietje Pip

Dit leuke boekje van Woezel en Pip is van vorig jaar. Een leuk boekje over schoentje zetten. Woezel en Pip gaan op avontuur met het paard van Sinterklaas!

Uitgeverij Leopold

Doe jij woensdag mee met ‘t Heerlijk Voorleesavondje? Plaats dan je bericht/foto met de hashtag #voorleesavondje, op Facebook of Twitter.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.