TV je grootste vriend

Hier in huis is de tv soms mijn grootste vriend. Ik snap werkelijk niet hoe andere ouders dat soms zonder tv doen. Natuurlijk heb ik hier wel vaak nog onder kooktijd zo’n 3 a 4 kinderen onder de 2,5 rondlopen, in een ‘normaal’ gezin zal dat niet zo zijn. Maar dat is echt niet de enigste tijd dat ik mijn grote vriend inschakel.

Wakker worden

Dochterlief kan soms echt een ochtendhumeur hebben. Dit heeft zij echt van papa! Soms zet ik dan even 10 minuten de tv aan en dan wordt ze rustig wakker en is de rest van de dag lekker vrolijk. In het weekend en soms op mijn vrije dag willen wij ook wel eens op bed lekker de tv aanzetten. We halen dan melk, thee, koffie, brood en fruit naar boven en picknicken gezellig op bed.

Tussen de middag

Niet elke dag, maar eigenlijk vaker wel dan niet, gaat tussen de middag de tv even aan. Dochter heeft met haar 2,5 jaar besloten geen middagdutjes meer te willen doen, terwijl ze die eigenlijk wel nog hard nodig heeft. Ik zet dan vaak tussen de middag iets rustigs op zoals rupsje nooit genoeg. Zodat ze echt even kan ontspannen bij de tv om zo de drukke middag met de andere kindjes weer aan te kunnen. Al die kinderen ook die maar met HAAR speelgoed willen spelen haha.

tv al vriend

Eind van de middag

Rond 5 uur zijn de kinderen vaak helemaal moe en hangerig van al het spelen. Met andere kinderen spelen is duidelijk vermoeiender dan in je eentje. Soms kan ik het rekken tot kwart over 5 door nog een keer boekjes voor te zitten lezen, maar zelfs daar hebben sommige ( zoals dochterlief) echt geen zin meer in. De tv gaat dan vaak op Baby tv of op Nick. Jr. Leerzame baby en peuterprogramma’s waar dochterlief echt al veel van heeft geleerd. Waaronder de vormen en tellen tot 20 (Team umizoomi). Of “Gordels vast dan zijn wij veilig!” (Dora) , “Mama gaan wij racen?!” (Blaze en de monsterwielen) en zo nog wat standaard zinnetjes.

Voor het slapen gaan

Sja en dan voor het slapen gaan wil dochterlief vaak ook nog even tv kijken. Zoals nu vaste prik Sinterklaasjournaal, en ze mag dan vaak nog 1 aflevering kijken, net wat er op dat moment op tv is.

Daarna lekker naar boven, plasje doen, tanden poetsen en weer een boekje voorlezen.

Ik denk dat ik eerlijk waar net zoveel tijd voorlees per dag, als dat ze tv mag kijken en op die manier als die verhouding goed blijft en ze lekker speelt en er met haar ontwikkeling niks mis is vind ik het prima dat ze heerlijk ontspant voor de tv. Dat doen wij grote mensen immers ook.

Ohw en dochterlief speelt hier nog niet op de iPad trouwens. Dat komt wel als ze 3 is. Ik vind het belangrijker dat ze eerst echt leert bouwen, en puzzelen en noem het maar op om de fijne motoriek te ontwikkelen. Swipen heeft ze later nog alle tijd voor om te leren.

Is de tv ook jouw grootste vriend?

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!