Tikkertje spelen! Steun Villa Pardoes

Vandaag heb ik voor jullie een leuke uitdaging. Het heet tikkie jij bent hem! Een digitaal tikkertje spelen met al je vriendjes en vriendinnetjes dat klinkt wel erg leuk he! Jij kiest iemand uit en die persoon die moet een tikkie van 2 euro betalen. Het geld gaat naar Villa Pardoes! Met dit leuke spel zorg jij dat, door het uitdelen van Tikkies, 12 gezinnen, met een ernstig ziek kind, een onvergetelijke week in Villa Pardoes krijgen! 

Ernstig zieke kinderen

Thema ziek zijn 0-4 jaar

Ken jij iemand in jouw omgeving die een kind met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar heeft dan weet jij wat voor een lasten deze familie met zich meeneemt. Broers en zussen van kinderen in en om het ziekenhuis worden vaak “vergeten”, want alle aandacht gaat uit naar het zieke kind. Ouders verliezen soms hun banen doordat ze de werkdruk en thuisdruk niet met elkaar kunnen combineren. En de beste relaties zijn er al op stuk gelopen. Zit je als gezond gezin in een dipje dan kies je er vaak voor om even met het gezin erop uit te gaan. Even weg van alles en aandacht geven aan elkaar. Maar met ernstige zieke kinderen gaat dat niet zomaar.  Villa Pardoes helpt bij het verzorgen van een onbezorgde vakantie. En met tikkertje spelen kun jij helpen!

Goede doelen ernstige zieke kinderen

Naast Villa Pardoes zijn er natuurlijk nog meer goede doelen organisaties voor ernstig zieke kinderen. Zelf ben ik bijna een jaar vrijwilliger geweest bij Make a Wish Nederland.

Make-A-Wish Nederland haalt kinderen met een levensbedreigende ziekte uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn en geen patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Clini Clowns biedt afleiding door plezier, kracht en zelfvertrouwen voor zieke en gehandicapte kinderen. Dit doen zij al 25 jaar!

Villa Pardoes biedt kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar een gratis vakantieweek aan. In de Villa kunnen de gezinnen ongestoord genieten van een samen zijn met familie en vrienden. Zo kunnen zij, maar vooral de kinderen, hun dagelijkse leven even op pauze zetten en alle toestanden en ziekenhuizen een weekje vergeten.

Welke goede doelen sponsor ik

Ooit begon ik met het sponsoren van Greenpeace. Na een tijdje kwam daar WNF bij. Na ruim 10 jaar deze goede doelen te hebben gesteund werd het tijd voor wat anders. 3 jaar lang steunde ik Make a Wish deels door vrijwilligerswerk en deels door geld te doneren.

Ik merkte dat ik het fijner vond om goede doelen voor kinderen te sponsoren en doe dit nog steeds, maar dan nu voor SOS kinderdorpen. Maandelijks gaat er een bedrag van mijn rekening af en met de gastkinderen ga ik volgende week mee doen met de aan de bak dag!

Daarnaast speel ik mee met de Nationale Postcode Loterij en help daar weer 103 goede doelen mee. Al met al werk ik gemiddeld per maand 2 uur voor niks want die inkomsten gaan naar goede doelen en dat vind ik ook fijn om te doen. Wij komen niks te kort en op deze manier kan ik kinderen helpen die het om wat voor reden dan ook nodig hebben.

Regelmatig komen ze bij ons aan de deur om geld te vragen voor een goed doel. Bijna allemaal wens ik ze een goede avond, maar krijgen ze geen cent van me. Maar de kinderpostzegels en de grote club actie doen we wel elk jaar trouw aan mee.

Tikkertje spelen

tikkertje voor villa pardoes

Villa Pardoes bestaat volgende week 18 jaar en daarom gaan we ‘Tikkertje spelen’. Zij wordt op 26 oktober 2018 dan wel volgens de wet volwassen: het kind blijft centraal staan. Precies mijn motto van mijn gastouderopvang.

tikkertje voor villa pardoes

In samenwerking met Tikkie en Villa Pardoes nodig ik JOU uit om mee te doen aan het grootste Digitale Tikkertje spel. Als jij wordt “getikt” krijg je dus een Tikkie van 2 euro toegestuurd. Zoals de schoolpleinregels voorschrijven ben jij daarna de Tikker, en mag jij de volgende Tikken – lees: een Tikkie sturen. Deze persoon is op zijn of haar beurt de Tikker, doneert 2 euro en stuurt de Tikkie door.

 

Het doel is om 12 gezinnen een onvergetelijke week in Villa Pardoes te geven. Hiervoor zijn er minimaal 12.000 mensen nodig die mee doen aan het digitale tikkertje.

Villa Pardoes is actief op Instagram Facebook YouTube Twitter

tikkertje voor villa pardoes

Ga je mee tikkertje spelen voor Villa Pardoes? 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.