Skip to Content

Tik Tak Kijk- en speelkaarten – een peuter nieuwe woorden leren

Spelenderwijs je peuter nieuwe woorden leren? Dat kan met de Tik Tak kijk- en speelkaarten. Ontdek de vrolijke, felgekleurde kaarten en speel samen verschillende spelletjes. Isabel kon niet wachten om te beginnen.

Vrolijke, felgekleurde kaarten in een stevig doosje

Tik Tak kijk- en speelkaarten

Als ik aan mijn peuter denk dan vind ik het belangrijk dat het stevig is en niet snel kapot gaat. Isabel heeft menig puzzeldoos al kapot gekregen. Degene die hier staan zijn dus versierd met plakband. Het eerste dat mij opvalt is dat het doosje van de Tik Tak Kijk- en speelkaarten lekker stevig is. Isabelproof dus. En ook de kaarten in het bakje zijn stevig. Niet iets dat je makkelijk kapot scheurt. Fijn, want dan weet ik zeker dat het spel lang goed blijft. De kleuren van zowel het doosje als de kaarten zijn lekker fel, dus hebben een grote aantrekkingskracht.

Kies je eigen spel met Tik Tak kijk- en speelkaarten

Isabel haalt de kaarten er gelijk uit en begint ze bij de voorwerpen in huis te leggen. Het kaartje met een bloem erop legt ze bij de vaas met bloemen erin. De sandalen bij de sandalen op de gang en zo is ze nog wel even bezig. Wanneer ze een woord niet weet, vraagt ze het aan mij. Maar de meeste dingen weet ze goed te benoemen. In het doosje zit ook een kaart met allemaal speelsuggesties, maar je eigen spel verzinnen kan natuurlijk ook. Isabel weet in ieder geval wel raad met de kaarten.

Spelenderwijs leren

De suggesties die ze geven zijn voor iedere peuter geschikt. Je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Zo kan je benoemen wat er op de kaarten staan. Je kan de kaarten laten soorten op thema. Laten raden welke kaart je omschrijft. Ook kan je er een geheugenspel van maken of een uitbeeldspel. Met de Tik Tak kijk- en speelkaarten kan je echt alle kanten op en dat maakt het zo leuk. Ook is het natuurlijk mogelijk om het met meerdere kinderen te spelen.

Tik Tak kijk- en speelkaarten

Tik Tak kijk- en speelkaarten makkelijk mee te nemen

Het doosje is niet groot en daardoor makkelijk mee te nemen. Je stopt het namelijk zo overal in. Neem het mee naar de oppas of speel het bij opa en oma. Doordat je er alle kanten mee op kan, kan je het overal gebruiken. Zelfs bingo spelen, zoals mijn kinderen hebben bedacht, in de auto is mogelijk. Zie jij jouw kaart buiten, dan mag je jouw kaart in het doosje stoppen. Wie het eerste al zijn kaarten kwijt is wint. Tja, mijn kinderen zijn creatief in het verzinnen van spelletjes, dus die kaarten gaan overal mee naar toe.

Stimuleer de taalontwikkeling

Door de Tik Tak kijk- en speelkaarten stimuleer je de taalontwikkeling van je kind. Op de doos staat dat je de kaarten al vanaf 12 maanden kan gebruiken en ik denk dat ze helemaal gelijk hebben. Vanaf die leeftijd willen ze steeds meer ontdekken van de wereld en gaan ze hun eerste woordjes zeggen. Spelenderwijs met deze kaarten bezig zijn, is dus een goed idee.

Tik Tak kijk- en speelkaarten

Productspecificaties voor Tik Tak Kijk- en speelkaarten

Merk Tik Tak | Uitgever: Ballon Media | leeftijd vanaf 12 maanden | meer informatie vind je hier

Kijk ook deze blogs

Footer4 nieuw
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.