HotmamaChallenge 6: Make- up + winactie!

Jaaaa een nieuwe challenge van de #snotnaarhot en eentje waar ik stiekem al op zat te wachten. Deze blog had ik namelijk al ingepland staan omdat ik er ook een winactie bij heb. Twee vliegen in 1 klap en daar ben ik blij mee want dat gaf mij deze week net even wat meer rust. Best druk als mama en gastouder deze decembermaand met al die feestjes die gevierd worden 😉

De Challenge van deze week luidt: om net wat meer (of andere) make-up te dragen dan je normaal doet. Draag je nooit lippenstift? Doe dat dan nu wel een keertje. Of juist een keer wat extra oogschaduw, of een andere kleur. Probeer eens uit wat je leuk vindt en hoe anderen erop reageren.

Zoals gezegd, had ik al een blog ingepland staan omdat mijn oude BB cream op was en dus erg benieuwd was naar de nieuwe van The One. I Love BB cream!!!

Normale make-up

Eigenlijk ga ik nooit zonder mascara de deur uit. Ik zeg eigenlijk omdat ik als ik erg vroeg op moet, mijn ogen nog niet wakker genoeg zijn om mascara op te doen. En soms ben ik gewoon te lui en ben ik mama naturel. Een basis make up bestaat voor mij uit alleen mascara. Als eerste komt dan lippenstift of oogschaduw wat er extra bij komt, maar dat is het eigenlijk wel.

5 minuten make-up

Voor een feestje maak ik mij altijd wel op, de hoeveelheid echter scheelt ook nog wel eens wat ik op mijn gezicht smeer. Meestal gun ik mijzelf niet meer dan 5 minuten. Toen ik nog als adviseuse bij Oriflame werkte kregen wij tijdens de opleiding een 5 minuten make up geleerd en die gebruik ik eigenlijk nog steeds ook voor mijzelf. Mijn favoriete oogschaduw palette is die met bruintinten.

Basis

Zorg als je net wat meer make up op wilt doen dan alleen mascara altijd voor een goede basis. Gebruik liever een BB cream dan een foundation. Waarom? Een foundation is vaak dikker van structuur en zet je over je dagcrème aan. Een BB cream is een foundation en dagcrème in 1.

Voor deze make up heb ik de nieuwe BB cream en concealer van The ONE van Oriflame gebruikt.

 • The ONE IlluSkin Concealer Nude Pink
 • The ONE BB Cream SPF 30 Light

hotmamachallenge make uphotmamachallenge make up

Deze 8-in-1 BB Cream met SPF 30 bedenkt een ongelijkmatige teint en onzuiverheden om een egale huid te creëren. De hydraterende formule helpt de huid verfijnen en egaliseren en biedt tegelijk vochtverzorging voor een fris en jeugdig uiterlijk.

Consealer gebruik je bij de neusvleugels, onder je ogen en bij je mondhoeken. Het is net wat dikker van structuur dan de BB cream en vervaagt een vlekkerige huid beter.

Mijn favorieten

Mijn favoriete mak-up artikelen zijn:

 • GG bronzing Pearls natural radiance ( ze gaan maar niet op!! )
 • GG powder brush
 • Powershine lipstick frosted champagne
 • smooth definer brown
 • eye shadow trio bronzed taupe
 • 2FX mascara (is nu de Double Effect Mascara 31189 )

Zoals je op de foto ziet, allemaal nog oude producten. Mascara had ik heel veel van ingeslagen maar is nu helaas op. De andere producten kunnen redelijk lang mee gaan. Het is echter wel verstandig om zeker eens in de 5 jaar je make-up doos eens in te duiken wat er weg kan!

The one oriflame

Laat de BB cream even drogen en zet alvast een oogpotlood streepje. Hierna poeder ik eerst mijn gezicht en daarna doe ik pas de oogschaduw en mascara altijd. Maar iedereen heeft zijn eigen volgorde natuurlijk.

hotmamachallenge make up hotmamachallenge make up hotmamachallenge make up

Ok ik ben echt verschrikkelijk met selfies maken en nergens in huis hebben we een lege witte muur met goed licht van buiten. Maar ik hoop dat jullie kunnen zien dat de middelste foto geen make up heeft en de andere twee wel.

Voor de challenge moet ik natuurlijk vaker make – up op doen en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook wel vaker doe nu echt alle bruinheid van de zon wel van mijn gezicht is vertrokken. Van een stralende snelle make-up wordt ik toch altijd vrolijker als ik in de spiegel kijk.

Op de een of andere manier zeggen mensen ( vooral familie) ook altijd ohw wat zie je er goed uit! en dan roep ik altijd BB cream!!

Winnen

Wil jij er ook stralend bij lopen met de kerst? Ik geef namelijk 2 setjes concealer en BB cream van The One weg ter waarde van 26 euro. Ik heb twee setjes te vergeven voor een hele lichte huid en voor een wat donkere huid.

The one oriflame

 • The ONE IlluSkin Concealer: Fair Light   The ONE IlluSkin Concealer: Nude Beige
 • The ONE BB Cream SPF 30 Fair                The ONE BB Cream SPF 30 Medium

Wat moet je hier voor doen?

 • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet aan de winactie en of dit voor een lichte huid of getinte huid is.
 • Volg mij op minstens 1 van de volgende Social Media kanalen Facebook, Twitter, Instagram, Bloglovin
 • Delen/Retweeten word ik erg blij van maar is niet verplicht.

Disclaimer

 

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

4 Responses

 1. Ik doe heel graag mee met deze winactie! Ik heb zelf een hele lichte huid, dus daar zou ik graag voor willen winnen. Ik volg je trouwens op Bloglovin’.

 2. Wat een superleuke actie! Ik doe graag mee voor de getinte huid. Ik volg op BL (Tamara TS), FB(Tamara Mara Großmaul), Twitter (@paramara1982) en Instagram (paramara1982). Ik heb gedeeld en getweet.

 3. Ik doe graag mee aan de winactie en heb een lichte huid!
  Volgen doe ik op Bloglovin, FB en twitter.
  Nu maar duimen……
  Groeten, Grete Karina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.