terugblik best gelezen blogs

Ook al blog ik pas een paar maanden het jaar is bijna ten einde en het leek mij leuk om een terugblik te geven van mijn 10 best gelezen blogs van 2015.

1: Complete lijst Plus Bricks

plus bricks pop wagen tafel poortjes

De plus had een hele leuke spaaractie waar je legobouwsteentjes kon sparen en hiermee je eigen supermarkt kon maken. Echter ontbrak er overal een complete lijst met alles wat je kon sparen. Urenlang bij elkaar zoeken op Marktplaats verder maakte ik deze complete lijst die 3000 keer bekeken is!

2. Peuteractiviteiten planner

Als gastouder, maar ook als moeder vind ik het belangrijk om kinderen een bepaald gevoel van zekerheid te geven. Zekerheid over hoe de dag verloopt, wat er gaat gebeuren zodat zij ook kunnen leren en snappen dat iets nou eenmaal niet direct gebeurd als je het noemt. In deze blog kun je hier alles over vinden en waarom ik zo blij ben met Peuteractiviteitenweb.

3. Recept suikervrije stoofperen

recept suikervrije stoofperen

Maar liefst 500 keer bekeken! Het recept voor heerlijke suikervrije stoofperen. Goedgekeurd door mijn schoonouders, ouders, broertje, schoonzus, zwager en manlief! Helaas zijn ze allemaal opgegaan met de kerst dus die moet ik snel nog even bijmaken om de vriezer mee te vullen. Jammie!

4.DIY sinterklaas handpoppen

Ja deze handpoppen kocht ik bij de Action en nadat ik ze heb gemaakt voor de blog heb ik ze zo goed opgeborgen dat ik ze met Sinterklaas ( en nu nog steeds) niet heb gevonden. Volgend jaar heb ik ze vast weer gevonden haha

5. DIY herfstknutsel baby en peuter

DIY herfst peuter

Ja het DIY wordt over het algemeen erg goed gelezen op mijn blog. Als creatieveling en als gastouder knutsel ik nou eenmaal veel met de kinderen en voorlopig komen er nog genoeg leuke knutselwerkjes aan!

6. Tips voor schoentje zetten

In deze blog deel ik mijn mening over schoentje zetten, hoe vaak, hoe pak je het aan en geef ik een tip over een aftelkalender wat kinderen weer die zekerheid geeft en waardoor kinderen minder last hebben van spanning. Onze dochter had in elk geval nergens last van en vraagt nu regelmatig nog om pietje Paniek en Sinterklaasjournaal kijken!

7. Recept suikervrije en lactosevrije kruidnoten

Suikervrije lactosevrije kruidnoten

Ja als je geen suiker en melk kan verdragen door intoleranties ga je vanzelf op zoek naar goede vervangingen om de feestdagen door te komen. Dus ook voor kruidnoten zonder suiker en lactose had ik een recept die erg goed bezocht is!

8. Knutselspullen Kerst en Sinterklaas Action

Met stip op nummer 1 staat de Action als het op leverancier van mijn knutselspullen aankomt. Regelmatig ben ik in deze winkel te vinden om nieuwe inspiratie op te doen en materiaal te kopen. Zo ook voor Kerst en Sinterklaas natuurlijk.

9. DIY Sensory Bags

sensory bags

Deze Sensory Bags maakte ik om naast de bottles de kinderen ook de structuren te kunnen laten voelen op een veilige manier. Het was een groot succes om mee te spelen, maar de Bottles blijven hier toch echt op nummer 1 staan om veilig mee te spelen.

10. DIY Kinderliedjesboek Sinterklaasliedjes

De kinderen hebben met de kerstdagen allemaal hun kinderliedjesboek vol met knutsels mee naar huis gekregen. Van alle ouders heb ik complimenten ontvangen dat ze het zo geweldig vinden en dat de kinderen vol trots naar hun kunstwerken kijken en de liedjes proberen te zingen. Zo onwijs leuk!

Dit waren mijn 10 best bekeken blogs van dit jaar! Nu blog ik pas een paar maanden en zijn mijn bezoekcijfers nog steeds groeiende ik ben dan ook erg benieuwd of de DIY blogs en de recepten het volgend jaar ook goed blijven doen!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.