Bezoek de nieuwe tentoonstelling Music in het Museon museum.

Iedereen die weleens naar het Museon is geweest weet dat dit niet zomaar een museum is. Het Museon is een museum voor onderzoek en wetenschap in Den Haag en heeft regelmatig interactieve tentoonstellingen voor de hele familie. Bezoekers worden geïnspireerd om de wereld te ontdekken en deze met respect te behandelen. Dat kan met de nieuwe tentoonstelling Music in het Museon museum.

tentoonstelling Music in het Museon museum

Opening tentoonstelling Music in het Museon museum!

Op 1 oktober as. is de feestelijke opening van de tentoonstelling Music in het Museon museum. Deze tentoonstelling loopt van 1 oktober 2020 tot 12 september 2021 en is voor iedereen die nieuwsgierig is naar muziek. Van Beethoven tot Beyoncé alles komt aan bod. En wat is muziek zonder dans? Hoe danste men in de middeleeuwen? 30 interactieve opstellingen laten je muziek luisteren, maken en beleven. 5 themagebieden laten je ontdekken hoe muziek ontspant, verbindt en zelfs de wereld kan veranderen. Vragen als: Hoe maak ik een popsong of hoe klinkt mijn stem in een loop. Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord door middel van hands-on stations en interactieve tafels van het Mobiles Musik Museum.

Centrale tentoonstelling

Naast de nieuwe tentoonstelling Music in het Museon museum is er ook de centrale tentoonstelling One Planet. Hier leer je op een leuke manier wat je zelf kunt doen om de planeet te helpen. De vaste kleine tentoonstellingen gaan bijvoorbeeld over de Romeinen, Vulkanen of het leven op de Noordpool. Ook is er een vaste fototentoonstelling van National Geographic die twee maal per jaar van thema wisselt. Kortom genoeg te zien en te doen in het Museon.

tentoonstelling Music in het Museon museum

Beethoven

Een speciaal paviljoen in de tentoonstelling Music in het Museon museum is gewijd aan Ludwig van Beethoven in het jaar van zijn 250ste verjaardag: exclusief voor de tentoonstelling nam het Beethoven Orkest Bonn samen met Dirk Kaftan het tweede deel van Beethovens 9e Symfonie op. Ondersteund door de nieuwste 3D-opnametechnologie kunnen bezoekers akoestisch midden in het orkest zitten.

Nieuwsgierig naar tentoonstelling Music in het Museon museum?

In het Museon zijn altijd leuke dingen te doen. De tentoonstelling Music in het Museon museum trekt onze aandacht. Niet alleen omdat mijn dochter viool speelt en danst, maar ook omdat dit weer een hele andere kijk geeft op een museum bezoek. Wij zijn nieuwsgierig en gaan de tentoonstelling Music! snel bezoeken in het Museon. Wil je ons bezoek volgen, houdt dan mijn blogs in de gaten.

ontdek de wereld

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag

Openingstijden

dinsdag t/m zondag  11:00 – 17:00 uur
In de officiële schoolvakanties ook op maandag open

Delen is enorm lief

Esther

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.