Bioscoop film “Te ver weg”, voetbal en onverwachtse vriendschap

Een familiefilm die al meerdere internationale prijzen won is nu eindelijk te zien in de bioscoop! Een film over voetbal, verhuizen en vriendschap. “Te ver weg” is een herkenbare en ontroerende film die verschillende thema’s op een luchtige manier brengt. In mijn blog vertel ik je waarom je deze film moet zien!

Waar gaat de film over?

voetbalteam in te ver weg

De twaalfjarige Ben moet uit zijn geboortedorp verhuizen omdat het plaats moet maken voor de kolenmijn vlakbij het dorp. Ben laat alles achter en verhuist naar de grote stad. Op zijn school voelt hij zich een buitenstaander en maken zijn klasgenoten het hem niet makkelijk. Ook op zijn nieuwe voetbalclub loopt het niet lekker. Was hij in zijn oude team een ster, nu moet hij strijden om spits te mogen zijn.

vluchteling in de klas
Te ver weg een bioscoopfilm over voetbal en onverwachte vriendschap

Dan komt er een nieuwe jongen in de klas, de elfjarige Syrische vluchteling Tariq. Die ook alles achter heeft moeten laten en toevallig in hetzelfde team als Ben komt. Is het vriendschap of zijn ze elkaars concurrenten? Hebben ze meer met elkaar gemeen dan ze ooit dachten? En wat doet Tariq toch elke dag op hetzelfde tijdstip bij het treinstation?

Te ver weg een Duitse film, Nederlands ingesproken

Erg fijn voor de kinderen is het feit dat Te ver weg Nederlands is ingesproken. Zo is hij goed te volgen voor alle kinderen. In het begin stoorde ik mij eraan, maar dat is zo weg door deze film. En de kinderen? Die hebben er al helemaal geen last van. Zeker fijn wanneer ze nog geen ondertiteling kunnen lezen.

te ver weg

Voetbal, vriendschap, vluchten en pesten in te ver weg

Alle thema’s die je maar kan bedenken komen in Te ver weg voor. Regisseur Sarah Winkenstette zorgt ervoor dat de verschillende thema’s elkaar moeiteloos afwisselen en op een luchtige manier worden besproken. Je ziet de emoties bij beide hoofdrolspelers. Zelfs zonder geluid kan je zien hoe zij zich voelen. Door de afwisseling van de thema’s blijf het je aandacht vasthouden.

Zonder het al te zwaar en te dramatisch te maken, laat ze mooi zien hoe jongens in deze situatie reageren en zich voelen. Vooral het moment dat beide jongens met het lego van Ben spelen en Tariq onverwachts bommen op de huisjes laat vallen en ze daarna kapot slaat. Je ziet Ben schrikken en zodra Tariq beseft wat hij aan het doen is, krijgt hij van Ben een kleine glimlach die hem laat weten dat hij hem begrijpt. Mooi en goed in beeld gebracht.

Familiefilm voor iedereen

te ver weg

De bioscoopfilm “Te ver weg” is een echte familiefilm. Voor iedereen zit er wel iets herkenbaars in. Mijn zoontje van zes heeft ademloos naar de film gekeken. Mij dochter van bijna drie was er na een kwartier klaar mee en kwam af en toe kijken. Ik denk dat je vooral eerst moet kijken of ze het 90 minuten vol kunnen houden. Kunnen ze dat? Dan is deze film zeker de moeite waard. Een mooie herkenbare film die voor het hele gezin het kijken waar is! Ga jij?

De familiefilm “Te ver weg” van Windmill Film Distribution is vanaf 6 augustus in de bioscoop te zien.

Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.