Tag: Mama is jarig

Ja dan is het zover je eigen verjaardag als mama. Bij mij is er behoorlijk wat veranderd sinds ik mama ben en zo ook de manier waarop ik mijn verjaardag vier. Het leek mij leuk om hier een tag van te maken zodat andere bloggende mama’s ook gebruik kunnen maken van deze vragen. Dus bij deze een heuse mama is jarig tag!

1. Vier je je verjaardag anders sinds je mama ben?

Ja eigenlijk heb ik het alleen de eerste keer gevierd toen ik jarig en mama was. Meer ook zodat mensen dochterlief nog weer even konden zien en ik toch nog in mijn verlof zat en het wel gezellig vond om iedereen te zien. Daarna heb ik het niet meer gevierd. Maar volgend jaar als ik 35 word wil ik het wel weer gaan vieren.

2. Hoe vaak vier je je verjaardag en wie nodig je uit?

oom bob

Voorheen vierde ik het vaak 2 of 3 keer. De familie van mijn moeder is groot en iedereen zoekt elkaar met verjaardagen op. Dat is al een huiskamer/tuin vol. Toen ik tiener was ( en twintiger) vierde ik het vaak samen met mijn broertje die in juni jarig is. We hebben het zelfs op het strand gevierd met heel mooi weer. Super gezellig.

Daarnaast nog een keer met vrienden en aanhang en kindjes wat ook al weer een huiskamer/tuin vol is. Soms kan niet iedereen of ben ik op vakantie of bij mijn schoonouders en dan vier ik het gewoon nog een keer. Ik hou wel van een feestje!

Dit jaar vier ik het niet. We zitten heerlijk te genieten van het weer!

3. Wat is je lievelingstaart en maak je hem zelf?

20150716_220528_resized

Nou dit is een lastige. Door mijn intoleranties ben ik nooit echt los gegaan met gebak en taart. Soms nam ik wel eens wat, maar meestal kon ik er nooit 100% van genieten omdat ik in mijn achterhoofd wist dat ik er ziek van kon worden. Vanmorgen heb ik suikervrije appeltaart op met laktasepillen om de melk af te breken en daar heb ik heerlijk van genoten. Een Bossche Bol vind ik trouwens ook errug lekker!

4. Wat serveer je tijdens het feestje?

Altijd veels te veel. Ik wil voor iedereen wat lekkers neerzetten en iedereen vind andere dingen lekkerder. Daarbij komt dat in mijn familie altijd gewoon lekker veel geserveerd wordt en je heerlijk zelf je toastjes/ stokbroodjes kan beleggen zoals je het zelf het lekkerst vind en niet hoeft te wachten tot er eindelijk een schaal met hapjes voorbij komt terwijl je net midden in een goed gesprek zit. Denk aan chips en nootjes in verschillende soorten. Stokbroodjes en toastjes met allerlei verschillende smeersels. Olijven, kaas en worst. Snoepjes en ijsjes voor de kinderen. En dan vaak maak ik ook nog wat kip-wraps /zalm-wraps hapjes. Tonijnsalade maak ik meestal zelf.

5. Wat is je favoriete hapje en maak je hem zelf?

Oe lastig. Maar denk toch wel de tonijnsalade en de wraps. Heerlijk fris en dat mag wel bij de vaak zomerse temperaturen tijdens mijn feestjes.

Tonijnsalade: blikje tonijn op olie goed uitlekken. Komkommer, augurk en ui fijnsnijden en met wat fritessaus en peper en zout goed door elkaar mengen. Niet te veel fritessaus, moet net genoeg zijn om alles bij elkaar te houden.

Wraps: Insmeren met paturain, daarover heen ijsbergsla, kip/zalm en wat geroosterde pijnboompitten. Dicht rollen sateprikkers erin en in stukjes snijden. Hapklare hapjes!

6. Als je werkt trakteer je dan op je werk?

nijntje traktatie

Ja voorheen trakteerde ik altijd op mijn werk. Ik hield dan ook altijd rekening als er iemand op dieet was door ook snoepkomkommers, snoeptomaatjes en snoepworteltjes mee te nemen. Bij het ministerie nam ik meestal vlaaien mee. Daar waren die mannen allemaal dol op!

Nu werk ik natuurlijk als gastouder met de kindjes en heb ik het voor mijn vakantie gevierd met thema Nijntje. Ik had voor elk kind een kadotasje met een nijntje mal met krijtjes, doosje rozijntjes, Nijntje koekje en een ballon. Daarnaast deden we de hele week leuke dingen en aten we net even wat iets lekkerder.

7. Wat is je mooiste kado ooit?

Die is heel makkelijk. Een positieve zwangerschapstest 3 jaar geleden! Na 2 jaar proberen en al in het medische circuit zitten waren we dan toch spontaan zwanger geworden.

mama en dochter

8. Wat staat er op je wensenlijst?

Racen op circuit Zandvoort. Dat gaat volgend jaar waarschijnlijk gebeuren. En een slank lijf en dikke bankrekening in plaats van andersom hahaha

9. Blaas je nog kaarsjes uit?

kaarsjes blazen

Nou heel toevallig vanmorgen wel. Dochterlief zong een verjaardag liedje gevolgd door GEFELICITEERD MAMA! NU KAARSJES BLAZEN. ja ze riep het zo leuk vond ze het haha. Wat bleek had ze samen met oupa een zandtaart met kaarsjes gemaakt. Super lief. Helaas blies de wind de kaarsjes al uit, maar ik deed natuurlijk heel snel alsof ik ze uitblies en dochter vond het maar wat leuk.

10. Blijf je op tot 12 uur ‘s nachts om je extra jarig te voelen?

Vannacht was ik om 12 uur nog wakker ja. Maar meestal ga ik gewoon naar bed zodat ik op mijn verjaardag goed uitgerust ben. Vanmorgen mocht ik uitslapen heerlijk.

Dit vind je misschien ook leuk:

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

5 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.