Superpower Dogs

Woensdag 3 juli was de première van Superpower Dogs in het Omniversum Den Haag. Ik was hier samen met 2 meiden van 8 en 9 jaar oud. Na het ontvangst op de rode loper kregen de beide meiden een speurtocht met vragen over de Superpower Dogs. We waren lekker op tijd dus hadden de meiden genoeg tijd om de speurtocht te maken en de oplossing te vinden, waarvoor zij een mooie poster hebben ontvangen. Langzamerhand begint het wat drukker te worden en stromen ook de honden (Hollandse Herders) met hun baasjes binnen.

Superpower Dogs

Ineens komen er 2 agenten binnen met een hond. Ja, dit is Bumper, ook zo’n Superpower Dog. Natuurlijk willen we even met baasje Stephan en Bumper op de foto. Voor diegene die Bumper niet kennen, dit is een politiehond in opleiding welke door politie Rotterdam wordt opgeleid en die je kan volgen op Instagram  pol_Bumper.

Demonstratie Politie en RHWW

Na wat foto’s met bumper worden we allemaal buiten verwacht. Hier gaat een demonstratie gegeven worden door de reddingshonden van het RHWW. Het RHWW wordt ingeschakeld bij vermissingen en calamiteiten/rampen in binnen- en buitenland. Ze laten zien hoe slachtoffers worden opgespoord. Er gaat een man op het dak liggen en een van de honden gaat op zoek. Blijft onderaan het gebouw bij het dak staan, begint te blaffen en geeft zo aan dat hij iemand gevonden heeft. Vervolgens zoekt hij zijn baasje op en neemt hem mee naar de locatie waar het slachtoffer zich bevind. Zo worden nog enkele voorbeelden gegeven waarbij we allemaal best onder de indruk zijn hoe goed deze honden opgeleid zijn en luisteren naar hun baasjes.

Daarna is het de beurt aan Bumper en Stephan. Zij laten een andere manier zien hoe de hond wordt gebruikt voor het traceren en pakken van de daders. Een collega in een heel dik en sterk pak speelt “dader” en wordt ook flink te pakken genomen. Als politieman Stephan een paar keer het commando “los” geeft laat Bumper los en gaat hij netjes naast zijn baasje zitten. Wat een geweldig gezicht om de honden zo in actie te zien. En nu moet de film nog gaan beginnen.

De film begint

Superpower Dogs

Iedereen wordt weer verzocht naar binnen te gaan zodat de film kan beginnen. Ook honden zijn welkom in de filmzaal wat bijzonder is.

Voorafgaand is in de filmzaal van het Omniversum nog gelegenheid om vragen te stellen aan de politie en het RHWW. Maar dan begint de film, het verhaal over de Superpower Dogs. Een bijzonder verhaal over super honden, die allemaal getraind worden om mens en dier te kunnen helpen. Ook de vertrouwensband met de baasjes wordt in beeld gebracht. Je ziet hoe puppy Halo, een Hollandse herder, wordt getraind om in een rampenteam in Amerika te werken. Henry een reddingsexpert is bij lawines in de Rocky Mountains, Reef een badmeester is in Italie, Ricochet een surfende hond is die mensen met een handicap en PTSS helpt. En de bloedhonden Tipper en Tony die stropers opsporen in Afrika.

Superpower Dogs

Allemaal stuk voor stuk Superpower Dogs! Een mooie documentaire geschikt voor jong en oud. Goed in beeld gebracht welke talenten deze honden bezitten en waar de diverse honden voor ingezet worden. Soms even gefilmd door de ogen van een hond en wordt duidelijk hoe sterk de geur is van deze beesten. Kracht, trouw, vertrouwen, liefde en een heleboel bijzondere talenten op het grote Imax scherm van het Omniversum is gewoonweg indrukwekkend. Een geweldige middag en geweldige mooie film.

Superpower Dogs

Filmduur 47 minuten, Volwassene   € 12,50 Kind (t/m 11 jr)   € 9,75  Early Bird   €8,50 Tweede voorstelling op dezelfde dag  € 6,25

Rosalie
Delen is enorm lief

Rosalie

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Share

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.