Superjuffie en het apencircus

Jeee weer een nieuw Superjuffie avontuur, Superjuffie en het apencircus. Na alle avonturen die zij eerder beleeft heeft toch weer een nieuw verrassend en spannend avontuur. Meester Snor, Hakim en de kinderen zijn er natuurlijk weer bij. In dit boek doet meester Snor heel vreemd maar waarom??? En kan juf Josje nu eens ongestoord van de zomervakantie genieten?

Meester Snor

In Superjuffie en het apencircus beleeft Superjuffie weer een nieuw avontuur en dit keer in de zomervakantie. Er is een circus in de stad zonder dieren natuurlijk omdat wilde dieren in het circus verboden zijn. Juf Josje en Hakim denken er dan ook zonder problemen naar toe te kunnen gaan. Maar tijdens de clownsact wordt er al om hulp geroepen en komt Superjuffie voor het eerst in actie. Na de voorstelling gaan ze naar buiten en ontmoeten zij de directeur die erg geïnteresseerd is in Superjuffie voor zijn circus en meester Snor. Dan ontdekken zij een geheim. Superjuffie moet weer in actie komen en dit keer voor het aapje van de circusdirecteur. Ze komt hierachter door een gesprek met 2 kamelen die voor het circus staan en die wat klachten hebben over het circusleven. Ook lopen ze meester Snor tegen het lijf die zich wat vreemd gedraagt. Juf Josje vraagt zich af wat er aan de hand is. Als zij erachter komt waar meester Snor mee zit vraagt ze zich af of ze hem moet helpen? Wat gaat Superjuffie doen?

De illustraties in Superjuffie en het apencircus zijn net als altijd in zwart wit en dit keer zitten er wat minder tekeningen in dan in de andere Superjuffie verhalen. De illustraties zijn altijd mooi en geven goed het gevoel neer van het verhaal.

Altijd een goed verhaal met inhoud

 Superjuffie en het apencircus

Dit Superjuffie en het apencircus avontuur was net als alle andere Superjuffie boeken weer een leuk boek om te lezen. Wat ik zo leuk vind aan deze boeken is dat er veel grappige stukken in voorkomen en dat het altijd over een probleem gaat waar dieren een grote rol spelen. Superjuffie en het apencircus beschrijft waar circussen tegenwoordig mee te maken hebben zonder wilde dieren. En dat dieren in een circus niet altijd een goede leefomgeving hebben. Dit boek is heel goed leesbaar voor alle kinderen van 6 jaar die al wel goed kunnen lezen, maar is ook zeker als voorleesboek goed te gebruiken.

Ik ben fan van deze boeken dus voor mij is Superjuffie en het apencircus weer een mooie aanvulling op de serie. Ik hoop dat er snel weer een nieuw avontuur komt!

Specificaties Superjuffie en het apencircus

Superjuffie en het apencircus

Uitgever :van Holkema & Warendorf | Auteur: Janneke Schotveld | juni 2019 | 9789000366217 | 160 pagina’s | meer informatie op Bol

Facebook Comments

Rosalie

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 8 jaar (bijna 9) en zit in groep 6. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.
Rosalie

Latest posts by Rosalie (see all)