Handboek voor Superhelden – Het rode masker

In de serie Handboek voor Superhelden nu deel 2 Het rode masker. Lisa heeft in deel 1 een bijzonder boek gevonden in de bibliotheek waarin staat hoe je een superheld kunt worden. Lisa wordt gepest door de drie grootste pestkoppen van school. Het handboek voor superhelden geeft haar het idee een superheld te kunnen zijn en ze gaat er ook alles aan doen om dit te worden.

Praten met dieren met het rode masker

Handboek voor superhelden het rode masker

In het eerste deel van Handboek voor superhelden leert Lisa vliegen. In Het rode masker gaat ze leren met dieren te praten. Ze kan het haast niet geloven dat ze heeft gevlogen en dieven heeft verjaagt als ze die morgen wakker wordt. Op school is er nog niet veel veranderd.Lisa wordt nog steeds gepest. Als ze met haar oma en de zus van oma naar het circus gaat ziet Lisa haar drie pestkoppen zitten.

Na de voorstelling gaan de jongens naar de dieren en pesten de gorilla die Carl heet. Carl wordt zo boos dat hij uit z’n hok ontsnapt en de jongens achterna zit. Gelukkig is er de superheld met het rode masker. Lisa die haar dierentaal heeft geoefend probeert met de gorilla te praten en vraagt waarom hij zo boos is. Gaat Lisa de drie pestkoppen helpen of lukt het haar met de Gorilla te praten? En zou het haar deze keer lukken de pestkoppen een lesje te leren?

Handboek voor superhelden het rode masker

Pesten

Ook dit deel van Handboek voor Superhelden- Het rode masker bestaat uit fantastische tekeningen die je het avontuur nog meer laten beleven. Net als Handboek voor superhelden- het handboek is Het rode masker avontuurlijk en gaat weer over het pesten. Kinderen die gepest worden kunnen zich hier in herkennen. De angst om naar school te gaan en niemand die je komt helpen als je wordt gepest. In dit deel komt Lisa voor een jongen op die ook wordt gepest. Ze is niet bang en laat zien dat ze zelfverzekerd is. Handboek voor Superhelden is een serie die kan worden voorgelezen of door kinderen van 6 jaar zelf kan worden gelezen. Er zijn veel tekeningen met weinig tekst wat erg toegankelijk is. Voor de echte lezers is dit een makkelijk te lezen boek wat je snel uit hebt.

Op naar deel 3!

Specificaties Handboek voor superhelden – Het rode masker

Handboek voor superhelden het rode masker

Uitgever: Hoogland & Van Klaveren | Auteur: Elias & Agnes Våhlund | 9789089672957| mei 2018 | 96 pagina’s | meer informatie vind je hier

Rosalie
Latest posts by Rosalie (see all)
Delen is enorm lief

Rosalie

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 9 jaar en zit in groep 7. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.