Sprookjesboeken deel 4: Roodkapje

De laatste maanden zijn er heel veel sprookjesboeken in een nieuw jasje gezet. De bekende sprookjes van onder andere Hans Christian Anderson zijn herschreven en met nieuwe illustraties zijn er prachtige sprookjesboeken ontstaan. In deel 4 Roodkapje

Roodkapje

roodkapje

Het verhaal van Roodkapje:

Wie kent Roodkapje nu niet? Het vrolijke meisje met haar rode kapje dat haar zieke oma in het bos koekjes gaat brengen. Ze komt de boze wolf tegen, plukt nog wat mooie bloemen voor haar oma, terwijl de wolf ondertussen haar oma opeet. Als ze dan eindelijk bij het huis van oma komt ziet ze de grote oren, ogen, handen en mond en wordt ze opgegeten. Gelukkig komt de jager haar en oma redden.

In de Efteling heeft ze al haar eigen plekje in het sprookjesbos, nu ook haar eigen prentenboek!

Ik heb al meerdere Roodkapje verhalen gelezen waar de wolf in een put wordt geduwd, of in de rivier wordt gegooid, of zelfs doodgemaakt. In dit verhaal liggen de mensen toch wel zwaar op de maag en strompelt de wolf het bos in. Niemand heeft ooit nog iets van hem gehoord.

Wat vinden wij er van?

De kaft ziet er prachtig uit met het blauwe linnen, waarmee het een chique prentenboek is. De illustraties van Mark Janssen zijn prachtig, sfeervol en sprookjesachtig.

De eerste twee coupletten van het liedje van Roodkapje maken ook deel uit van het verhaal wat de kinderen geweldig vinden. Boekjes lezen en liedjes zingen is toch leuk als dat gecombineerd kan worden.

Het boek bevat 1 pagina die uitklapbaar is. Precies op het moment dat de boze wolf Roodkapje opeet. Als je dit met kracht opent geeft dit een geweldig effect aan het verhaal.

De kinderen vinden het een prachtig boek. Sowieso zijn ze hier dol op de verhalen van Roodkapje en Sneeuwwitje.

Wat mij betreft weer een aanrader om cadeau te doen!

Specificaties

Auteur:          Efteling B.V.

Uitgeverij:    van Goor

ISBN:             9789000354948

Prijs:              Roodkapje  is voor €13,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in juni 2017

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.