Spelen tot het donker wordt

Spelen tot het donker wordt is een hartveroverend kartonboek over de liefste vriendjes die met elkaar samen buiten spelen. Ze bouwen een zandkasteel op het strand of bouwen een reusachtige treinbaan in de woonkamer. Een betoverend boek met hartverwarmende illustraties van Marit Törnqvist en twee gedichten van Hans & Monique Hagen.. Een kartonboek voor de allerkleinsten, perfect voor gastblogger Delicia om te reviewen!

Spelen tot het donker wordt

spelen tot het donker wordt

De titel, spelen tot het donker wordt, geeft aan waar ieder kind mee bezig is. Dat is duidelijk en heeft weinig tekst en uitleg nodig. Er is dan ook weinig tekst in het boekje te vinden. Het begint wel met tekst. Naast de prent van een huis waarvan de deur openstaat en er een klein kindje naar buiten is gegaan om te spelen. De zon schijnt. En de tekst naast de prent gaat over samen spelen, tot het donker wordt.

Dagelijks leven in illustraties

spelen tot het donker wordt

In de rest van het boekje volgen sprekende tekeningen, ter grootte van twee bladzijden. Het zouden foto’s kunnen zijn die in het dagelijks leven gemaakt worden. We zien een jarig meisje dat een groot cadeau krijgt en daarbij verzin ik dan zelf de tekst dat we binnenkort naar een verjaardag gaan en leg ik mijn zoontje van bijna 2 jaar uit hoe dat dan gaat op zo’n verjaardag.

Ook doen we naar aanleiding van een van de tekeningen een terugblik naar het spelen op het strand en vraag ik hem of hij nog weet wat we daar allemaal voor vondsten gedaan hebben laatst en ik haal de mooiste schelpen en nog even bij.

De bladzijden waarop te zien is hoe een jongetje bezig is met het leeghalen van een keukenla wimpel ik uit eigenbelang een beetje af. Op de tekening zie je namelijk allemaal papieren cupcake-bakjes verspreid over de hele keukenvloer liggen. En ik kan me maar al te goed voorstellen dat mijn zoontje dat er wél leuk uit vindt zien!

Hetzelfde geldt voor de tekeningen van een meisje dat uitgebreid met een rood waskrijtje een grote tekening maakt… op het behang. Ik ben blij dat mijn zoontje op die bladzijde wijst naar de poes die door de kier van de deur naar binnen lijkt te willen komen en niet ziet wat het meisje daar aan het doen is!

Het spelen in de sneeuw geef ik wel weer wat meer aandacht om het te compenseren.

Spelen tot het donker

spelen tot het donker wordt

En al gauw wordt het weer donker. Waar het boek begon met 1 kaarsje op de taart voor het meisje, eindigt het bij haar volgende verjaardag. Een leuk idee om dit boek cadeau te doen aan een kindje dat 1 wordt, de ouders kunnen dan meteen aan de hand van de tekeningen een indruk krijgen wat ze het komende jaar te wachten staat.

Het boekje eindigt met een afsluitende tekst naast het huis van de eerste bladzijde. “Eén nachtje slapen, dan spelen we weer!” De lucht is donker en de maan en sterren geven aan dat de nacht begint.

Een prachtig prentenboek met thema vriendschap voor de allerkleinsten.

Specificaties

Uitgeverij:    Querido

Auteur:          Marit Törnqvist

ISBN:             9789021414287

Prijs:              Nachtwacht de draak is voor €8,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      22 pagina’s

Datum:          Verschenen in juni 2018

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.