Snel pasta recept met oventomaatjes en spekjes

De laatste tijd doe ik steeds vaker boodschappen mét mijn twee dochters. Daarbij laat ik ze dan ook kiezen wat ze willen eten. Nu zagen ze groene verse pasta liggen in de aanbieding. Gezien ‘Luca’ een geliefde film is in huis wilde ze heel graag Luca pasta eten! Ook de olijven en mozzarella bolletjes waren al snel gevonden. In mijn hoofd proefde ik spekjes en oventomaatjes erbij en een nieuw gerecht was gevormd. En ik kan jullie alvast verklappen dat het een simpel en snel pasta recept is geworden die ook nog eens lekker was! Vervang de spekjes voor vega(n) en je hebt meteen een mooie vega(n) variant!

Het recept is in ongeveer 20 tot 30 minuten klaar, dat ligt aan jouw voorkeur van hoe jij je tomaatjes gegrild wilt. En ik heb het voor 3 a 4 personen gemaakt. Je hebt een pan voor de pasta nodig en een ovenschaal voor de tomaten-spekjes toppings.

snel pasta recept

Ingrediënten snel pasta recept

 • Trostomaatjes zoals op de foto
 • 1 grote rode ui
 • Teentje knoflook of gedroogde knoflook stukjes
 • Pasta voor 3 a 4 personen
 • Zakje mozzarella bolletjes
 • 2 bakjes spekblokjes
 • Balsamico crème
 • Peper en zout
 • Parmezaanse kaas
 • Olijfjes

Ik heb dit keer verse pasta en dat hoeft maar even te koken. Toch begin ik vast door een ruime pan met water te vullen en deze op het vuur te zetten. En verwarm ik vervolgens de oven alvast voor op 220 graden. Daarna doe ik beide bakjes met spekblokjes in een ovenschaal. De ui snij ik in grove bogen en strooi ik over de spekblokjes. Ik heb een eetlepeltje gedroogde knoflookblokjes toegevoegd. De tomaten halveer ik en leg ik boven op in de ovenschaal. Ik top de ovenschaal af met peper, zout en balsamico crème.

Als de oven voorverwarmd is voeg ik de ovenschaal van dit snel pasta recept toe. Ik heb gekozen voor verse Parmezaanse kaas, dat is echt lekkerder. Dus nu ik wacht op de ovenschaal en het water wat gaat koken heb ik mooi de tijd om dit te raspen. Qua olijven heb ik de plakjes variant dus die hoef ik alleen in een bakje te doen.

Na ongeveer 20 minuten zijn de tomaatjes zoals ik lekker vind. Ik kook de pasta in 2 minuten gaar en begin met de pasta op de borden te doen. Daarna schep ik de heerlijkheden uit de ovenschaal op de borden, top het af met verse Parmezaan, olijfjes en mozzarella bolletjes en klaar!

Tips

 • Zoals gezegd kan je de spekblokjes vervangen voor plantaardige opties. Of zelfs voor de shoarma van Vivera. Klinkt gek maar als die knapperig gebakken is komt deze voor mij nog het meest in de buurt van spekjes.
 • Parmezaanse kaas kan je kant en klaar kopen maar verse is echt wel veel smaakvoller. Maak je eigen keuze.
 • Verse olijven zijn ook lekkerder, maar mijn dochters vinden die kant en klare olijven plakjes heel lekker.
 • Je kan ook voor een grote bol mozzarella gaan en deze snijden, of een bolletje burrata bovenop je opgemaakte bord leggen.
 • Ik heb altijd een potje gedroogde knoflook stukjes in huis. Dit is net wat milder dan verse knoflook en lang houdbaar.
 • Ik ben fan van de balsamico crème, dit is dikker en ideaal voor dit snel pasta recept.
 • Je kan ook kleine snoeptomaatjes gebruiken. Kies wel bij voorkeur voor smaakvolle tomaatjes.
 • Lekker ook met kruiden over je ovenschaal of een takje tijm erbij
 • Maak dit recept met de pasta naar jouw voorkeur of zelfs met gevulde tortellini is prima!

Handige linkjes snel pasta recept

Footer1

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.