Sinterklaashuis Dordrecht Ontdek de slaapkamer van de sint

Een paar jaar terug gingen wij naar het Sinterklaashuis Dordrecht. We waren wel benieuwd hoe dat eruit zou zijn voor kinderen en of het leuk was natuurlijk! Dochterlief vond het geweldig, zou ze dan nu echte pieten zien en de slaapkamer van Sinterklaas?

Sinterklaashuis Dordrecht

In die tijd waren het nog zwarte pieten! En dat was toen nog helemaal prima, nu zullen de pieten roetveegpieten zijn. We mochten in de pieten hun slaapkamer komen! Het zag er heel gezellig uit in het Sinterklaashuis Dordrecht al waren er wel wat weinig slaapplekken vond dochterlief voor alle pieten.

De verklaring dat ze hier maar af en toe logeerden en dat dan niet iedereen mee kon was genoeg om haar af te leiden.
En het feit dat ze heerlijk binnen kon gymmen en spelen met de pieten hielpen vast ook. Kinderen mochten zelfs een mooie chocoladeletter versieren met heel veel snoep!

De pieten zijn kinderen van de middelbare school die met heel veel plezier en energie de jonge kinderen vermaken in het Sinterklaashuis Dordrecht. Mijn dochter kon geen genoegen krijgen van de pietendisco en de pietengym. Wat een dolle pret was dat! Voor ouders waren er een paar banken neergezet.
Kinderen konden naar de pietenbakkerij voor pepernotenrecepten en nog meer suikers. Natuurlijk werden er ook kruidnoten gestrooid. Het is een echt feestje!

Sinterklaas en zwarte pieten kostuums, feestartikelen, versiering en kado's bestellen

Snoepen en tandenpoetsen

Van al dat snoepen moeten je tanden goed gepoetst worden natuurlijk en je kon dan ook een tandenpoetsdiploma krijgen.

Natuurlijk was ook Sinterklaas aanwezig en mocht je zelfs een kijkje nemen in zijn slaapkamer!

Sinterklaashuis Dordrecht

Het Sinterklaashuis Dordrecht is een leuke tip voor kinderen om te ondernemen als ze nog gelovig zijn in de goede sint en de pieten. Er zijn vast nog veel meer steden waar je terecht kunt voor een leuke dag! Alhoewel dat dit jaar door corona misschien niet overal open kan zijn.

Adres van het logeerhuis van Sinterklaas: Steegoversloot 38, 3311 PP Dordrecht

Sinterklaashuis Dordrecht
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.