Sinterklaas zoekt donors voor zieke kinderen

Sinterklaas heeft erg veel verlanglijstjes in het grote boek staan. Op bijna al die lijstjes staat speelgoed, boeken en misschien wat kleding. Maar sommige kinderen hebben iets anders op hun lijstje staan. Ze willen bijvoorbeeld dat hun broertje/ zusje beter wordt. Sinterklaas kan die kinderen helaas niet beter maken. Veel zieke mensen zijn vanwege operaties en ziekte afhankelijk van iets heel belangrijks. Nieuw bloed. Sanquin is een campagne gestart om donors te werven rondom pakjesavond / Sinterklaas.. Sinterklaas zoekt donors. Help jij ernstig zieke kinderen? Dit is een oproep aan al mijn volgers:

Help ernstig zieke kinderen

Er is vast wel iemand voor wie jij door het vuur zou gaan, iemand voor wie je zonder enige twijfel bloed zou geven. Misschien wel je eigen kind of andere familieleden. Samen zijn we er verantwoordelijk voor dat er altijd voldoende bloedproducten op voorraad zijn, om ziekenhuizen mee te bevoorraden en geneesmiddelen mee te maken. Ook jij bent heel hard nodig! Want bloed is leven en goed te geven.

In Nederland rekenen jaarlijks zo’n 300.000 mensen op bloed of plasma, van kankerpatiënten tot brandwondenslachtoffers. Zij zijn afhankelijk van het bloed van een ander. Met jouw hulp kunnen we ze een beter leven geven en mogelijk zelfs uitzicht op genezing. Vandaar deze actie Sinterklaas zoekt donors.

sinterklaas zoekt donors
Afbeelding van 200 Degrees via Pixabay

Omdat er veel diversiteit bestaat in bloed en DNA, is een grote en diverse populatie van donors heel hard nodig! Sint zoekt jou om ernstig zieke kinderen zoals Nova te helpen

Kan Nova op jouw hulp rekenen?

“Nova had veel infecties, longontsteking, buikpijn, oorontstekingen en noem maar op”, vertelt haar moeder Froukje. “Ze was altijd maar ziek, maar sinds ze plasmageneesmiddelen krijgt is haar weerstand een stuk beter. Nova is echt opgeknapt en gegroeid. Ze is niet te vergelijken met de Nova van drie jaar geleden.” Lees het hele verhaal van Nova. Sinterklaas zoekt donors voor al die zieke kinderen in Nederland die afhankelijk zijn van de bloedbank.

Kom jij ook bloed of plasma geven?

Word nu bloeddonor en red een leven
Als man kan je wel vijf keer per jaar geven
Vrouwen krijgen max. drie oproepen per jaar
Zo loopt je lichaam geen enkel gevaar
Na je aanmelding word je medisch gekeurd
Niks bijzonders, dit is meestal zo gebeurd
Blijkt nou dat jij echt geen donor worden kan
Dan ontvang je hier een officieel bericht van
Krijg je echter geen bericht van ons binnen?
Dan kan jouw donorloopbaan beginnen
We nodigen je dan uit voor jouw eerste donatie
En verwelkomen we je snel op onze afnamelocatie
Meld je dus aan als donor en voeg je bij al die andere helden
En vraag de mensen in je omgeving om zich ook aan te melden
Namens de Sint en Sanquin,
Bedankt voor je inzet!
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.