De Sinterklaas Tag

Op de blog van Maureen kwam ik deze leuke Sinterklaastag tegen. Ja en nu de goedheiligman eindelijk veilig door de mist de wal heeft bereikt, leek het mij leuk om hem ook in te vullen.

De Sinterklaastag

1. Ga je naar een intocht?

Jazeker! Aanstaande zaterdag gaan wij met dochterlief naar de intocht van Delft. Vorig jaar stond ik nog als vrijwilliger bij Make-a-Wish Nederland bij de intocht van Pijnacker. Dochterlief kwam toen even met papa langs gezellig, maar dit jaar krijgt ze er echt veel meer van mee en vindt ze het helemaal leuk allemaal.

2. Schoen zetten, hoe vaak?

Daar schreef ik toevallig pas een blog over. Dochterlief mag 2 keer per week haar schoen zetten. Op de woensdag en de zaterdag. Van leesboek, tot mandarijnen, van speelgoed tot knutsel zal er in komen. Allemaal onder de 2 euro.

bobbi schoenzetkalender

3. Zelf pepernoten bakken?

Vorig jaar heb ik dat wel met de oudere gastkindjes gedaan. De oudste was toen bijna 4. Dit jaar twijfel ik nog. Misschien wel suikervrije voor mijzelf. Ga maar eens op zoek naar een lekker recept!

4. Wat staat er op je verlanglijstje?

Oef die heb ik al weer een tijdje geleden gemaakt, wij vieren namelijk surprises dit jaar. Een suikervrij kookboek heb ik er in elk geval op staan. Alle andere wensen zijn duurder dan het afgesproken bedrag haha. Ik zou wel weer eens met manlief heerlijk naar een hotel willen gaan met een lekker groot bad en sauna in de kamer. Roomservice en dan lekker laat mogen uitchecken. Daar zou ik erg blij van worden.

5. Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?

Ja ik heb raamstickers van de Hema, de kinderen versieren allemaal leuke dingen. Wij hebben een echte open haard dus daar hoef ik niet veel aan te doen. En her en der liggen sinterklaasboeken en poppetjes om mee te spelen. Ohw en natuurlijk de pakjesboot met verkleedkleren!

Hema Sinterklaas

6. Wat is je favoriete Sinterklaaslekkernij?

Om goed mee te sjoemelen, warme banketstaaf. Maar dat is voor mij wel echt een flinke dosis suiker hoor!

7. Welke chocoladeletters koop je?

Zouden er ook al witte chocolade letters met crisp zijn? Die lijken mij heerlijk! Verder krijgt de schoonmaakster een letter van mij en natuurlijk dochter en manlief ook een in hun schoen.

8. Sinterklaasfeestje, zelf organiseren of bezoeken?

Wij vieren het elk jaar met mijn moeder, broertje en vriendin. Soms komen er wat extra mensen bij soms niet. Dit jaar doen wij surprises en het andere jaar doen wij het dobbelspel. Zo wisselen we lekker af.

9. Welk Sinterklaasliedje werd er bij jou het meest gezongen?

Sinterklaas Kapoentje!

Hema Sinterklaas

10. Schrijf je Sinterklaasgedichten?

Ja en ik maak meestal ook erg lange! Op mijn werk hielp ik zelfs altijd collega’s met dichten en ik kan mij ook nog wel herinneren dat ik vriendinnen wel eens heb geholpen met dichten. Voordeel van een creatieve ADHD’er. Ik schud zo wat uit mijn mouw!

11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?

Sinds ik een dochter heb het hele jaar door. Is er ergens opruiming, grote uitverkoop dan sla ik alvast in. Ook als het pas voor over 2 jaar is kan ik het rustig al kopen en op zolder leggen. Altijd wel een reden voor een cadeautje met opgroeiende kinderen die allemaal mijlpalen bereiken.

12. Vind je cadeautjes inpakken leuk?

Ja, alhoewel ik dit keer bijna geen tijd had en heel wat moest inpakken ook voor de gastkinderen. Nu is het natuurlijk ook anders als je ook al een surprise maakt want daar gaat ook al de nodige tijd in zitten.

13. Met wie vier je pakjesavond?

Dit jaar met mijn moeder, broertje, vriendin, man en dochter.

14. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes kopen?

Action en Kruidvat voor kinderen.

15. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?

Pff nou als kind zou ik dat niet meer weten eerlijk gezegd. Maar als tiener ben ik een 2 jaar hulppiet geweest bij de intocht van Voorburg. 1 avond kleren passen, dan een avond kruidnootjes in plastic boterhamzakjes doen ( i.v.m. Hygiëne) en veel makkelijker uit te delen en dan bij de intocht zo gek zijn als een deur! Helemaal geweldig als je lekker gek en wild doen voor de neus van bekenden en dat ze jou dan niet herkennen hahaha

16. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?

Ja compleet met zwarte piet! Wordt helemaal gek van al dat gezeik en gezeur rondom dit kinderfeest. Blijf van zwarte piet af!

17. Wat vind je leuker, Sinterklaas of Kerst?

Anders. Sinterklaas is zeker met kinderen leuker, spannender, langere voorbereiding er naar toe. Kerst is voor mij knus met familie om mij heen, soms wat vrienden. Dagjes vrij, lekker wandelen, meer sfeer. Het voelt heel anders.

18. Ben je blij als het 6 december is?

Ja! Want dan zetten wij de boom op en wordt het huis een sfeervol knus huisje.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.