Sinterklaas boekjes met emoties

Sinterklaasjournaal is begonnen en de kinderen hebben dit goed door. De beginnende onrust is nu al te merken bij de kindjes van 3 jaar en ouder. Sinterklaasliedjes worden spontaan gezongen en er wordt gespeeld in rollenspellen met Sinterklaas, zwarte Piet en Amerigo. Tijd voor Sinterklaas boekjes met emoties.

Sinterklaas boekjes met emoties

Spiekpietje ben je blij? Is een boekje over emoties. Wanneer komt de Sint? is een boekje over een ongeduldig kindje en het geheim van Sinterklaas geeft je een warm gevoel. Alledrie Sinterklaas boekjes met emoties!

Spiekpietje ben je blij?

 

Sinterklaas boekjes met emoties

De spiekpietjes zijn weer in het land en vertellen je over hun emoties. Spiekpietje wordt bijvoorbeeld heel verdrietig als hij struikelt over een kei. Dat doet pijn! Wat maakt jouw verdrietig?

Emoties als verdriet, trots, alleen, bang, jaloers, rustig,boos en blij komen voorbij met stuk voor stuk goede voorbeelden waar de kinderen zich in kunnen verplaatsen. Bij elke emotie wordt de vraag gesteld wanneer de kinderen ….. zijn.

Sinterklaas boekjes met emoties

Een leuk prentenboek op stevig karton met afgeronde hoeken voor vriendjes van Sint en Piet vanaf 2,5 jaar.

Specificaties

Uitgeverij:    Clavis

Auteur:          Thaïs Vanderheyden

ISBN:             9789044834475

Prijs:              Spiekpietje ben je blij? is voor  €13,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      18 pagina’s

Datum:          Verschenen in augustus 2018

Wanneer komt de SINT?

Sinterklaas boekjes met emoties

Ongeduld dat is denk ik wel de heftigste emotie die kinderen in deze tijd van het jaar doormaken. Want wanneer mag ik mijn schoen zetten, wanneer komt de SINT? Wanneer krijg ik kadootjes? En dan niet 1 keer vragen natuurlijk maar minstens 20 keer! Het volgende sinterklaasboekje met Emoties heeft de toepasselijk titel Wanneer komt de SINT?

In dit verhaal volgen we Patrick en zijn grote broer Michel. Wanneer komt de SINT? is de vraag die Patrick steeds stelt. De Sinterklaas komt ook op school en Sophie heeft door dat het niet dezelfde Sint is als in de winkel. Dit stukje kun je natuurlijk overslaan met het voorlezen.

Grote verlanglijstjes

Sinterklaas boekjes met emoties

Thuis komt de speelgoedfolder en beide broertjes maken een verlanglijstje. Michel maakt een nogal dwingende brief, die ik besloot wat liever voor te lezen. De verlanglijstjes zijn in elk geval erg groot. Dat heeft mijn dochter nu ook, haar verlanglijstje beslaat 4 A4’tjes haha.

Patrick kan niet slapen van de ongeduldigheid en gaat bij Michel in bed liggen. In dit verhaal heeft Sinterklaas een ezel in plaats van een paard en woont Sinterklaas in de hemel in plaats van in Madrid.

‘s Nachts ontdekt Michel in de salon (? ik lees hier woonkamer voor anders begrijpen de kindjes mij echt niet) dat de cadeautjes er zijn. Best wel vreemd alleen dat hij gewoon rustig weer naar bed gaat hahaha

Ze zijn in elk geval blij met hun robot. Wanneer komt de SINT de volgende keer?

Op zich een heel leuk verhaal, alleen het matcht niet helemaal met ‘onze waarheid’ over Sinterklaas en het taalgebruik ook niet helemaal. Maar de voorlezer kan dit gewoon aanpassen met een beetje verbeelding en creativiteit! Voor iedereen vanaf 5 jaar!

Specificaties

Uitgeverij:    Clavis

Auteur:          Luc Foccroulle en Annick Masson

ISBN:             9789044833218

Prijs:              Wanneer komt de SINT? is voor €6,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in november 2018

Het geheim van Sinterklaas

Sinterklaas boekjes met emoties

Het geheim van Sinterklaas is een heel bijzonder boek. Rik schrijft brieven aan Sinterklaas. Hij hoeft geen cadeau, maar wil wel graag weten hoe het komt dat Sinterklaas zo oud is geworden. Zijn vake, opa, is ziek. Misschien heeft Sinterklaas tips om beter te worden?

Tussen de brieven zijn er hele aparte tekeningen van een jongetje en zijn opa. Rik en vake dus. Ze schrijven korte brieven naar elkaar.

Rik wil heel graag weten hoe Sinterklaas 874 jaar is geworden en hij vertelt over zijn vake die hij elke dag bezoekt in het ziekenhuis. Sinterklaas beantwoord de brieven en de vragen van Rik en vertelt dat hij vake kent. Sinterklaas vraagt hem vaak of hij echt niks wil, maar Rik wil echt niks, behalve het geheim van Sinterklaas.

Sinterklaas boekjes met emoties

Maar Rik geloof niet meer in Sinterklaas en hij weet ook niet meer wie nu de brieven schrijft. Als Sinterklaas is vertrokken naar Madrid om eeuwig te rusten in de zon, is ook Vake voor altijd in slaap gevallen.

Rik snapt nu het geheim van Sinterklaas.

Een prachtig, maar ook verdrietig leesboek voor kinderen vanaf 8 jaar. Na het lezen hiervan ben ik er gewoon een beetje stil van geworden hoe mooi dit is geschreven, maar ook flink aan het nadenken of dit nou de beste manier is om de waarheid van de goede Sint te vertellen. Ik geloof dat ik dat andere boek een leukere en betere manier vindt.

Specificaties

Uitgeverij:    De Eenhoorn

Auteur:          Bart van Nuffelen

ISBN:             9789462913417

Prijs:              Het geheim van Sinterklaas is voor €15,50 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      64 pagina’s

Datum:          Verschenen in november 2018

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!