Sep is jarig en Sep wordt grote broer. Twee boeken die je kan winnen!

Vandaag twee hele leuke prentenboekjes van schrijfster Ingeborg Bijlsma. Zij is de succesvolle auteur van boekenseries voor peuters en kleuters. Samen met illustrator Monica Maas ontwikkelde Bijlsma de serie Bobbi. De peuter- en kleuterboeken over Sep zijn de nieuwste boeken van Ingeborg Bijlsma. Het zijn vrolijke verhalen vol herkenbare situaties. Vandaag neem ik je mee in twee belangrijke belevenissen van Sep. Sep is jarig en hij wordt grote broer en dat is beide best spannend! 

Sep is jarig

sep is jarig

Kinderen die bijna jarig zijn, zijn altijd een beetje van de leg zoals ik dat noem. Ze vinden het spannend, wie zullen ze uitnodigen voor een feestje, zullen ze wel krijgen wat ze het allerliefste willen, maakt of koopt mama/papa wel de goede taart en zijn er wel genoeg chipjes, snoepjes en limonade. Sep is jarig is een boekje die goed aansluit bij deze beleving.

sep is jarig

Het boek Sep is jarig begint de nacht voor zijn verjaardag. Sep ligt te woelen in bed, het slapen lukt niet. Hij is niet moe. Beneden hoort hij stemmen en hij gaat snel naar beneden. Papa en mama versieren de kamer met slingers en ballonnen! Sep mag meehelpen. Papa begrijpt best dat het spannend is! Na een koekje en wat drinken is het echt tijd voor bed!

‘s morgens wordt hij vroeg wakker en springt op bed. Sep is jarig!  Zusje Suus komt hem vertellen dat er wat moois in de kamer staat. Een fiets! Hij mag hem meenemen naar school en daar mag hij op de feeststoel staan. Sep is jarig en daarom  mag hij met wat lekkers langs de klassen!

sep is jarig

Na school een feestje met taart en heel veel cadeautjes. Van opa en oma krijgt hij een coole tent. Samen met zusje Suus maakt hij met opa en oma een leuke selfie. Daarna met opa nog even fietsen door de straat en dan gloeien zijn wangen en is het tijd dat iedereen weggaat!

Sep en de baby

sep is jarig

In Sep en de baby zien we Sep weer in zijn blauwe broek en rood//geel gestreepte trui. Hij wijst naar de buik van mama. Daar zit een baby in. Een broertje of een zusje? Als opa en oma langskomen hebben Sep en Suus een verrassing onder hun jas zitten. Lees maar gauw wat er op hun T-shirt staat! Op de muur zien we de leuke selfie die ze op Sep zijn verjaardag hebben gemaakt!

Suus geeft haar pop een fles en Sep speelt met zijn trein. Hij weet niet of een een baby wel zo leuk zal zijn. Papa zegt dat het goed komt. Als mama een echo gaat maken mogen Suus en Sep mee. Ze zien de baby op tv. De baby lijkt wel een acrobaat!

sep is jarig

Sep staat in de babykamer. Hij is nu toch wat ongeduldig geworden. Sep wordt wakker in het donker en hoort een geluid. Mama heeft een baby vast. De baby pakt meteen Seps vinger vast.

Sep mag helepen met slingers en de vlag en hij mag helpen met de beschuit met muisjes! Elke dag komt er visite en dat vindt Sep superstom. Vaak is het wel gezellig zeker als er vriendjes zijn. Sep mag ook helpen bij het badje hij voelt zich echt een grote broer! Eerst moest hij wel een beetje wennen. Maar de baby maakt alles nog veel fijner!

sep is jarig

Wat ik van de Sep boekjes vindt:

Sep is jarig en Sep en de baby zijn net zoals de Bobbi boekjes, in rijmvorm geschreven. De zinnen zijn wel wat langer dan in de Bobbi boekjes en duidelijk wat meer voor kleuters geschreven. Al vinden bij mij de oudste peuters dit ook een erg leuk boekje. Zelf vind ik rijmvorm altijd fijn voorlezen.

De illustraties zijn mooi getekend met heldere kleuren. Niet te veel details maar precies genoeg. Sep heeft in beide boeken een blauwe broek en rood/geel gestreept shirt aan. Heel herkenbaar voor de kinderen ze herkennen Sep direct.

Er komen genoeg moderne dingen voorbij zoals in Sep is jarig: Selfies maken, fruitspiesjes als traktatie op school. En het sluit ook echt aan bij de belevingswereld van een kind. De kleuterleeftijd is de leeftijd voor nieuwe fietsen, krijg je nog een verjaardagskroon bij de juf/meester. En vier je een kinderfeestje thuis. Bij Sep en de baby zie je in de wachtkamer voor de echo een kralenplank zoals je die overal kunt vinden. En de treinbaan en een kastje waar de babykleertjes in liggen komen zo uit de Ikea.

Specificaties

Auteur:         Ingeborg Bijlsma

Uitgeverij:    Kluitman

ISBN:             9789020676617 (jarig) 9789020676624 (baby)

Prijs:               Sep en de baby en Sep is jarig zijn voor €8,50 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       32 pagina’s

Datum:          Verschenen in november 2018

Winnen

sep is jarig

Wil jij kans maken op Sep is jarig of Sep en de baby? doe dan mee met de winactie! Ik mag beide boekjes weggeven dus er komen 2 prijswinnaars!

Hoe kun je winnen?

Sep is jarig is gewonnen door: Marij Brand

Sep en de baby is gewonnen door: Majonne Twigt

jullie mogen mij een bericht sturen!

 • Volg MamaScrapelle op Facebook
 • Doe je met de winactie mee geef het actiebericht op Facebook dan een like
 • Laat weten welk boekje ( Sep is jarig of Sep en de baby) je zou willen winnen.
 • Tag vrienden/vriendinnen die je het andere boekje gunt.
 • Delen van de actie levert je een extra winkans op!
 • Heb je geen Facebook volg bovenstaande stappen dan op Instagram. Mag ook allebei uiteraard voor extra winkans!
 • Meedoen kan tot 18 januari

Ps. Vergeet niet mee te doen met de andere winacties! JBL Bluetooth speler,Rituals verwenpakket100 % Biologisch afbreekbare billendoekjes Toegangskaarten Monkey Town Delft 

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

6 Responses

 1. Het lijken me leuke boekjes met herkenbare thema’s. Het boekje Sep en de baby zou ik graag aan mijn neefje geven die grote broer gaat worden!

 2. Wat een leuke boekjes.
  Vind Sep en de Baby het leukste.
  Daar ga ik graag voor, voor het kleinzoontje van mijn vriendin.
  Zij heeft een kleinzoon die een broertje of zusje krijgt.
  Leuk boekje voor hem.
  Ik heb alleen geen Facebook en Instagram, maar volg Bloglovin.
  Heel graag zou ik mee willen doen…….

 3. Wat leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochter die bijna jarig is en de voorkeur gaat dan ook uit naar het boekje ‘Sep is jarig’.

 4. Ik doe mee voor ‘sep en de baby’.
  Ik lees elke avond een verhaaltje voor, voor mijn 2 zoontjes.
  Dit boek zouden ze geweldig vinden.
  Ik heb geen social media maar je krijgt van mij hier een?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.