Seizoenstag: Zomer editie

Laura bedacht een zomertag. En met dit regenachtige weer van de afgelopen dagen heb ik zo’n behoefte aan de zon dat ik besloot deze tag in te vullen.

Als je zegt “zomer” dan roep ik…

Zon! Boekjes lezen in de zon. Lekker naar het strand overdag maar ook in de avond voor een lekkere wandeling of om naar het vuurwerkfestival te gaan. Barbecue, Picknicken en vooral veel buiten zijn.

Ga je op vakantie in Nederland of het buitenland?

De afgelopen jaren zijn we niet op vakantie geweest, afgezien van een korte stedentrip naar Barcelona voor een bruiloft in de buitenlucht! We gaan meestal een week of langer naar mijn schoonouders in Drenthe. Dit jaar zijn we ook een paar dagen naar mijn vader geweest in Noord Holland. In eigen land is er van alles te zien en te beleven. Met een peuterdochter heb ik nog niet de behoefte om te vliegen. Wel lijkt het me leuk om eens te gaan kamperen, maar daar moet ik eerst manlief voor weten te overtuigen.

Waar zou je ooit je zomervakantie nog eens door willen brengen met je gezin?

Italië of Portugal. Met een Caravan of vouwwagen rondtrekkend langs de kust. Of gewoon op een hele leuke camping waar in de buurt veel te beleven is. Zelf ben ik in mijn jeugd jaren in Frankrijk op vakantie geweest, steeds naar een ander gebied. De laatste jaren in Spanje op een super leuke camping El Delfin Verde.

Wat eet je het liefst in de zomer?

Stokbroodjes gezond, (pasta)Salades met van alles erop en erin, barbecue of iets anders simpels. Geen zware maaltijden in elk geval, ben sowieso geen stamppot mens.

Hoe verzorg je jouw huisdier tijdens de zomer?

Dit jaar geen katten meer bij ons, alleen nog vissen. Die we regelmatig vergeten eten te geven, maar die op de een of andere manier maar blijven leven.

Lekkerste ijssoort?

Sja met kans om zoek te worden, gewoon bolletjesijs in lekkere smaken van rood fruit of chocolade. En anders een suikervrij perenijsje of zelfgemaakt van vers fruit of diksap.

Hoe hou jij je huis koel?

Niet koel genoeg. Alle gordijnen gaan dicht en de ramen gaan dicht, maar toch wordt het altijd erg warm. Vooral bij onze dochter op de kamer waar de zon de hele middag op de bakstenen schijnt. Rond 7 uur gaan boven alle ramen tegen elkaar open, maar vaak op veel hete dagen achter elkaar is het nog te warm op haar kamer, waardoor ze dan soms bij ons op de kamer gaat slapen. Vind ik wel weer gezellig.

Wat vind jij een leuk uitje tijdens de zomervakantie?

Alle uitjes zijn leuk. Met mooi weer is het leuker om naar de speeltuin te gaan omdat dan de toestellen niet nat zijn. Dierentuinen vind ik altijd erg leuk of pretparken. Met stip op nummer 1 staat toch wel het strand!

Hoe hou je de kinderen 6 weken bezig tijdens de zomervakantie?

Zoals anders gewoon afwisselende dingen aanbieden van knutsels binnen, tot leuke activiteiten buiten en vooral veel buiten spelen. Kinderen vermaken zich zelf wel als je steeds wat nieuws aanbiedt. Creatieve uitspattingen genoeg hier in huis. In het weekend of op mijn vrije dag gaan we vaak op pad naar strand, dierentuin of familie.

Wat doen jullie in de zomervakantie?

Dit vind je misschien ook leuk:

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.