Seizoenen boeken twee vrolijke dikke exemplaren

Seizoenen boeken kun je in mijn ogen nooit genoeg hebben. Nou ja als je er 10 hebt is het misschien wat overdreven. Maar je hebt prentenboeken over de seizoenen die je in 1 of 2 keer lezen uithebt en je hebt seizoenen boeken om elke keer een ander verhaaltje uit voor te lezen voor het slapen gaan. 

Seizoenen boeken

seizoenen boeken

En juist die seizoenen boeken voor het slapen gaan zijn super leuk voor oudste peuters en kleuters! Zo is er van Job en Keetje een vrolijk voorleesboek met 13 a 14 verhaaltjes per seizoen. En Marianne Busser en Ron Schröder schreven het grote seizoenen boek met hun bekendste personages in de hoofdrol 4 seizoenen lang. Elk seizoen staat garant voor ongeveer 25 verhaaltjes, rijmpjes en gedichtjes. Zet deze twee seizoenen boeken bij elkaar en je hebt een mooi setje op het nachtkastje van je kind staan!

Job en Keetje een vrolijk voorleesboek

job en keetje

Het boek begint met een verhaal over de verhuiswagen. Zo ontdekken we ook hoe Job en Keetje elkaar leren kennen en hoe het komt dat ze twee dikke vrienden zijn geworden. Ze spelen eigenlijk elke dag met elkaar. Op hun eerste avontuur maken ze samen een barbecue van domino stenen en langzamerhand doen ze steeds meer samen.

seizoenen boeken

In de:

  • Lente leren ze wat collecteren is gaan ze naar de kinderboerderij en bouwen ze net als de meerkoeten een nestje.
  • Zomer spuiten ze elkaar nat in de tuin, gaan ze naar het strand en krijt Keetje haar eerste echte fiets.
  • Herfst ontdekken ze een muis in huis en spelen ze veel binnen.
  • Winter wordt Keetje ziek, zetten ze hun schoen en spelen ze kerstmisje.

En natuurlijk gebeurt er nog veel meer.

Wat vinden wij er van?

seizoenen boeken

Op de een of andere manier moet ik steeds aan Jip en Janneke denken. Maar de verhalen zijn toch wel iets anders. Zo is de taal natuurlijk veel moderner. De moeder van Keetje zit bijvoorbeeld iets te typen op haar telefoon. De tekeningen die bij de verhalen zijn gemaakt zijn in kleur en vroeger had een jongen vast geen roze step gekregen van zijn nichtje 🙂 Tegenwoordig kan dit allemaal wel. Ohw en ze zijn wel net zo ondeugend als Jip en Janneke want heb je ooit gehoord van blote blikken? Altijd een verrassing wat er in zit als je gaat koken hahaha

De verhalen zijn steeds 2 a 3 pagina’s lang en zijn daarmee de ideale grote om voor te lezen voor het slapen gaan.

Wat ook mooi is dat Job een baby broertje krijgt en dat je ook ziet wat dit met Job en Keetje doet. Zo zitten ze ook met kussens onder hun kleding op de buik, willen ze ook in een babyslaapzak zitten. Dochterlief is in elk geval enthousiast over de verhalen! En deze mama ook.

Specificaties

Auteur:         Lizette de Koning

Uitgeverij:    Ploegsma

ISBN:             9789021676654

Prijs:              Job en Keetje is voor €17,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       144 pagina’s

Datum:          Verschenen in februari 2017

 

Het grote seizoenenboek

het grote seizoenen boek

Ken jij het mannenkoor, haas en egel, Daan en Doortje, de ettertjes, de blote koning, kaboutertje Jan, Kobus en Kwak, drie kleine jongetjes, het groene varkentje, Benjamin en nog veel meer personages van Marianne Busser en Ron Schröder al?

seizoenen boeken

In dit grote seizoenenboek vind je ze allemaal bij elkaar. Elk seizoen begint met een prachtige plaat waarop je precies ziet welke personages er allemaal dat seizoen aan de buurt zijn. En wie goed kijkt ziet dat de blote koning in het winterseizoen niet meer mooi roze is maar blauw! En we zien ook wat de natuur met de boom en de rest van de natuur doet.

Er zijn grote verhalen van 3 pagina’s maar ook verhalen van 1 of 2 pagina’s. Er zijn rijmpjes en liedjes en heel veel leuke prenten van Dagmar Stam waar van alles op te zien is.

seizoenen boeken

Het leuke is dat elk personage te volgen is gedurende de 4 seizoenen. Zo doen Daan en Doortje in de lente een wedstrijd, in de zomer hebben ze een (speelgoed)muis, in de herfst krijgen ze allebei een paraplu en in de winter maken ze een heus vogeltjesrestaurant en komen in de krant!

In de lente leren we een liedje over het kikkervisje, in de zomer leren we een liedje over de regenboog, in de herfst zingen we een herfstliedje en in de winter zingen we een liedje over het egeltje ligt in zijn bedje te slapen.

seizoenen boeken

En nog veel meer avonturen zijn er te vinden in dit grote seizoenen boek

Alle liedjes uit de seizoenen boeken zijn ingezongen door kinderen van Telekids Musicalschool en zijn te downloaden via de website www.mariannebusser-ronschorder.info  Op deze site zijn trouwens ook heel veel leuke kleurplaten te vinden, gelegenheidsgedichtjes en spelletjes om te spelen. Zeker het kijken even waard.

Specificaties

Auteur:        Marianne Busser en Ron Schröder

Uitgeverij:    van Holkema & Warendorf

ISBN:              9789000359806

Prijs:               Het grote seizoenenboek is voor €19,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       176 pagina’s

Datum:          Verschenen in februari 2018

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.