Schattige prentenboeken over Lente

Lente! Eindelijk ben je er dan eindelijk. Na een zwakke winter en natte maanden is het echt volop zon! Overal bloesem als je in de natuur loopt en mocht je toevallig al bij een boerderij zijn langs geweest er zijn al veel baby dieren geboren! Daar horen schattige prentenboeken over Lente bij!

Prentenboeken over Lente

Ik wil je van te voren wel even waarschuwen, want er zitten zulke leuke boeken bij dat je die waarschijnlijk direct wil kopen en/of je kinderen krijgen spontaan zin in pannenkoeken of chocolade eieren of kersen. En de kans is ook nog groot dat ze direct op speurtocht bij de (kinder)boerderij willen, om te kijken of er al kleine baby’s zijn geboren. Stuk voor stuk vind ik deze boeken een echte aanrader in elk geval. Veel plezier!

Luuk en Lotje Het is lente!

Luuk en Lotje Het is lente

De schrijfster van dochterlief haar lievelingsboek Gewonnen heeft weer een prachtig boek geschreven. Tweeling Luuk en Lotje beleven samen de lente. In eerdere uitgaven ontdekten ze ook al de herfst en de winter.

Luuk is nog wel een beetje in de war als hij samen met Lotje naar buiten wil. Hij trekt zijn winterjas, wanten en sjaal aan. Maar dat hoeft niet meer want het is lente! In de tuin ontdekken ze een egel en een vogel die zijn nestje maakt en ze rennen achter een vlinder aan! Maar dan horen ze wat piepen? Het is een klein eendje en samen met papa ontdekken ze bij welke witte mama dit eendje hoort.

Luuk en Lotje Het is lente

In dit prachtig vormgegeven boek ontdekken wij allemaal witte dieren. Paardjes, Schaapjes, Konijntjes en eendjes. De bomen staan prachtig in bloei en de lucht is mooi blauw. ‘s Avonds thuis leest mama haar eigen kuikentjes nog knus een verhaaltje voor het slapen gaan voor.

DIt schattige prentenboek over lente heeft afgeronde hoeken om de omslag, stevig gelamineerde pagina’s en mooie heldere kleuren. Heel leuk als je zelf een tweeling hebt om deze reeks aan te schaffen over de seizoenen!

Specificaties

Auteur:           Ruth Wielockx

Uitgeverij:     Clavis

ISBN:               9789044829549

Prijs:                Luuk en Lotje is voor €12,95 onder andere te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:         18 pagina’s stevig papier

Datum:            Verschenen in maart 2017

Saar in de lente

Saar in de lente

Saar gaat weer op pad met haar oma! Dit keer ontdekken zij samen de lente. ( Saar in de herfst is ook een aanrader! )

Het is zulk lekker weer dat ze lekker hun jas thuis hebben gelaten. Ze zijn op weg naar de moestuin van oma. De appelboom van oma staat helemaal in bloei! Hij is helemaal roze! Oma legt uit dat al die bloemetjes bloesem zijn en dat die stuk voor stuk appeltjes gaan worden. Je mag ze dus niet plukken. In de boom ontdekt Saar 4 babyvogeltjes die hun bekjes wijd open hebben. Ze lusten wel een lekker wormpje!

prentenboek over lente

Saar helpt oma goed in de moestuin en samen planten ze nieuwe pompoenplantjes. In de bloemenwei van boer Koos mag Saar een mooi boeket bloemen plukken. Dat is leuk allemaal prachtig gekleurde bloemen en heel veel vlinders! Maar dan hoort Saar wat piepen? Wat is dat?

Er worden kleine kuikentjes geboren! Er zijn ook lammetjes en kalfjes geboren. De boer zegt dat er elke nacht wel een kleintje geboren wordt. De boer geeft Saar een doosje eieren mee. Onderweg naar huis komen ze ook nog kuikentjes tegen van de eendjes.

prentenboek over lente

Thuis gaat Saar snel aan de slag om eierdopjes en schaapjes te maken en van oma krijgt ze zelfs een heel speciaal ei. Namelijk een paasei! En die is van chocolade!

Als groot fan van de boeken van Pauline Oud kan ik haast niet anders dan dit boek ook geweldig vinden. Ik vind het heerlijk hoe ze schrijft en hoe prachtig ze alles illustreert. Vooral de bloemen ( zie ook voorkant boek) zijn prachtig getekend waardoor je bijna zelf naar een zelfpluktuin gaat om een prachtig boeket voor jezelf bij elkaar te plukken.

Erg leuk ook dat ze samen met oma pompoenzaadjes gaat plukken die in Saar in de herfst als pompoenen weer gebruikt gaan worden voor Halloween natuurlijk.

Het boek is lekker groot, waardoor de tekeningen en tekst ook groot zijn en duidelijk leesbaar om samen met oma knus op de bank te lezen.

Specificaties

Auteur:            Pauline Oud

Uitgeverij:       Clavis

ISBN:                9789044829884

Prijs:                 Saar in de lente is voor €14,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:         28 pagina’s op papier

Datum:            Verschenen in februari 2017

Het geheim van Haas

Het geheim van Haas

In dit schattige prentenboek over lente leren wij het geheim van Haas kennen. (Het geheim is nogal lekker, dus let op dat je zometeen misschien nog naar de winkel wilt gaan! )

In het wilde woud staat een grote boom en daaronder woont een hongerige Haas. En deze Haas is wel heel erg slim! Er komt een muisje aangesnuffelt en Haas vraagt of hij misschien een geheim wil horen. Dat wil muis wel, maar dan moet hij eerst gaan dansen samen met Haas onder de boom! Er komt een Vos aanlopen en hij kijkt er heel verbaasd naar. Muisje roept hem en vraagt of hij ook het geheim wil weten van Haas. Dat wil Vos wel, maar dan moet hij ook mee gaan dansen. En Eend sluit zich ook bij het dansen aan en de kouwe kikker wil het ook wel weten!

Het geheim van Haas

Een verbaasde uil ziet het allemaal terwijl hij voorbij vliegt en gaat op een tak in de boom zitten. Deze uil is heel wijs en weet precies wat Haas van plan is. Want de tak waar hij op zit gaat helemaal schudden van al dat gehop en dan plopplopplop ligt het wilde woud bezaaid met dikke sappige kersen! Daar smullen ze wel van!

Heb jij nu net als ik ook trek in lekkere sappige kersen? Ik wel in elk geval elke keer dat ik dit boekje voorlees!

De illustraties zijn prachtige aquarel tekeningen en door het steeds herhalen van wat er komen gaat is het ook leuk voorspelbaar om de kinderen de laatste zinnen van Haas te laten zeggen.

In het wilde woud zijn er ook allemaal andere schattige dieren te ontdekken en heel veel paardenbloemen.

Specificaties

Auteur:          Hannah Dale

Uitgeverij:     vries-brouwers

ISBN:              9789053416259

Prijs:               Het geheim van Haas e is voor €15,90 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      26 pagina’s

Datum:           Verschenen in januari 2017

Heksje Mimi tovert kuikentjes

Heksje Mimi tovert kuikens

Heksje Mimi loopt samen met haar vriendinnetje Roosje samen door het gras. Ze genieten van de lente met de zon en de vogels die vrolijk fluiten. Ze hebben zin in pannenkoeken en willen wat eieren halen bij haar kippenhok. Maar ze wordt geprikt! Lena de kip wil namelijk helemaal niet dat Mimi en Roosje eitjes van haar pakken. Ze zit er bovenop te broeden! Roosje legt Mimi uit dat Lena kuikens gaat krijgen uit haar eieren. Dat wil Mimi ook!

prentenboeken over lente

Ze vliegt weg naar de winkel om eieren te kopen. Ze komt thuis met zes eieren en gaat bovenop 1 ei zitten. Maar ze is te zwaar het ei breekt. Roosje probeert het ook, maar ook zij is te zwaar. Ze zetten Bobo de poes op het ei, maar hij wil helemaal niet broeden en het ei valt kapot op de grond. Ohw ohw wat een bende maken ze er van!

Mimi gaat op de bank liggen en stopt het ei onder haar oksel. Dat moet lukken! Maar Roosje heeft een beter idee en probeert een toverspreuk. En ja wat staat daar achter de deur? Wat horen ze nu piepen? Mimi springt op van de bank en hop daar gaat het vierde ei kapot. Oeps wat een rommeltje.

Als ze buiten komen komt kip Lena er aan gelopen met haar 4 kuikentjes! De toverspreuk heeft dus toch gewerkt!

Van de overige 2 eieren bakken ze samen lekker pannenkoeken!

Een prachtig prentenboek over lente en kuikentjes met de ondeugende avonturen die we van heksje Mimi gewend zijn. Op elke pagina kunnen de kinderen uiteraard op zoek naar poes Bobo, de spin en de muis.

De kleuren die gebruikt worden in dit boek zijn voornamelijk blauw, groen, oranje en rood in lekkere frisse tinten.

Dochterlief en ik kregen in elk geval gelijk zin in pannenkoeken, gelukkig wilde ze niet zelf proberen om eieren uit te broeden!

Specificaties

Auteur:         Kathleen Amant

Uitgeverij:     Clavis

ISBN:               9789044827354

Prijs:               Heksje Mimi tovert kuikentjes is voor €14,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       26 pagina’s

Datum:           Verschenen op februari 2016

Met deze vier schattige prentenboeken over lente hoop ik jullie geïnspireerd te hebben voor aanvulling in je boekenkast of een leuk uitstapje met je kind(eren) naar de (kinder)boerderij of de bibliotheek.

De komende weken ga ik hier in elk geval gezellig uit voorlezen en ook uit de boeken die ik nog heb liggen van vorig jaar!

Disclaimer

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.