Samen een prachtig woord

Vaak lig ik ‘s avonds op bed en gaat mijn hoofd nog door met denken. Gekscherend heb ik mijn man meerdere keren gevraagd toen we net samen waren. “Waar denk je nu aan? ” waarop ik een verbaasd: “Niks hoezo? ga nou maar slapen! ” te horen kreeg. “Hoezo niks? Je denkt toch wel aan iets?” “Nee niks, ga nou maar slapen schat!” Hoezo aan niks denken? vroeg ik mij dan af. Mijn hoofd is altijd aan iets aan het denken. Vaak zelfs aan meerdere dingen tegelijk. Sja een paar jaar later werd ADHD gediagnosticeerd. Logisch dat ik niet aan niks kon denken 😉

Laatst lag ik weer een keer wakker omdat ik niet kon slapen en bedacht mij wat een mooi woord SAMEN is.

Samen is een heel krachtig woord. Mooi, lief en warm tegelijk. Als ik het woord samen hoor of lees dan word ik blij. Blij dat je niet het woord alleen leest. Want samen is zoveel mooier.

Samen met iemand anders

Samen met iemand anders. Samen huilen, samen lachen. Samen spelen, samen delen roep ik vaak naar de kinderen toe. Samen praten, samen eten, samen wandelen, samen tv kijken. Want alleen praten dan lijk je gek, alleen eten is zo alleen. Alleen wandelen kan heerlijk zijn, maar samen minstens zo gezellig. Alleen je favoriete serie kijken is fijn, maar samen op de bank een filmpje kijken is knusser.

Samen knuffelen want alleen is zo moeilijk. Samen een spelletje spelen, want alleen win je zelf altijd. Samen met familie herinneringen ophalen van vroeger toen je samen wat had gedaan. Zelfs samen met anderen een cadeau kopen voor een ander omdat je samen een groter cadeau kan geven.

Samen met een dier

Samen is niet voor iedereen samen met een ander persoon. Samen kan ook zijn met een dier. Je trouwe beestje die altijd op je wacht tot je thuis komt. Je hond waar je samen weer en wind doorstaat om buiten te wandelen. Je poes waar je samen mee lekker op de bank zit. Samen met je vogel mooie liedjes fluiten. Samen met je paard lekker buiten rijden.

Iedereen vind het fijn om af en toe eens alleen te zijn, maar uiteindelijk wil bijna iedereen ook graag samen met een ander zijn.

Willeke Alberti zong het al:

Samen zijn
Is samen lachen, samen huilen
Leven door dichtbij elkaar te zijn
Samen zijn
Is sterker dan de sterkste storm
Gekleurder dan ‘t grauwe om ons heen
Want samen zijn
Ja samen zijn
Dat wil toch iedereen 

Zo was manlief gisteravond niet helemaal fit. Ik was even boodschappen doen en toen ik weer thuis was zat hij onder alle fleecedekens op de bank. Dochterlief keek er bezorgd naar en zei: “Mama kom snel, papa is een beetje ziek” Ik vroeg hem wat ik kon doen of hij een kopje thee wilde. Ja graag kwam er bibberend onder de heuvel dekens vandaan. Toen ik terug kwam uit de keuken was dochterlief net papa aan het aaien: “Papa, mama maakt warme thee voor je. Het komt wel goed hoor met je. Samen maken wij je wel beter papa” en liep snel weg haar dokterskoffer pakken.

Met wie ben jij graag samen?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.