Boeken over de ruimte voor kinderen 0 -4 jaar

Een tijd terug al weer deed ik met de gastkinderen het thema ruimte. Ik had zelf wat boeken, huurde wat boeken bij de Bibliotheek en een van mijn vraagouders huurde ook nog boeken voor mij. Er zijn ontzettend veel goede, leuke, grappige boeken over de ruimte voor kinderen en natuurlijk ook over ons zonnestelsel en deze wil ik graag met jullie delen! 

Boeken over de ruimte voor kinderen

In drie blogs neem ik jullie mee naar de ruimte en ons zonnestelsel maar ook gewoon hier op aarde. Fantasie en werkelijkheid wisselen elkaar af en voor de kinderen is het een al magie!! Immers is hun wereldje nog zo klein! Oupa en Omi wonen om de hoek en niet twee uur reizen. De zon en de maan kunnen ze zien, maar zijn zo klein! Hoezo zeggen die boeken dat ze zo groot zijn en warm of koud?

Ja thema ruimte is magisch en heel leerzaam! In deze blog boeken voor kinderen van 0 – 4 jaar!

André het astronautje leert de kleuren

boeken over de ruimte voor kinderen

André Kuipers schreef dit boekje voor kleine kinderen die veel te ontdekken hebben net zoals hij in de Ruimte heeft gedaan. Zo zag hij ook prachtige regenbogen en over elke kleur kan hij je wel wat vertellen. Ook over zwart en wit want daar wordt ook door de kinderen mee gekleurd.

boeken over de ruimte voor kinderen

André en Valentina zitten in hun raket en ontdekken allemaal kleuren. Welke kleur vind jij het allermooiste?

Een stevig klein kartonboekje met dikke pagina’s geschikt voor de allerkleinsten die net als hun grote broers en zussen of vriendjes en vriendinnetjes over de ruimte willen leren. Met precies genoeg informatie om te kunnen snappen en onthouden en trots je oupa te bellen aan de andere kant van het land om te vragen of hij de maan ook ziet!

Specificaties

Auteur:         André Kuipers

Uitgeverij:    Fontaine

ISBN:              9789059568051

Prijs:              André het astronautje leert de kleuren is voor €7.95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       16 pagina’s

Datum:          Verschenen in november 2017

Kleine Muis eet de Maan

boeken over de ruimte voor kinderen

Kleine Muis eet de maan is het vervolg op het succesvolle verhaal Kleine Muis zoekt een huis (Prentenboek van het Jaar 2008).
Op een ochtend valt er een stukje maan uit de lucht, precies voor het holletje van Kleine Muis. Dat stukje maan ziet er zo lekker uit dat ze er een paar hapjes van eet. Maar opeens is een deel van de maan weg. Hoe kan de maan nu weer mooi heel en rond worden. Niemand kan de maan opeten! Maar gelukkig helpen haar vrienden haar. Toen het donker was geworden lieten ze zien dat de maan weer helemaal rond was!

boeken over de ruimte voor kinderen

Door de leuke printen en de felle kleuren van de banaan en de maan een mooi boek. Het woord banaan staat nul keer in de tekst van het boek maar de kinderen weten het wel 10 keer te zeggen! Dat is zeker de kracht van de illustraties in dit lieve prentenboek.

Specificaties

Auteur:         Petr Horacek

Uitgeverij:    Gottmer

ISBN:              9789025757403

Prijs:               Kleine muis eet de maan is voor €13.95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       32 pagina’s

Datum:          Verschenen in mei 2014

Jack’s ruimte avontuur

boeken over de ruimte voor kinderen

Het is al laat als mama zegt dat het echt tijd is om te gaan slapen. Jack slaapt samen met zijn Dino en raket. Midden in de nacht wordt hij wakker en de Raket en Dino zijn opeens groot geworden! Jack stapt in de raket, trekt een astronautenpak aan en samen gaan ze op reis! Onderweg zien ze allemaal planeten de aarde is blauw en groen.

boeken over de ruimte voor kinderen

Ze landen op een planeet waar allemaal dinosaurussen wonen net als Dino. Jack krijgt een ketting van groene bladeren en het is er een groot feest. Na afloop gaan ze weer in hun raket terug naar huis.

Als Jack wakker wordt vraagt hij zich af of hij het allemaal heeft gedroomd. Maar dan ziet hij Dino met een ketting van bladeren om zijn nek….

Dit boek kocht ik bij de Action toen ik midden in thema de ruime zat. En ik ben erg blij dat ik hem meenam want de kinderen vonden het verhaal geweldig. Het zit vol fantasie en vriendschap en het is mooi om na te denken over andere bewoners op andere planeten. Dinosaurussen komen misschien ook wel van een andere planeet, want hier in Nederland zien we ze niet! En de knuffels en speelgoed dino’s moeten toch ergens van na gemaakt zijn.

Wat denken de kinderen dat er op andere planeten wonen? Kennen ze marsmannetjes? Hoe zien ze er uit? Heel leuk om te combineren in een thema.

Specificaties

Auteur:         JBrante

ISBN:             8711851880285

Prijs:              Jack’s ruimte avontuur is  voor €14.95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       22 pagina’s

Datum:          Verschenen in 2017

Binnenkort meer boeken over de ruimte!

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.