Ringen aan Zee en Zandsculpturenfestijn

Hou je van zand dan hou je wellicht ook wel van de volgende twee uitstapjes die prima te doen zijn met je kinderen. De een op het Haagse strand de ander in het midden van het land. De een al bijna klaar, de ander nog volop in de verbouwing! Ringen aan Zee en het zandsculpturenfestival zijn de avonturen in het zand dit jaar!

Ringen aan Zee

Ringen aan Zee
Bruno Doedens

Het iconische zandkunstwerk Ringen aan Zee op het Haagse strand is bijna klaar. De twintig ringen symboliseren twintig decennia badcultuur in Scheveningen. De officiële opening is zaterdag 3 maart, 15.00 uur met optredens van drummer Cesar Zuiderwijk (bekend van de Golden Earring) en koorzangers van Stichting Boilerhouse.

Ringen aan Zee is een speels en spectaculair zandkunstwerk van Bruno Doedens met zandgezichten van Rikke Munkholm Laursen en reuzenschelpen van SLeM waaruit verhalen en gedichten klinken. Door het kunstwerk op het Haagse strand kun je vanaf 3 maart een wandeling maken van maar liefst tien kilometer. Tot de einddatum 12 april is Ringen aan Zee bovendien het decor van tal van activiteiten die deel uitmaken van Feest aan Zee, het themajaar waarin Den Haag tweehonderd jaar badcultuur viert.

Feest aan Zee

Precies 200 jaar geleden richtte Jacobus Pronk het eerste badhuis van Scheveningen op. Anno 2018 gaat het goed met Scheveningen en Den Haag. Zo komen er massaal mensen af op het Internationale vuurwerkfestival en de finish van de Volvo Ocean Race. Maar ook de activiteiten in de winter zoals de nieuwsjaarsduik zijn drukbezochte Evenementen.

Historie en nostalgie drijven tijdens het feestjaar boven in exposities, festivals en voorstellingen. De agenda barst van de activiteiten. Bijvoorbeeld:

  • Elke eerste en derde zondag van de maand rondleiding met High Tea in het Kurhaus
  • 17 maart Kindermuseumnacht
  • 22 april Kijkduin Sunrise met activiteiten voor kinderen
  • 9 juni Bunkerdag
  • 16 juni vlaggetjesdag Scheveningen Hollandse Nieuwe Haring!
  • 29 juni shoppingnight tot middernacht met veel acties en hoge kortingen!
  • 13 t/m 22 juli De Parade
  • 10 – 18 augustus Nationaal Vuurwerkfestival
  • 24 september vliegerfestival

Zandsculpturenfestijn

zand

Het thema van 2018 is “Hollandse Meesters”. Op het veluws zandsculpturenfestijn komen Schilderijen en het leven van de bekende Hollandse Meesters uit de 17e eeuw komen tot leven. In het overdekte deel, net als andere jaren een leuke puzzel, nu met tegelspreuken. Raad je ze allemaal, dan maak je  kans op leuke prijzen. Natuurlijk doen wij daar aan mee toch!

Vorig jaar waren wij naar het Rien Poortvliet zandsculpturenfestijn en het was heel gaaf! ook onze peuterdochter genoot.

zand

Op dit moment zijn de werkzaamheden nog in volle gang. Je kunt terecht vanaf 13 april t/m 27 oktober van maandag t/m zaterdag geopend.

Hou jij van zand en/of strand? Hou jij van zandsculpturen? Of juist helemaal niet? 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.