Ridders kussen niet, een grappig en fantasierijk verhaal over verliefd zijn en vriendschap

RIdders kussen niet is heel herkenbaar als mama van een zoon en dochter. De zoon houdt toch echt minder van kusjes en knuffels dan de dochter. Ook in dit verhaal is het het meisje dat graag een kusje wil geven aan de jongen. Maar ja, daar houdt die jongen niet van. Dus worden er steeds ‘smoesjes’ verzonnen waarom de jongen niet van kussen houdt. Zal dat nog veranderen?

Het verhaal in beeld

Rosalie en Jef staan in eerste instantie een beetje tegenover elkaar. Ze spelen wel samen, een soort van. Ook in de illustraties komt dit naar voren. Je ziet de twee kinderen steeds tegenover elkaar staan. Erg mooi geïllustreerd met mooie kleuren. Er is veel te zien, maar toch oogt het rustig door het kleurgebruik. De tekst past ook goed in de illustraties en extra leuk dat er soms stukjes dikgedrukt en andere kleur zijn.

Ridders kussen niet is voor peuters en kleuters

RIdders kussen niet Jan de Kinder meisje als superheld

Ridders kussen niet is een prentenboek voor jonge kinderen. De tekst is niet te lang, maar voor onze kinderen wel pas geschikt vanaf 3 a 4 jaar. Het is wel leuk om ook gewoon door te bladeren en de illustraties te bekijken samen. Maak er dan je eigen verhaal van. Extra pluspunt vind ik dat in het verhaal het meisje uiteindelijk de held wordt. Meestal is dat een jongen in boeken, dus dit past helemaal bij de trend van tegenwoordig om meer meisjes een heldenrol te geven.

Wat vinden wij van Ridders kussen niet

RIdders kussen niet Jan de Kinder meisje als superheld

Samen met onze jongste las ik dit boek. Ze vond de plaatjes erg mooi en duidelijk. Ze kon ook goed het verhaal halen uit de illustraties. Het verhaal duurde eigenlijk net iets te lang voor haar qua spanningsboog. Een leuk verhaal om te laten zien en samen te lezen.

Specificaties Ridders kussen niet

RIdders kussen niet Jan de Kinder meisje als superheld

Auteur: Jan de Kinder | Uitgeverij: De Eenhoorn|9789462914551 | februari 2020 | 48 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Minke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.