Review: Zonnatura en ontbijtkoek Zero

Het lijkt wel of er dagelijks nieuwe producten op de markt komen. Gezonde producten komen er steeds meer en ik ben dan ook erg blij dat ik twee supermarkten in de buurt heb die een groot assortiment hebben waar deze nieuwe producten dan ook vaak te vinden zijn. Voor mensen die gezond willen eten, suiker uit hun dagelijks menu willen schrappen of een van de bekende intoleranties van gluten, lactose, sacharose hebben zijn al deze nieuwe producten een geschenk! Tenminste dat is hoe ik het ervaar!

Zo zaten er in de vorige Allerhande wat kortingsbonnen voor de nieuwe Zonnatura spreads en een nieuwe ontbijtkoek zonder suiker. Die wilde ik dan ook graag uitproberen!

Zonnatura Spread

Zonnatura Spreads

Ik kocht twee smaken van deze groentespreads om uit te proberen. Groentespread tomaten en groentespread pompoen.

Pompoen:

De hoofdingrediënten van deze spread zijn pompoen, wortels en zonnebloempitten. De spread is verrassend fris en doet mij denken aan de bekende sandwichspreads. Leuk om op een gezonde manier een aloude herfstgroente te kunnen eten.

Tomaat:

De hoofdingrediënten van deze spread zijn tomaten, zonnebloempitten en wortel. De spread smaakt een beetje naar een tomaten tapenade alleen dan veel minder olieachtig en met meer structuur erin.

Beide spreads zijn echt lekker en ik vind het heerlijk dat je ook echt op groente kan kauwen. Heerlijk om hier frisse sandwiches van te maken, of als variatie op de boterham/cracker/toast.

Je kunt de spread ook nog vinden in de smaken: paprika, spinazie met pijnboompitten en rode bieten.

Ontbijtkoek Peijnenburg

zero ontbijtboek

Allereerst ben ik super blij dat er eindelijk een ontbijtkoek is zonder suiker! Er was al een tijdje een met minder suiker die ik wel eens heb gekocht, maar helemaal suikervrij is helemaal super.

Ik vind het heerlijk om af en toe een lekker stukje ontbijtkoek met roomboter te eten. ( lang leve de lactase pillen! ) Af en toe doe ik er dan ook nog een plakje Old Amsterdam op.

Hoe zou een ontbijtkoek zonder suiker nou smaken en hoe hebben ze ervoor gezorgd dat hij smeuïg blijft?

Het smaakt lekker! Je proeft wel echt verschil in smaak van de normale ontbijtkoek, maar dat is logisch omdat het suikervrij is. In deze Zero ontbijtkoek is xylitol en oligofructose toegevoegd. Hierdoor heeft de ontbijtkoek bijna dezelfde structuur en malsheid.

Heb jij deze producten al eens geprobeerd? En wat vond jij ervan?

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

3 Responses

  1. Oh bestaat pompoen ook!? Ik ken tot nu toe alleen de paprika, tomaat en spinazie..
    Opzich vind ik de prijs zo..zo.

    Het is dan wel biologisch maar ook een zeer klein potje. De paprika is verslavend lekker gewoon, de spinazie moest ik erg aan wennen en zal deze niet gauw opnieuw kopen.. Hij is wat zurig.. Best jammer.

    De tomaat ga ik binnenkort proberen 🙂 waar de pompoen te verkrijgen is hier in Limburg weet ik niet.

    Dank voor uw review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.