Review Mathijsmaaltijdbox

Koken vind ik helemaal geweldig gelukkig vind mijn man dat ook leuk en vroeger stonden wij regelmatig met zijn tweetjes in de keuken. Wel spreken wij gekscherend van te voren af wie Chef en Sous Chef is. Beter voor de relatie šŸ˜‰ Ik merk wel dat ikĀ vaak hetzelfde maak. Of ik doe kleine variaties op favoriete recepten. Uit de Allerhande en de Jumbo maandtijdschriften scheur ik altijd heerlijke recepten om ze netjes op te bergen in mappen en er bijna nooit wat mee te doen. Zonde natuurlijk. Steeds hetzelfde eten hoeft niet meer, want de maaltijdboxen zijn er!

Maaltijdbox

Maaltijdboxen zijn helemaalĀ in tegenwoordig en ik was dan ook erg benieuwd wat hier nou zo bijzonder aan is. Er zijn veel verschillende maaltijdboxen. Van ontbijt tot avondeten is er wel een te bestellen, zo ook de tussendoortjes boxen als Biteswelove die wij al hebben mogen testen, maar denk ook aan de verschillende fruitboxen of een combinatie van groente en fruit.

Het mooie van deze boxen is:

  • Je vaak zelf niet hoeft te kiezen wat je hebben wilt, je wordt dus verrast!
  • Je krijgt het thuis bezorgd, ideaal!
  • Vaak kun je een abonnement nemen voor bijvoorbeeld 1 keer per week of 1 keer per maand.
  • Wisselende inhoud en verplicht wat nieuws uitproberen
  • Eten is goed afgemeten waardoor je minder hoeft weg te gooien

Mathijsmaaltijdbox

Vorige week ontvingen wij de Mathijsmaaltijdbox toevallig net terwijl wij aan het eten waren. Snel bordje leeggegeten en de doos open maken, want er zitten natuurlijk ook ingrediƫnten bij die gelijk in de koelkast moeten.

matthijsmaaltijdboxĀ matthijsmaaltijdbox

Wij hadden gekozen voor de familiebox middel, 2 volwassenen en 1-2 kinderen. Zo op het eerste gezicht was ik al enthousiast over de inhoud. Veel variatieĀ in de producten. Per persoon wordt er goed gelet op de balans van elke maaltijd:

ca. 200 gram groenten (vitaminen, mineralen en vezels)
ca. 200 gram aardappelen, pasta en rijstsoorten (koolhydraten)
ca. 125 gram vlees, vis, kip of vegetarisch (eiwitten)

De Mathijsmaaltijdbox middel kost voor 3 maaltijden 49 euro. Kies je voor groot ( 2 volwassenen 2-3 kinderen) dan betaal je 59 euro. Je krijgt van te voren te horen wat handig is om in huis te hebben en de box wordt standaard op maandag bezorgd. Er is ook een variatiebox voor 2 personen voor 39 euro. Een flexibel abonnement is mogelijk.

Ā Gehaktballetjes met gebakken aardappel

matthijsmaaltijdbox matthijsmaaltijdbox

De titel van het menu gaf een kleine fout aan want er stond gebakken bloemkool, maar gelukkig begreep ik aan de hand van het recept dat die gewoon gekookt moest worden en dat het om gebakken aardappels ging. Ik was blij verrast dat je met pesto ook kunt koken. Had hier nooit over nagedacht wij hebben het wel eens in huis voor op stokbrood lekker en ik had het van de zomer ook zelf gemaakt met peterselie en basilicum van de AH moestuintjes.

matthijsmaaltijdbox matthijsmaaltijdbox

Ok dit was dus echt smullen!! Ik moest mij inhouden met de gehakballetjesĀ want manlief zou na eten. En na een langeĀ dag hard werkenĀ isĀ hij echt wel toe aan lekkerĀ vol bord. Dochterlief vond het ook heerlijk!

Zelf vond ik de warme pesto in de pan zo lekker dat ik het zonde vond als al die pesto verloren zou gaan.. Dus ik deed wat elke Bourgondiƫrs in mijn geval zou doen. Snel een broodje afbakken en dippen maar!! Gevaarlijk lekker dus! Manlief heeft ook zitten smullen en zij al direct, schat dit mag je vaker maken hoor! (L)

matthijsmaaltijdbox matthijsmaaltijdbox

Geroosterde kip met kiwi en tomaat

matthijsmaaltijdbox matthijsmaaltijdbox

Bij dit recept had ik een beetje mijn twijfels voor dochterlief. Als groente was er rucola met tomaat en kiwi,. De eerste twee vindt ze echter niet lekker dus speciaal voor haar een blikje worteltjes/doperwtjes erbij gemaakt zodat zij ook voldoende groente binnen zou krijgen.

matthijsmaaltijdbox matthijsmaaltijdbox

Als dressing moest er limonade gebruikt worden. Iets wat manlief en ik beiden niet drinken en voor de kindjes hebben wij alleen diksap in huis. Het was inderdaad fruitig en fris, maar niet ons ding. De kip was wat smaakloos en overdag had ik na het succes van de dag ervoor een potje pesto in huis gehaald. Wetende dat dit heerlijk was bij vlees deden wij daar een schepje extra van op ons bord en zo werd het toch nog lekker smullen. Wij namen er een lekker wijntje bij en ik moet zeggen kiwi en tomaat gaan heel goed samen!

Bami met groenten en ei

Op vrijdag eet mijn moeder vaak mee met ons en ik was bang dat we niet helemaal uit zouden komen met de groente en pasta. Dus ik haalde wat eiermie, taugĆ© bij. De groene paprika’s hebben wij nog hangen in de tuin van de AH moestuin dus dit paste er perfect bij.

matthijsmaaltijdbox matthijsmaaltijdbox

Ik had nog nooit falafel gegeten. Het heeft een heerlijk kruidige smaak en heeft iets pittigs. Waarschijnlijk de reden dat dochterlief het niet zo lekker vond helaas. Manlief is van het type man dat het liefst elke dag een goed stukje vlees eet en niks met vis heeft laat staan vegetarische balletjes. Hij vond het echter heerlijk en vind het prima als dit af en toe op het menu komt te staan. Mijn moeder is vegetarisch en heeft genoten van dit heerlijke gerecht.

matthijsmaaltijdbox matthijsmaaltijdbox

Waardering

Er was ruim voldoende aan ingrediƫnten met wat de Mathijsmaaltijdbox beloofd. Heel veel variatie en gezonde gerechten. Dochterlief vond niet alle soorten groenten lekker, maar dat komt omdat ze niet van harde stukjes houdt. De box varieert voldoende om je hier niet aan te storen.

Ik wok veel, maar maak nooit zo een bami dat vond ik leuk. De falafel is een echte verrassing maar met stipt op nummer 1 was toch wel het menu van de eerste avond. De pesto gehaktballetjes! Vellukkelijk zoals onze dochter dat altijd zo mooi zegt.

De gerechten staan met 20 minuten netjes op tafel zoals de recepten aangeven.

Afgezien van de tweede maaltijd waar wij niet zo heel enthousiast over waren, smaken verschillen, zijn wij erg tevreden en gaan wij zeker de Mathijsmaaltijdbox nog eens bestellen. Jummie!

Disclaimer

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

  1. Ik heb nog nooit een maaltijdbox besteld, maar dit klinkt wel erg goed! Ik ga maar eens even kijken wat het kost! Dank voor je review!

    • net even gekeken, maar schrok wel van het bedrag. Voor ons gezin zouden we dan 59 euro betalen, dit voor 3 dagen! Poe nee dan doe ik zelf de boodschappen wel šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.