Review: Kaatje viert Pasen en tips voor DIY paasmandjes

Tijdens de reacties van mijn winactie voor Matzes kwam ik er achter dat er wel heel veel manieren zijn om Pasen te vieren. Gelukkig zijn er wel ook dingen die iedereen in traditie lijkt te houden. Eieren verstoppen en eieren eten. Zo ook in dit leuke voorleesboek van de bekende Karel en Kaatje boekenlijn van Liesbeth Slegers.

Kaatje viert Pasen

Kaatje viert Pasen

In dit leuke verhaal hoort Kaatje van haar juffrouw dat de Paashaas langs komt en eieren gaat verstoppen. Die chocolade eieren mogen de kindjes gaan zoeken en daarom gaan ze een mandje knutselen om de paaseieren later in te kunnen verzamelen. Nadat ze de chocolade eieren heeft gevonden en zelfs eentje heeft geruild met buurjongen Karel gaat ze ontbijten bij opa en oma. Uiteraard met een chocolade eitje en ook nog een gekookt kippeneitje.

Kaatje viert Pasen

Het boek is zoals we gewend zijn in deze boekenserie met vrolijke illustraties en makkelijke begrijpbare taal voor kinderen geschreven. Prima geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar om te gebruiken bij het thema Pasen.

Wat ik zo leuk vind aan dit boek is de duidelijke opbouw van de belevenissen naar Pasen toe. Zo gebruik ik dit boek deze week om de kinderen voor te bereiden op Pasen.

Paasmandjes maken:

Afgelopen vrijdag en vandaag hebben de kinderen een kleurplaat getekend met potlood en krijt en dochterlief wilde het inkleuren met waterverf.

paasmandje knutselen paasmandje knutselen

Zelf had ik wat simpele mandjes gevouwen en geplakt en daar de kippen opgeplakt. Daar gaat nog een pijpenrager aan vast om het mandje vast te kunnen houden en daar worden deze week de eieren in verzameld.

paasmandje knutselen

Op de blog van Mamaliefde kun je trouwens heel veel inspiratie vinden om paasmandjes te knutselen. En uiteraard vind je er nog veel meer op Pinterest.

Paaseieren zoeken:

Morgen gaan de kindjes chocolade paaseieren en chocopaashazen zoeken. Bij mooi weer verstop ik ze in de tuin en anders binnen. Ik heb ook nog van die grote plastieke eieren van de Hema waar ik wat grapjes in doe als proppen papier en klein knutselmateriaal.

Als alles gevonden is verdelen we het netjes in alle mandjes van de kinderen en daar blijft het tot vrijdag in.

Gekookte eieren verven:

Op vrijdag ga ik met de kinderen paaseieren verven en opeten natuurlijk! 1 gekookt versierd ei mogen ze meenemen in hun paasmandje waar ook al de gevonden chocolade verrassingen in zitten. Zo kunnen ze goed voorbereid het paasweekend in!

Het leuke voorleesboek Kaatje viert Pasen kost 12,95 bij Bol

 

Disclaimer

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.