Respect voor alleenstaande ouders

Ja ik heb echt respect voor alleenstaande ouders. Of ouders waarvan de partner dagen-weken-maanden lang weg is voor zijn/haar beroep. Want dat zijn toch stiekem ook een soort van alleenstaande ouders. Dat klinkt veel harder dan ik bedoel, maar in het normale dagelijkse leven sta je wel alleen voor de opvoeding van je kind(eren). De afgelopen weken heeft manlief het superdruk voor zijn werk. Hij is soms nachten achter elkaar niet thuis en is hele dagen de deur uit. Ook met avondeten en het avondritueel is hij er vaak niet. Soms is hier er overdag wel even om vanuit huis te werken, maar ja dan is hij er toch eigenlijk ook weer niet want hij is gewoon aan het werk.

 

Fulltime werken en moeder zijn

Ik zal het niet ontkennen dat ik dit niet harstikke zwaar vind. Ik werk Fulltime, 4 lange dagen van 10 uur, wel in eigen huis, maar het is niet dat ik even pauze heb ofzo. Ik heb non stop de verantwoordelijkheid over 4 a 5 kinderen en heb geen tijd om even ontspannend een boekje te lezen of even lekker tv te kijken. Mensen denken wel eens dat het werken als gastouder makkelijk is, maar die nodig ik graag een dagje uit om mee te draaien.

Na die lange werkdag moet ik dan nog koken, opruimen, wasjes draaien, dochter entertainen,  dochter naar bed brengen, keuken opruimen en dan heb ik vaak nog maar een uurtje om even wat voor mezelf te doen voordat ik zelf weer naar bed moet om uitgerust de volgende dag weer aan het werk te kunnen.

Ja en dan zit onze peuter ook nog in een lastige fase dat ze ECHT NIET WIL SLAPEN tussen de middag, maar het stiekem echt nog wel nodig heeft. Ze stort vaak einde van de dag in of soms is haar humeur overdag niet te genieten! Als de andere kindjes slapen mag ze dan even tv kijken om toch een beetje te rusten. Regelmatig valt ze echter om 5 uur half zes in slaap op de bank. Komt wel weer goed schatje denk ik dan.

Vaak wordt ze nu ‘s nachts wakker omdat haar dekbed niet goed ligt en ze het koud heeft of zoals van de week dat ze niet helemaal lekker is dan slaapt ze extra onrustig. Normaal schop ik manlief uit bed die, als hij terug is, weer direct in diepe slaap valt. Deze mama is echter vaak dan gewoon wakker en kan niet snel meer in slaap vallen.

Manlief zorgt er altijd voor dat in de avond de vaatwasser draait, alle lichten goed uit zijn, deuren op slot en zo nog wat klusjes. Die krijg ik er dan ook nog even extra bij allemaal.

Pff ik ben kapot! Ik zit nu met een glaasje rode wijn en een knabbel deze blog af te tikken en dan duik ik zo op de bank voor 1 aflevering Netflix en dan naar bed. Want morgen mag ik er waarschijnlijk weer vroeg uit op mijn vrije dag.

Hoe doen doe alleenstaande hardwerkende ouders dat toch? Zijn die ook zo moe?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.